VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 54 DAGES REJSE
PRIS FRA 39.995,- kr.

UNGPROJEKT:
Natur- og vildtbeskyttelse
i Sydafrika og Mozambique

Drømmer du om at tage på opdagelse i Sydafrika og være med til at gøre en forskel for det sydafrikanske dyreliv og natur? Og ovenikøbet kombinere oplevelserne i Sydafrika med en spændende uge i Mozambique? 

Minimumsalder: 18 år

Højdepunkter på rejsen

 • Bo i et Big Five reservat og få safarioplevelser i særklasse
 • Deltag i et natur- og vildtbeskyttelsesprojekt og vær med til at gøre en forskel
 • Bliv klogere på det afrikanske dyreliv og natur
 • Bliv en del af et team og få nye bekendtskaber - både danske såvel som afrikanske
 • Få en ny kultur under huden
 • Mulighed for snorkling og hvalsafari i Mozambique

54 dages rejse 39.995,- kr.

Som noget helt særligt tilbyder Safari Eksperten og Balule River Lodge i samarbejde med Tsakane Conservation Centre denne enestående og unikke mulighed for at deltage i et to-måneders projekt med vildt- og naturbeskyttelse i Sydafrika og Mozambique, samt muligheden for at være med til at drive en dansk safarilodge i et Big Five reservat.

Bliv klogere på naturen og det afrikanske dyreliv og vær med til at gøre en forskel

Du vil komme til at bo midt i et vildtreservat, under ordnede forhold og være med til at gøre en forskel for naturen og dyrene i området. Samtidig vil du få indgående viden om vildtet, den variererede flora og fauna, og ikke mindst en lang række vildtbevarende foranstaltninger såsom krybskyttebekæmpelse, vildtpleje, naturbeskyttelse og -pleje, samt uddannelse af lokalbefolkningen, således at de også får en forståelse for, hvor vigtigt det er at passe godt på naturen.

Opholdet består af undervisning i naturpleje, dyreadfærd og områdets historie, flora og fauna, frivilligt arbejde, game drives med meget mere. I løbet af opholdet venter også en perlerække af spændende oplevelser, blandt andet vandring i Drakensbjergene, camping i Kruger National Park, ophold ved det Indiske Ocean med mulighed for hvalsafari og snorkling ved koralrevet, samt besøg i et vildtreservat i Mozambique.

Vi har sammensat en undervisningspakke, hvor omgivelserne i allerhøjeste grad bruges i undervisningen. Den er helt unik, relevant og spændende for dig, der har interesse for naturen og dyrelivet.

Bliv en del af teamet på en danskejet safarilodge i Sydafrika

Balule River Lodge er en mindre danskejet lodge i Sydafrika med plads til kun 14 gæster om ugen. Her bor man ud til Olifants River, hvor man har en fremragende udsigt til de dyr, der kommer for at drikke. Lodgen er ikke indhegnet, og derfor vil man også ofte opleve, at dyrene vandrer gennem lodgen for at spise af vegetationen eller blot for at passere.

Arbejdet på lodgen handler i høj grad om være en del af teamet, der sikrer en god service over for safarigæsterne, men også om at vedligeholde og optimere lodgen samt være med til at gå forrest i en mere og mere økovenlig retning.

Opholdet afsluttes med en uges gæsteophold på lodgen, hvor der venter masser af spændende safarioplevelser med en bush walk og game drives i både Balule Nature Reserve og Kruger National Park. Der er tilmed tid til afslapning ved lodgens skønne pool, hvorfra man også har udsigt til Olifants River.

Udfordre dig selv og klæd dig på til fremtiden

Udover at få en uforglemmelig oplevelse med i bagagen, vil projektet være med til at styrke dig fagligt såvel som personligt. Du får en unik mulighed for at blive klogere på det afrikanske dyreliv og natur, få en ny kultur ind under huden, forbedre dine engelskkundskaber samt at arbejde i teams med både afrikanere og danskere. 

Download vores online-katalog om projektet her

Seværdigheder på rejsen


Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Danmark - Johannesburg

Afgang fra Danmark sidst på eftermiddagen til Johannesburg via europæisk lufthavn.

Måltider og drikkevarer er naturligvis inkluderet på den oversøiske rejse.

Dag 2: Ankomst til Johannesburg og udflugt til Pretoria

Flyet fra Europa lander tidligt om morgenen i Johannesburg.

I afhentes i lufthavnen og køres til jeres guesthouse i Sandton, Johannesburg.

Dagen står på udflugt til Pretoria, hvor I besøger The Voortrekker Monument, Kruger House, Church Square og Unionens bygninger. 

Vi finder en restaurant i fællesskab, hvor I nyder en god frokost. 

