VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 11 DAGE
PRIS FRA 25.495,00 kr.

Kilimanjaro bestigning - dansk gruppe

Bestig Kilimanjaro, verdens højeste fritstående bjerg sammen med andre danskere på denne spændende grupperejse.
Bestigning af Kilimanjaro er en fysisk og krævende udfordring men også en stor oplevelse hvor mange smukke naturoplevelser venter!

Garanteret afrejse d. 13. oktober 2017

Højdepunkter på rejsen

 • Vandring i varieret natur fra ækvator til arktis på få dage
 • Enestående solopgange og –nedgange
 • Den smukke Afrikanske stjernehimmel
 • Toppen af Kilimanjaro 5.895 meter – Afrikas højeste punkt
 • Grupperejse med andre danskere

11 dage fra 25.495,00 kr.

Rejs med Safari Eksperten på denne spændende danske grupperejse til toppen af Kilimajaro – Afrikas højeste punkt. Rejsen foregår i en gruppe med andre danskere, men med engelsktalende bjergguider som leder os sikkert til toppen af Kilimanjaro.

At bestige Kilimanjaro lyder som en drøm for rigtig mange mennesker der kan lide at vandre. Denne drøm kan nemt gøres til virkelighed, da bjerget trods sin imponerende højde på næsten 6 km ikke kræver klatring, men blot en god fysisk form og udholdenhed. Den største udfordring for mange er den tiltagende tynde luft på vej mod højderne.

Tager man denne udfordring op, så venter der en helt enestående oplevelse for livet. Selvom bjerget ligger tæt på Ækvator, giver det nemlig oplevelsen af at vandre herfra og til Arktis på få dage. Vi kommer gennem ekstremt varierede landskaber krydret med oplevelsen af at være højt hævet over skyerne, og med muligheden for at se nogle af de mest spektakulære solopgange og –nedgange på denne jord.

Under hele turen har vi god hjælp af professionelle erfarne guider som kender bjerget ud og ind, og der vil også være bærere samt en kok med vores gruppe.

 

Opstigningen foregår over flere dage, så kroppen kan vænne sig til højderne, og undervejs bor vi i telt camp som vores dygtige bærere har sørget for opstilling af inden vi ankommer til de forskellige camps.

Vi har valgt at inkludere en ekstra dag på bjerget til akklimatisering som forøger vores chancer for at nå toppen af Kilimanjaro væsentligt!

Vi har valgt at bestige Kilimanjaro via Machameruten som også kaldes for whisky ruten, som er den mest populære og smukkeste rute op ad Kilimanjaro.

På Machameruten venter der mange højdepunkter, hvor vi blandt andet kommer forbi ”skyskoven” på bjergets sydlige skråninger, det tidligere og nu opfyldte krater, Shiraplateauet, den imponerede Barranco Campsite og Lava Tower

Rejsen kan naturligvis sagtens kombineres med eksempelvis safari i Tanzania eller badeferie på vidunderlige Zanzibar – kontakt os gerne for et tilbud på dette.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1 - 13. oktober: Afrejse fra København & ankomst Tanzania

Vi mødes i Københavns lufthavn hvorfra vi klokken 06:00 flyver mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania, med en mellemlanding i Amsterdam undervejs.

Vi ankommer til Kilimanjaro lufthavnen klokken 20:00, hvor vi efter at have klaret indrejseformaliteterne bliver mødt af en lokal repræsentant fra Safari Eksperten, som kører os til Springlands Hotel, der ligger centralt i Moshi, som er et frodigt centrum for især kaffeplantagerne for foden af det mægtige bjerg. Springlands Hotel, er et populært basehotel for Kilimanjaros bjergbestigere.

Overnatning på Springlands hotel med morgenmad inkluderet.

Dag 2 – 14. oktober: Akklimatisering og afslapning i Moshi

Vi har hele dagen til akklimatisering og afslapning i Moshi, som er en hyggelig og meget Afrikansk by med en smuk udsigt til det mægtige bjerg.

Om aftenen vil der være et fælles informationsmøde med oplysning om den forestående tur, samt check af udstyr. Eventuelt manglende udstyr kan lejes lokalt.

Vi nyder en fælles middag i Moshi hvor der er mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende inden vores fælles eventyr som starter i morgen tidlig.

