VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Botswanas vidunderlige vildnis 

I en yderst veludrustet 4x4-bil og med en professionel lokal guide, der ikke holder sig tilbage for en oversvømmet bro eller en dårlig vej, tager denne rejse jer på en fantastisk safari med masser af vildt og spændende oplevelser undervejs.

Højdepunkter på rejsen

 • Imponerende Victoria Falls, der er et af verdens største vandfald
 • Bådtur på Chobe-floden og walking-safari nær floden
 • Nxai Pans store vidder med smuk, tør savanne og klassisk storvildt
 • Det enestående Okavango-delta, hvor det klare vand løber ud i sandet
 • Dyrerig safari i Khwai-koncessionen og Moremi-vildtreservatet
 • Chobe National Park, hvor især de mange elefanter sætter dagsordenen
 • Hwange National Park

Denne vidunderlige rejse går gennem to fantastiske lande. Den starter i Botswana og slutter i Zimbabwe, men hovedparten af rejsen foregår i Botswanas smukke reservater og nationalparker, hvor I mærker naturen på tætteste hold. Botswana har noget af Afrikas mest eksklusive vildnis. Safarien vil fylde jer med indtryk og byder desuden på masser af spændende game-drives. Rejsen slutter af ved et af verdens største vandfald, det imponerende Victoria Falls.

Chobe-floden og Afrikas tætteste bestand af elefanter

Undervejs besøges Chobe-floden og nationalparken, hvor man blandt andet kan opleve Afrikas tætteste bestand af elefanter, som søger ned til den livgivende flod for at drikke. 

Hwange National Parks rige dyreliv

I besøger Hwange National Park, som er kendt for sit vildrige dyreliv og i øvrigt også for sit arbejde med beskyttelse af den afrikanske vildhund.

Det unikke Okavango-delta

I skal også besøge de vildtrige områder i Moremi-reservatet og den private Khwai-koncession ved Okavango-deltaet. Selve deltaet er et af verdens mest unikke vildtområder. Det er verdens største indlands floddelta, hvor den store Okavango-flod ikke løber ud i havet, men i stedet opsluges af Kalahari-ørkenen i en labyrint af vandveje. I dette varierede vådområde, med talrige små øer og store sivområder, finder man et fascinerende og mangfoldigt dyreliv.

Fantastiske Victoria Falls

Turen slutter ved imponerende Victoria Falls, hvor I kan lade adrenalinet få frit løb og deltage i nogle af de mange aktiviteter, som området tilbyder.

Safaribil med gode pladser

Ved en fyldt afgang med 12 deltagere køres der i en stor 4x4-safaribil. Guiden sørger for, at der roteres sæde, således at sol og vind fordeles lige, da der ikke er vinduesplads til alle.

Seværdigheder på rejsen


Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afgang fra Danmark med et flyskift i Europa og Johannesburg, inden I flyver videre til Maun i Botswana.

Mad og drikkevarer er naturligvis inkluderet under flyrejsen.

Dag 2: Ankomst til Maun, Botswana

Ved ankomsten til Maun lufthavn først på eftermiddagen bliver I mødt af jeres chauffør/guide og kørt til jeres lodge i den lille ganske charmerende by Maun. Navnet Maun kommer fra San sproget og ordet "maung", som betyder stedet med de korte siv. Resten af dagen er til fri disposition. Enten afslapning ved lodgens swimming-pool, men der er også mulighed for at booke et "sunset cruise" på Thamalakane floden. Kl. 18.00 er der møde med guiden samt turens øvrige deltagere, hvor guiden også vil fortælle mere om den kommende spændende rejse. Middag på egen hånd, enten på lodgen eller på en af de mange restauranter i byen.

Dag 3: Planet Baobab, Botswana

Efter morgenmad kører I mod øst til Makgadikgadi Pans området, som er kendt for store åbne vidder, kæmpestore baobabtræer, og en bemærkelsesværdig biodiversitet. Når I kommer frem til lodgen, bliver I indkvarteret i hytter.