Efter jeres udflugt bliver I kørt tilbage til jeres Guesthouse i Johannesburg, hvor resten af dagen og aftenen er til afslapning. 

Overnatning på et guesthouse i Sandton, Johannesburg med morgenmad inkluderet. (Aftensmad er ikke inkluderet på denne dag).

Dag 3: Udflugt i Johannesburg

Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet bliver I hentet af jeres privat chaufførguide. 

Dagens udflugt er i Johannesburg. I besøger bl.a. Soweto og Apartheid museet.
I vil se Freedom Square, der bl.a. er kendt fra forskellige film som Madiba, og deltage i en guidet gåtur.

Frokosten bliver på en af de små lokale restauranter - en attraktion i sig selv.

Om eftermiddagen går turen til Vilakazi Street og Mandela House.

Overnatning på et guesthouse i Sandton, Johannesburg med morgenmad inkluderet. (Aftensmad er ikke inkluderet på denne dag).

Dag 4: Johannesburg - Tsakane

Efter morgenmaden afhentes I af jeres chauffør og kører mod Tsakane.

Køreturen tager cirka 6 timer, men er meget varieret, så der er mange spændende indtryk undervejs.

I ankommer til Tsakane Safari Camp i tid til en sen frokost. 

Resten af dagen bruges på at vise jer rundt i campen og på at give jer orientering om sikkerhed og jeres program for de kommende uger.

Overnatning på Tsakane Safari Camp/Centre med fuldpension.

Dag 5-31: Undervisning, frivilligt arbejde i reservatet og udflugter

Et spændende projekt venter jer, og programmet er specielt designet til, at I kan være deltagende og på samme tid uddanne jer. I får en unik mulighed for at opleve Tsakane Conservation Management’s frontlinje med dets udfordringer og processer samt at arbejde med disse i praksis.

Tsakane Conservation arbejder ud fra et ”hands-off-princip”, hvilket betyder, at der kun gøres indgreb efter omhyggelig overvågning og undersøgelse.

Programmet består af:

 • Undervisning
  • Great Limpopo Transfrontier Conservation Area’s historie og udvikling
  • Økosystemet og anvendt økologi i området (klima, vejr, flora, fauna..)
 • Conservation Management Duties
  • Assistance med prøveudtagning og overvågningsprogrammer som optælling af f.eks. specielle fugle, der yngler i reservatet, antallet af løver, leoparder, elefanter, diverse antiloper osv.
  • Bevaringsområdeprojekter
  • Udvikling i infrastrukturen og vedligeholdelse som eksempelvis fjerne træer, som elefanter har væltet på vejene
  • Vildtforvaltning og passiv vildtsikkerhed f.eks. hjælp til dyrelæger med at få dyr fundet, der er fanget i snarer eller tilskadekommet, eller forberedelse til eventuelle ”bush fires” i reservatet.
  • Andre opgaver, som er en del af rangernes dagligdag
 • Udflugter
  • Vandretur i Drakensbjergene
  • Camping i Kruger National Park  

20 overnatninger på Tsakane Safari Camp/Centre og 1 campingovernatning i Kruger National Park med fuldpension inkluderet.  

 • En uges ophold i Mozambique
  • Uddannelse og naturbevaringsprojekt i Massingir Conservation Area
  • Snorkling ved koralrevet ud fra Mozambiques kyst
  • Mulighed for hvalsafari 

4 overnatninger i telt i Massingir Conservation Area med fuldpension inkluderet og 3 overnatninger på Reef Resort Xai Xai Mozambique med fuldpension inkluderet.

Dag 32: Videre til Balule River Lodge

Et nyt ophold og projekt venter jer. I dag tager I til Balule River Lodge, hvor I har yderligere 3 ugers ophold med masser af spændende opgaver, nye bekendtskaber og safaris i vente.

I bliver mødt af lodgemanageren, Ulrik, og lodgens medarbejdere, som vil vise jer rundt på lodgen, briefe jer om området, jeres arbejdsopgaver og programmet for de kommende uger.

Overnatning på Balule River Lodge med fuldpension inkluderet. 

Dag 33-52: Drift af Balule River Lodge, safariophold og udflugter

3 ugers ophold venter jer på dejlige Balule River Lodge, hvor to af ugerne består af drift og vedligeholdelse af lodgen og den sidste uge består af et safariophold med spændende game drives og tid til afslapning ved swimmingpoolen.