Overnatning på Springlands hotel med morgenmad inkluderet.
Frokost og middag for egen regning

Dag 3 – 15. oktober: Fra Machame gaten til Machame Camp

Efter morgenmaden kører vi til den lille landsby Machame. Dette er udgangspunktet for Machameruten og med en beliggenhed på 1.490 m.o.h. starter vi bestigningen gennem regnskoven, der er karakteristisk på denne side af bjerget.

Efter at have overstået indgangsformaliteterne til parken, går turen opad gennem den smukke, frodige regnskov frem til Machame camp, beliggende i 2.980 meters højde. Vores portere er hurtige oppe ad bjerget, og lejren er rejst, når vi når frem. Der er varmt vand på kedlen over bålet og kokken laver mad.

Forventet vandring: 5 – 7 timer.

Overnatning i Machame Camp med alle måltider inkluderet.

Dag 4 – 16. oktober: Fra Machame Camp til Shira camp

Vi fortsætter efter morgenmaden vores vandring op af bjerget. Den første del af turen er en stejl opstigning gennem skoven, men derefter kommer vi ud i mere åbent terræn, med græsklædte hedestrækninger. I klart vejr er der imponerende udsigter over Kilimanjaro og Kibo tinden.

Opstigningen fortsætter gennem lyngklædte områder med kæmpestore lyngplanter og en del store brandbæger frem til Shira campen (3.720 m.o.h.) Campen her minder om Mandara, men den er noget større, da den totale kapacitet er 120 personer. Her får vi vand fra en højere liggende kilde.

Solopgang og solnedgang er ofte aldeles spektakulære, og campen ligger forholdsvist tæt på Kibo’s isklædte kuppel. I denne camp har vi virkelig fornemmelsen af at være over skyerne (helpension inkluderet).

Forventet vandring: 4-6 timer.

Overnatning i Shira Camp med alle måltider inkluderet.

Dag 5 – 17. oktober: Fra Shira camp til Barranco camp

Dagen trek går stille og roligt videre op gennem det klippefyldte landskab. Terrænet skifter til ur (klippelandskab med nedstyrtede sten), og vi begynder nu at opleve et højalpint vildnis. Det berømte Lava Tower vidner om den kolonorme vulkanske aktivitet, som har skabt bjerget.

Trekket går ned til Barranco Camp, hvor lejren for natten er ved at blive sat op. Efter 7-8 timer undervejs og 15 kilometer tilbagelagt, kan vi nyde omgivelserne og slappe af, mens vi venter på, at endnu et simpelt, velsmagende måltid rigt på kulhydrater, bliver tilberedt af vores kok. Barranco Camp ligger i 3900 m.o.h.

Forventet vandring: 7-8 timer.

Overnatning i Barranco camp med alle måltider inkluderet.

Dag 6 – 18. oktober: Akklimatiseringsdag fra Barranco camp til Karanga Valley Camp

Denne dag er sat ind som en meget vigtig ekstra dag, og det forøger væsentligt vores chancer for at nå toppen, fordi tiden i disse højder giver kroppen mulighed for at akklimatisere. Det er nemlig ikke ondt i benene, der får selv de mest trænede til at opgive toppen, men den dundrende og farlige hovepine, der skyldes højdesyge.

Efter morgenmad går ruten udover the Great Barranco Wall. Fra toppen ser vi Kilimanjaros gletsjer. Turen går gennem Karanga Valley og støder til Mweka ruten, som er den vi skal følge ned ad bjerget i morgen.

Overnatningen i Karanga Valley Camp med alle måltider inkluderet.

Dag 7 – 19. oktober: Fra Karanga Valley Camp til Barafu camp

Efter morgenmad går turen mod Barafu Camp. Det er en 13 kilometers hike der tager ca. 8 timer. Selvom der er en hytte her, er der ikke rindende vand, og vi skal have vand med fra Karanga Valley. Lejren ligger desuden på en snæver vindblæst højderyg. Der er en imponerende udsigt, og en dramatisk beliggenhed. Der er koldt og det er vigtigt at gøre sig klar til næste morgens opstigning, samt at få orienteret sig godt inden mørkets frembrud.

Resten af dagen tilbringes med at hvile og spise og forberede sig bedst muligt til den meget tidlige start og de kommende timers strabadserende tur til toppen af Kilimanjaro. Vi skal tidligt i seng og samle kræfter til morgendagens ultimative bestigning.