Efter at I har fundet jer til rette, er det tid til at strække benene på en guidet gåtur i baobabskoven. Guiden vil fortælle om baobabtræernes spændende biologi, landskabets geologi og det økosystem, som I befinder jer i.

Overnatning på Planet Baobab (eller lignende). Frokost og aftensmad er inkluderet.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 210 km

Overnatning på Planet Baobab (eller lignende) med fuldpension.

Dag 4: Planet Baobab, Botswana

Efter morgenmad tager I på tur ud til Nxai Pan (for rejser mellem december og maj) eller Ntwetwe Pan (for rejser mellem juni og november), der er fossile søer midt i det ørkentørre Makgadikgadi-økosystem. Disse salte sletter er dækket af kort, næringsrigt græs og øer af akacietræer, som tiltrækker mange antiloper og andre dyr, der er tilpasset livet i dette tørre økosystem.

Naturen er varieret og har føde nok til også at huse en relativ stor bestand af rovdyr, som man især om natten kan være heldig at høre. Frokosten tilbereder guiden undervejs, mens middagen nydes tilbage på lodgen.

I kommer tilbage til lodgen om eftermiddagen, og der er tid til afslapning ved poolen.

Overnatning på Planet Baobab (eller lignende) med fuldpension.

Dag 5: Nxai Pan til Khwai

Denne morgen rejser I via Maun, der er sidste "bastion" inden det enorme Okavango-delta, og videre til vores camp. Campen ligger i en privatejet koncession i det såkaldte Greater Moremi Region, og er ejet af den lokale Khwai-befolkning, som er fra udkanten af selve deltaet. Khwai-koncessionen er kendt for sin store koncentration af dyr og byder på fantastisk safari.

Overnatning på Bedouin Camp (eller lignende) med helpension. Efter aftensmaden er der "night game drive", hvor man efter mørkets frembrud vil kunne opleve de nataktive dyr, som man meget sjældent ser om dagen.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 330 km

Dag 6: Khwai og Moremi Game Reserve

Morgener er magiske i Afrika. Det er endnu køligt, og I vil føle jer friske efter en god nats søvn. Efter et solidt morgenmåltid er I klar til igen at begive jer ud på eventyr i bushen. Denne dag skal I opleve det berømte Moremi Game Reserve. Hele dagen vil gå med spændende safari, hvor I som tilskuere på første række for alvor kan opleve den afrikanske bush, hvor rovdyrene hersker. Her er det de stærkeste, hurtigste, snedigste dyr, eller dem der kan forsvinde i mængden, som overlever.

Moremi Game Reserve er kendt for at være et af de smukkeste og mest varierede reservater i Afrika, og har en imponerende mangfoldighed af både planter og dyr. En femtedel af reservatet er delta, og der er en bred vifte af levesteder for vildtet. Akacieskove, flodsletter, rørskove, laguner, helårlige vådområder, mopane skov samt tør græssavanne er del af den varierede vegetation i Moremi.

Overnatning på Khwai Bedouin Camp (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 150 km

Dag 7: Khwai til Chobe National Park

Efter morgenmad bliver I kørt til Khwai Airstrip – en lille gruslandingsbane i bushen, hvor der muligvis er dyr på landingsbanen, der bliver skræmt væk når flyet letter. Efter en kort flyvning over det flotte men ufarbare terræn, hvor I virkelig kan opleve landskabet fra luften, lander I i Kasane lufthavn, en lille lufthavn ikke langt fra Chobe-floden. Her bliver I mødt og kørt til jeres lodge, hvor I spiser frokost (for egen regning).

Om eftermiddagen er der en sejltur på floden, hvor der vil være mulighed for at se både krokodiller, flodheste, elefanter og en masse andet vildt, der holder til ved floden. Solnedgangen over floden er utrolig flot, og I vender tilbage til en afslappende aften på lodgen, hvor middagen venter jer (middag for egen regning).

Overnatning på Chobe Safari Lodge (eller lignende) – frokost og aftensmad for egen regning.