Programmet består af:

 • Drift og vedligeholdelse af lodgen
  • Hjælpe tjenerne med at dække borde, rydde af, klargøre olielamper, klargøre bushbraai-området og pakke sammen m.v.
  • Være med til at sørge for lodgens gæster og hjælpe med engelsk/dansk oversættelser på game drives
  • Vedligeholdelse af lodgen ved bl.a. maling af områder, reparation af den private vej, oprydning efter bavianer og lign.
  • Hente forsyninger i den lokale by
  • Optimering af lodgens souvenir- og safariudstyrs-shop
 • Kulturel interaktion
  • Besøg på en lokal skole
  • Besøg i en lokal landsby
 • Udflugter
  • Heldagssafaris i Kruger National Park
  • Game drives og bush walks i Balule Nature Reserve
  • Mulighed for tilkøb af udflugter som eksempelvis; ATV tur i Balule Nature Reserve, White Water rafting, rapelling, zipline og lign. I Blyde River Canyon, Bådtur på Olifants River m.v.

21 overnatninger på Balule River Lodge, hvoraf de sidste 7 overnatninger er et rent gæsteophold på lodgen. Her vil I opleve det fulde safariprogram som safarigæster.

Familie og venner er meget velkomne til at besøge jer under jeres ophold. Vi anbefaler besøg i den sidste uge eller to på Balule River Lodge.

Dag 53: Balule River Lodge - Hjemrejse / eller videre til...

En fantastisk rejse er ved at nå sin vejs ende. Det er tid til at tage afsked med Balule River Lodge og teamet for enten at rejse tilbage til Danmark.

Om formiddagen er der transfer fra Balule River Lodge til den lokale lufthavn, hvorfra der flyves til Johannesburg. Flyet til Europa afgår om aftenen, så der er nogle timers ventetid i Johannesburg.

(Der er mulighed for at rejse videre til eksempelvis Cape Town, Victoria Falls, eller at kombinere med en badeferie på Mauritius, Zanzibar eller lignende).  

Dag 54: Ankomst Danmark

Flyet fra Johannesburg lander i den europæiske lufthavn tidligt om morgenen. Efter nogle timers ventetid fortsættes med fly til Danmark, hvor der afhængig af forbindelsen er ankomst sidst på formiddagen/først på eftermiddagen.

Indkvarteringer på rejsen

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra Danmark – Johannesburg t/r
 • Afhentning i Johannesburg lufthavn og transfer til hotel
 • 2 overnatninger på et guesthouse i Sandton, Johannesburg med morgenmad inkluderet
 • 1 dagsudflugt i Johannesburg med privat chaufførguide med besøg på Apartheid museum og i Soweto (frokost er inkluderet)
 • 1 dagsudflugt til Pretoria med privat chaufførguide med besøg ved The Voortrekker Monument, Kruger House, Church Square og Unionens bygninger (frokost er inkluderet)
 • Transfer fra Johannesburg til Tsakane Conservation Camp/Centre
 • 20 overnatninger på Tsakane Conservation Camp i et enkelt-safaritelt med fuldpension inkluderet (delte badefaciliteter)
 • Frivilligt arbejde og safariaktiviteter i Tsakane Conservation
 • 1 dagsudflugt med vandring Drakensbjergene
 • 1 termoflaske
 • 1 camping-overnatning i Kruger National Park med fuldpension inkluderet
 • 4 camping-overnatninger i Massingir Conservation Are (Mozambique) med fuldpension inkluderet
 • 3 overnatninger på Reef Resort Xai Xai (Mozambique) med fuldpension inkluderet
 • 21 overnatninger på Balule River Lodge i delt-dobbeltværelse med fuldpension inkluderet
 • Frivilligt arbejde og safariaktiviteter på Balule River Lodge
 • Alle park entréer under opholdet i Sydafrika
 • Grænseskat mellem Sydafrika og Mozambique
 • Transfer fra Balule River Lodge til Johannesburg lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer og ikke nævnte inkluderede måltider
 • Whale Watching i Mozambique (cirka Rand 500,- / DKK 200,-)
 • Snorklingudstyr i Mozambique
 • Mulighed for tilkøb af: T-shirt (Rand 150,- / DKK 60,-), kasket (Rand 75,- / DKK 30,-), fleecejakke (Rand 350,- / DKK 140,-)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilkøbte udflugter
 • Visum til Mozambique (USD 90,-)
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 39,- pr. person
 • Covid-19 tests 
 • Alt, som ikke er nævnt under ”Prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Gruppen kan bestå af 1-6 tilmeldte.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Rejseforsikringen, der dækker i et storvildtområde, koster: DKK 1.495,47,- pr. person.

Ønskes en afbestillingsforsikring, kan der vælges mellem to typer: Den ene koster 4,17% af rejsens pris, og den anden koster 6,25% af rejsens pris. 4,17% afbestillingsforsikringen udløser – i tilfælde af afbestilling – et tilgodebevis til en ny rejse. Ønsker man i stedet at få pengene retur skal 6,25% afbestillingsforsikringen tilkøbes.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m