VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 10 DAGES REJSE
PRIS FRA 21.395,- kr.

 Bestigning af Kilimanjaro - Machame ruten

Machameruten også kendt som "Whiskyruten", er langt den mest populære rute og har en meget høj succesrate for at nå til toppen bjerget Kilimanjaro.

Det starter med en dejlig dag med at gå gennem regnskoven og har en god, stabil højdeforøgelse hver dag. Ved opstigning af bjerget er der rige muligheder for at se en bred vifte af forskellige unikke udsigter og smukke landskaber.

Højdepunkter på rejsen

 • Enestående solopgange og –nedgange
 • Vandring i varieret natur fra ækvator til arktis på få dage
 • Den smukke afrikanske stjernehimmel
 • Toppen af Kilimanjaros 5.895 meter – Afrikas højeste punkt

10 dages rejse 21.395,- kr.

I dag er Machame ruten vokset til at blive den mest populære rute op ad Kilimanjaro, hvilket er en titel, den har overtaget fra Marangu ruten. Dette er til trods for, at ruten er længere og af mange anses for at være lidt mere krævende. På trods af dette har denne rute en lidt højere succesrate, da man for det meste bruger en dag mere end på Marangu ruten og på den måde undgår den værste højdesyge.

Oplev Kilimanjaros absolutte højdepunkter

Populariteten skal imidlertid også ses i lyset af Machame rutens mange højdepunkter, hvor man bl.a. kommer forbi ”skyskoven” på bjergets sydlige skråninger, det tidligere og nu opfyldte krater, Shiraplateauet, den imponerede Barranco Campsite og Lava Tower. Dertil nedstiger man traditionelt ad en anden rute – Mweka Trail – i modsætning til Marangu, hvor man nedstiger i de fodspor som man efterlader på opstigningen.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Dag 2: Moshi

Modtagelse i Kilimanjaro lufthavnen eller afhentning på dit hotel og transfer til Moshi beliggende ved foden af Kilimanjaro.

Efter ankomst vil der være et informationsmøde med oplysning om den forestående tur, samt check af udstyr.

Der er mulighed for at leje manglede udstyr.

Overnatning på Springlands Hotel med morgenmad.

Dag 3: Machame Gate til Machame Camp - 10,75 km, 1204 højdemeter

Fra morgenstunden kører vi til Machame Gate (1828m), hvor trekket starter. Vi går godt 10 km op ad bakke på Kilimanjaros skovbeklædte basis, hvor man bl.a. vil opleve meget af Kilimanjaros endemiske flora og fauna, og vi støder højst sandsynligt på både colobusaber og marekatte.

Når vi når trægrænsen ankommer vi ved Machame Camp (3032m), hvor man kan nyde udsigten over bjergets skove og de uendelige sletter nedenfor.

Dag 4: Machame Camp til Shira Cave - 5,3 km, 818 højdemeter

Vi efterlader skovområdet og begiver os fra morgenstunden ud i Kilimanjaros anden vegetationszone, som minder om et hedelandskab. Vi begynder nu at sætte tempoet lidt ned for at alle når at akklimatisere i den tynde luft. På dag to får man det første glimt af Kibo, som er rejsens endelige mål.

Efter frokost flader ruten lidt ud omkring Shiraplateauet, hvor man især vil lægge mærke til de karismatisk kæmpebrandbægere (Giant Groundsels) og lobelia.
Dagen ender ved Shira Cave Campsite (3839m), og som alle andre dage, vil teltene være klar til når vi ankommer.

Dag 5: Shira Cave til Barranco Camp - 10,75 km, 788 højdemeter

Fra morgenstunden krydser vi plateauet med konstant udsyn til Kilimanjaros snebeklædte top, Kibo. Denne strækning fremhæves ofte som et af turens højdepunkter. Vi indtager frokosten ved Lava Tower Campsite (4530m), inden turen for en bemærkning går nedad mod aftenens hvileplads Barranco Camp (3986m).

Dag 6: Barranco Camp til Barafu Huts - 8,5 km, 676 højdemeter

I dag ændrer vegetationen sig til et mere goldt landskab som minder om en højlandsørken med meget begrænset nedbør og store temperaturudsving.
Morgendagen står på den endelige stigning til toppen, så derfor nøjes man med et forholdsvis kort trek på tre timer for at være udhvilet. Først skal man dog lige forcere Barranco-væggen, hvor man til tider må tage hænderne til hjælp.

Fra toppen af væggen fører stien os gennem Karanga Valley, hvor især fuglelivet er mangfoldigt og spændende. Vælger man at gennemføre turen på syv dage slår man lejr fra frokosttid i Barafu Huts (4662m), men vælger man at gennemføre på seks dage, venter der endnu tre timers trekking til den sydøstlige side af Kibo.

Dag 7: Barafu Huts til toppen og til Mweka Camp - 4,86 km + 11,5 km nedstigning, 1233 højdemeter

Omkring midnat starter vi den sidste opstigning til Afrikas højeste punkt. Landskabet har nu forandret sig til et isbeklædt månelandskab med meget tynd luft.
Vi passerer Stella Point (5745m), hvor du opnår dit Kilimanjarocertifikat som bevis på, at du har klaret stigningen. Herfra er der blot en 45 minutters tur til toppen af Kibokrateret, Uhuru Peak (5895m). Hvis vi er heldige og ankommer i rette tid kan vi opleve solopgangen fra toppen af Afrika – og få et velfortjent hvil. 

Efter et hvil og en masse billeder påbegynder vi nedstigningen, som heldigvis er noget hurtigere og mindre udfordrende end opturen! Vi følger Mwekaruten og efter frokost i Barafu Camp fortsætter vi ned gennem vegetationszonerne helt til trægrænsen ved Mweka Campsite (3106m). Vi ankommer her sent på eftermiddagen efter en strabadserende dag.

Dag 8: Mweka Camp til Mweka Gate - 9,1 km

Efter et par timers gang ankommer vi til Mweka Gate (1633m), hvor Kilimanjarocertifikatet udleveres. Her fra vil en bil transportere jer til hotellet, hvor et tiltrængt og velfortjent varmt bad venter.

Overnatning på Springlands Hotel

Dag 9: Moshi - Hjemrejse

Efter morgenmad er der transfer tilbage til Kilimanjaro lufthavnen for hjemrejse.

Dag 10: Hjemkomst

Der er ankomst til Danmark i løbet af dagen, typisk om formiddagen.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Danmark – Kilimanjaro t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Moshi t/r
 • 3 x overnatninger på Springlands hotel i Moshi inkl. morgenmad
 • Bestigning af Kilimanjaro via Machameruten i henhold til program
 • Professionel lokal bjergguide og bærere
 • Ophold i telt med alle måltider inkluderet på bjerget
 • Afgifter til nationalparken
 • Afgifter til de forskellige camps
 • Afgift til redningshold
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge – ca. 300,- USD pr. person
 • Bjergbestigningsudstyr
 • Drikkevarer
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Tanzania - USD 50,- pr. person
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring – kr. 39,- pr. person

Der anbefales drikkepenge til bærere og bjergguider på US$ 300,- pr. person.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m