Overnatning i Barafu camp med alle måltider inkluderet.

Forventet vandring: 8 timer.

Dag 8 – 20. oktober: Til toppen af Kilimanjaro

Vi står op ved midnat. Forhåbentlig er det en stjerneklar nat der venter. En kop varm te, gerne the African way, som er med mange teskefulde sukker, samt nogle energifulde kiks er hvad I kører på.

Opstigningen starter i nattens mørke med lommelygter. Den første del af opstigningen er stejl over løst vulkansk ur, men det er muligt at tage stigningen i zig-zag ad nogle rimelige spor, således at vi i et roligt og adstadigt tempo bør nå Stellas Point ved solopgang, og herfra forsætter via Gilman's Point (5685 m.o.h.). 3 timers vandring videre langs kraterkanten fører til Uhuru Peak - 5895 m.o.h. - toppen af Kilimanjaro. En kort fejring, lykønskning, fotografering og jubelråb for at have kæmpet og nået dette mål, inden turen går ned igen.

Det er en anderledes fornemmelse i benene efter alle dagene med opstigning. Det er med hastigere lettere skridt, at vi kommer ned. Mens det har taget 8 timer at nå toppen tager det kun 3 timer at komme tilbage til Barafu Camp. Her har vi tid til et kort hvil, inden turen går videre nedad en 4-5 timer ned mod Mweka Forest Camp. Her kan købes både øl, chokolade og sodavand til bjergpriser, og det er de bestemt værd!

Mweka Forest Camp ligger på bjergets øverste trægrænse i 3100 m.o.h.

Forventet vandring: 11 – 15 timer.

Overnatning i Mweka Forest Camp med alle måltider inkluderet.

Dag 9 – 21. oktober: Fra Mweka Forest Camp via Mweka Gate til Moshi

Efter morgenmaden pakkes lejren sammen og vores tur fortsætter ned ad bjerget med en behagelig tur gennem hedelandskabet og derfra en smuk tur gennem skoven, hvis grønne frodighed er en stærk kontrast til dagen på toppen, og får virkelig en til at indse hvor utrolig varieret naturen er på Kilimanjaro.

Det tager ikke mere end en 3 timers vandring at gå de 15 kilometer denne dag fra Mweka Forest Camp til Mweka Gate - porten ind til nationalparken. Det er her vi tager afsked med vores fantastiske stab af portere og bjergguider og kok. Drikkepenge samles og fordeles, og er en vigtig gratitude.

Her venter bilen, som kører os tilbage til Springlands hotel til et velfortjent bad, et godt måltid og en god nats søvn.

Forventet vandring: 3 timer

Overnatning på Springlands Hotel med morgenmad inkluderet.
Frokost og middag på egen regning.

Dag 10 – 22. oktober: Hjemrejse fra Tanzania

Vi trænger til at sove længe efter den hårde tur til toppen og har god tid til at slappe af og nyde omgivelserne på vores hotel, inden vi sidst på eftermiddagen køres til lufthavnen for vores fly hjem mod Danmark, som afgår klokken 21:05.

Dag 11 – 23. oktober: Ankomst til Danmark

Efter en mellemlanding i Amsterdam, ankommer vi til København i løbet af dagen.

Pris pr. voksen i delt dobbeltværelse
13. oktober 2017 - 23. oktober 2017
25.495,00 kr.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse på økonomiklasse fra København – Kilimanjaro t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Moshi t/r
 • 3 x overnatninger på Springlands hotel i Moshi inkl. morgenmad
 • Bestigning af Kilimanjaro via Machame Ruten i henhold til program
 • Professionel lokal bjergguide og bærere
 • Ophold i telt med alle måltider inkluderet på bjerget
 • Afgifter til nationalparken
 • Afgifter til de forskellige camps
 • Afgift til redningshold
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge – ca. 300 USD pr. person
 • Bjergbestigningsudstyr
 • Drikkevarer
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Tanzania - USD 50 pr. person
 • EU-ansvarsforsikring – kr. 35,- pr. person

Der anbefales drikkepenge til bærere og bjergguider på US$ 300,- pr. person.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Mark Axelgaard Jensen

Telefon: 56 36 25 45

Bo Finn Poulsen

Telefon: 56 36 25 45