VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 12 DAGE
PRIS FRA 24.995,- kr.

Den Store Maasai-Land vandring

En helt unik safari for dig der gerne vil prøve noget anderledes: en uges vandring gennem den klassiske afrikanske natur, hvor lokale Maasaier guider dig gennem naturen, og du samtidig kommer helt tæt på deres kultur.

Højdepunkter på rejsen

 • Unik vandring i Maasai-land fra verdensberømte Masai Mara til Loita Hills
 • Oplev smukke landskaber med savanne, floder, skov og bjerge på nærmeste hånd
 • Bliv guidet af lokale Maasaier med indgående kendskab til naturen og dyrelivet
 • Kom helt tæt på Maasaiernes dagligdag og rige kultur

11 dage fra 24.995,- kr.

På denne fantastiske vandring, gennem noget af det mest klassiske og spektakulære Afrika, kommer du helt tæt på naturen sammen med dine guider, der er lokale Maasaier med indgående kendskab til områdets dyre- og planteliv, herunder mange plantearters medicinske egenskaber og ceremonielle anvendelse. Du får også en stor indsigt i Maasaiernes kultur og dagligdag. De små camps, som du bor i undervejs, sættes op i nogle af de mest afsidesliggende skove i og omkring Loita Hills.

Guider sørger for gode forhold i campen

Guiderne sørger dagligt for at sætte disse op på nye lokaliteter, tænde op for bålet og gøre køkkenet og messeteltet klar til din ankomst, hvorefter kokken tilbereder aftensmaden. Der medbringes madrasser (ikke senge!), sengetøj og håndklæder på turen, ligesom to simple toiletter og brusebad. Guiderne har satellit telefon og VHF-radio med på turen, så der er kontakt mellem guiderne og den permanente camp, hvor turen slutter.

Oplev den spektakulære natur inden for selv korte distancer

På grund af højden i Loita-området og terrænet, der skal forceres, går vi ikke længere end ca. 6 timer om dagen. Indenfor korte distancer kommer du til at vandre gennem meget forskelligartede økosystemer. 

Masai-vandring

Derfor vandres der normalt i ca. 3 timer om morgenen, hvorefter der gøres stop for at nyde omgivelserne, slappe af og spise frokost inden der vandres i ca. 3 timer igen om eftermiddagen. Dette er dog kun generelle retningslinjer, da vi vil tilpasse længden af de enkelte strækninger efter deltagernes ønsker. Frokosten indtages undervejs på særligt udvalgte lokaliteter, mens morgen- og aftensmad indtages på de mobile camps som medbringes. På vandringerne bærer du kun din egen lille tursæk e.l., hvori du medbringer personlige ejendele som f.eks. kamera, kikkert, drikkevand og evt. snacks. Den øvrige bagage samt telte, madvarer, frokostpakker m.m. transporteres på æselryg.

Tre dages ophold i Jan's Camp

Turen sluttes af med tre dages ophold i den permanente og yderst komfortable Jan's Camp, hvor du kan slappe af efter den helt igennem unikke tur og udforske de smukke omgivelser, samt få yderligere indsigt i Maasaiernes specielle og fascinerende kultur.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Der er fly fra Danmark mod Nairobi i Kenya med flyskift undervejs. Der flyves udelukkende med rutefly af højeste karat, hvor måltider, drikkevarer og underholdning er med under flyvningen mod Kenya.

Har man valgt en dagsflyvning fra Danmark vil det kræve en hotelovernatning i Nairobi inden man kan fortsætte mod Masai Mara.

Dag 2: Ankomst til Kenya og Masai Mara – og start på vandringen

Efter ankomst til Nairobis internationale lufthavn er der transfer til Wilson Airport for flyet videre direkte til Masai Mara. Her vil du blive hentet på den lille Airstrip og kørt til Sand River, hvor din Maasai-guide vil gennemgå de næste dages vandrerute. Pakæslerne ankommer og udstyret vejes, måles og pakkes som forberedelse til din safari til fods. Når alt udstyr er pakket, sætter æselkaravanen af sted ind i skoven, hvor aftenens camp skal sættes op. Din vandring starter også nu i selskab med guiderne og en mindre æselkaravane, der bærer alt personligt udstyr og dagens frokost madpakker og drikkevarer.

Fra kanten af Masai Mara er der 2 timers komfortabel gang til din første camp på ruten, der ligger på bredden af Sand River. Efter aftensmaden briefes du af guiden om næste dags rute.