Dag 8: Chobe - Hwange National Park, Zimbabwe

Denne morgen rejser I fra Chobe. I krydser grænsen ind til Zimbabwe og kører til Hwange National Park, som er en fremragende park for de berømte fem store: elefant, bøffel, næsehorn, løve og leopard. Naturen i den tilgængelige nordlige tredjedel af parken er vekslende mellem flade, sandede områder med spredt vegetation, akaciesavanne og enkelte mere skovprægede områder i den nordøstlige del af parken, samt områder domineret af mere kuperet terræn af granitklipper i den nordvestlige del.

Hwange rummer omkring 60 vandhuller, hvoraf flertallet er kunstige. I de største vandhuller kan flodheste, krokodiller og sumpskildpadder ses. På savannen omkring vandhullerne lever mange giraffer, zebraer, gnuer, vortesvin og et utal af antiloper, bl.a. nogle af de største og mest imponerende som stor kudu, eland, roan, sabel og vandbuk. Parken har også en stor bestand af bavianer, plettede hyæner og ikke mindst af den ellers sjældne afrikanske vildhund. I besøger The Painted Dog Conservation Centre, hvor I får et indblik i deres vigtige arbejde med beskyttelse af den afrikanske vildhund.

Overnatning på Sable Sands Lodge (eller lignende) med fuldpension.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 270 km

Dag 9: Hwange National Park, Zimbabwe

Hele dagen bruges på safari i Hwange National Park, og der er ikke tvivl om, at dagen vil byde på masser af spændende safarioplevelser. Picnic frokost i parken.

Overnatning på Sable Sands Lodge (eller lignende) med helpension.

Dag 10: Hwange National Park - Victoria Falls

Efter morgenmaden forlader I Hwange National Park, og kører til Victoria Falls. Her vil I komme på en guidet tur til Victoria-vandfaldet, der er et imponerende syn og en stor oplevelse uanset årstid. Voldsomme mængder vand vælter over 100 meter ned i slugten fra det 1,6 km brede fald. I forårsmånederne er der markant mere vand i faldet end om efteråret. Efter indkvartering har I resten af dagen til egen rådighed. Der er masser af aktiviteter, man kan udfordre sig selv med.

Overnatning på Ilala Lodge (eller lignende) med morgenmad.

Afstand der skal tilbagelægges: Ca. 190 km

Dag 11: Victoria Falls

Hele dagen er til fri disposition ved Victoria Falls. Man kan booke et væld af alt fra adrenalinpumpende aktiviteter som bungyjump fra Victoria Falls Bridge og white river rafting på Zambezi-flodens nedre løb, tur i helikopter over faldene, til mere rolige oplevelser som bådtur på Zambezi, lystfiskeri eller elefantsafari. Jeres guide er naturligvis behjælpelig med at bestille ekstra aktiviteter.

Man kan også blot slappe af i de hyggelige og rolige omgivelser ved lodgen, eller gå på opdagelse i den lille by, Victoria Falls.

Overnatning på Ilala Lodge (eller lignende) med morgenmad.

Dag 12: Hjemrejse

Efter morgenmaden vil I blive hentet af en chauffør, og kørt til lufthavnen i tide for jeres afrejse. Hjemrejsen foregår via Johannesburg og en storby i Europa.

Dag 13: Ankomst Danmark

Efter et flyskift i Europa, ankommer I til Danmark først på dagen.

Indkvarteringer på rejsen

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse som beskrevet
 • Lufthavnsskatter -og afgifter
 • Lodge Safari i Botswana og Zimbabwe
 • Sunset cruise på Chobe-floden.
 • Game drives og kørsel i 4x4 fuldt udrustet safarikøretøj 
 • Måltider og aktiviteter som beskrevet i programmet
 • Fly fra Khwai til Kasane
 • Guidet tur ved Victoria Falls
 • Entré til de nationalparker og reservater der besøges på rejsen
 • Erfaren, engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Visum ved indrejse til Zimbabwe og evt. Zambia
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring (koster 6 % af rejsens værdi)
 • Valgfrie aktiviteter ved Victoria Falls
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i inkl.
 • Drikkepenge
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 4.790,-
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 39.- pr. person
 • Alt som ikke fremgår af "prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m