Overnatning i Sand River Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 3: Sand River Camp til Rock Camp

Du vågner op på bredden af Sand River og nyder et dejligt morgenmåltid inden æslerne pakkes for dagens vandring. Fra campen følger dagens rute floden mod øst op gennem dalen langs grænsen til Tanzania. I vandrer ind i den smukke galleriskov langs floden, når ruten går videre op fra Olderkesi Valley mod det højere liggende plateau.

Dagens vandring på ca. 6 timer er på ingen måde vanskelig og indeholder kun moderate stigninger gennem områder med en del vildt og mange Maasai-landsbyer. Guiderne vil fortælle om den spændende flora og fauna der ses undervejs.

Overnatning i Rock Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 4: Rock Camp til Nkorieni Camp

Efter morgenmaden pakkes æslerne før dagens vandring. Ruten går nu ud af den skovklædte dal og op på de højere liggende åbne sletter. Her vil dagens rute føre gennem den kortgræssede savanne med spredte afrundede granitformationer - de såkaldte ”kopjes”. Vandringen vil tage 4-8 timer afhængig af tempoet og deltagernes ønske, og indeholder nogle stejle passager.

Overnatning i Nkorieni Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 5: Nkorieni Camp til Nkipangasi Trail Camp

Fra Nkorieni fortsætter vi over de kortgræssede sletter mod Loita Hills, som du i dag vil få det første glimt af når ruten langsomt fører op i højden. Højsletten krydses på vej ind i Olmesuite Valley på dagens ca. 6 timers lange vandring gennem relativt fladt terræn med kun få moderate stigninger.

Overnatning i Nkipangasi Trail Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 6: Nkipangasi Trail Camp til Three Rivers Camp

Efter morgenmaden følger vi stien ned I dalen. Her passerer vi gennem en række landsbyer og ind i smukke skovområder med gulbarkede akacietræer (”Fever trees”) og vilde daddelpalmer. Vi overnatter i denne spektakulære del af dalen, hvor Maasai-hyrderne bringer deres kvæg ned til saltslikkene, og hvor vi også kan få et glimt af det lokale vildt. Dagens vandring er på ca. 6 timer med stejle nedgange efterfulgt af let gang i fladt terræn.

Overnatning i Three Rivers Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 7: Three Rivers Camp til Viewpoint Camp

Fra den smukke dal starter vi nu den stejle tur op i Loita Hills gennem meget skiftende natur indtil vi når Viewpoint i 2.200 meters højde. Her kan vi se tilbage på en del af vores rute og har en fantastisk udsigt over Rift Valley samt sletterne mod Masai Mara og kraterhøjlandet i Tanzania. Dagens rute tager ca. 6 timer og veksler mellem flade stykker og stejle sektioner.

Overnatning i Viewpoint Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 8: Viewpoint Camp til Jan´s Camp

I dag er der kun et par timers let vandring ned til Jan's Camp, hvor vi pakker ud og slapper af resten af dagen ovenpå nogle oplevelsesrige dage til fods.

Overnatning i Jan's Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 9-10: Jan's Camp

Der er to hele dage i og omkring campen til at slappe af og udforske de smukke omgivelser. Der er også rig mulighed for at besøge de nærliggende Maasai-landsbyer og lære mere om deres hverdag og kultur.

Overnatning i Jan's Camp med alle måltider og drikkevarer inkluderet.

Dag 11: Jan's Camp til Nairobi og hjemrejse

Turen er ved at være slut og der køres til Nairobi i tide til at nå flyet hjem.

Dag 12: Hjemkomst til Danmark

Der er ankomst til Danmark i løbet af dagen, typisk om formiddagen.

Seværdigheder på rejsen

Prisen inkluderer

 • Fly til Kenya tur/retur
 • Fly Nairobi – Masai Mara
 • Vandretur med Maasaier som beskrevet
 • 6 x overnatninger i telt på campsites
 • 3 x Overnatninger i Jan's Camp
 • Transfer fra Loita Hills - Nairobi med bil
 • Alle måltider og drikevarer
 • Alle transfer til og fra lufthavne

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge
 • Rejseforsikring & afbestillingsforsikring
 • Visum til Kenya
 • Private udflugter
 • Vaccinationer
 • Alt som ikke er nævnt i "prisen inkluderer"
HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m