Et unikt naturparadis


Med et imponerende areal på næsten 600.000 km2 - det samme som Frankrig og Schweiz tilsammen - er Madagaskar verdens fjerdestørste ø efter Grønland, Ny Guinea og Borneo.

Madagaskar er enestående på alle måder

Madagaskar ligger ca. 600 km fra det afrikanske fastland ud for Mozambiques kyst, hvor den har været isoleret fra omverdenen i millioner af år, mens naturen har udviklet sig i sin helt egen retning. Befolkningen er også speciel, da den domineres af indvandrere fra Indonesien og Malaysia, der kom hertil for op til 2.000 år siden. Der er også et stort islæt fra det afrikanske fastland samt fra den tidligere kolonimagt Frankrig. På Madagaskar bor der knap 24 mio. mennesker, og landets hovedstad Antananarivo, der ligger centralt på øen, rummer bl.a. øens internationale lufthavn.

En varieret natur og tropisk klima

Højlandet med adskillige toppe over 2.000 meter dækker ca. 60% af den centrale del af øen. Den østlige og nordlige del er mest frodig og skovklædt og går relativt stejlt ned mod havet. Her er den afrikanske kultur og landbrugsskik dominerende. Mod vest og syd er øen mere tør og jævnt skrånende mod havet. Her er befolkningen mere asiatisk præget og landbruget rummer bl.a. rismarker i højlandet. Madagaskar har et rigt dyreliv, hvor især lemuren er kendt. Madagaskars klima er generelt tropisk og med mest nedbør i perioden fra november til april, men de højest liggende dele er dog præget af et mere tempereret klima. På Madagaskar findes fantastiske nationalparker, som f.eks. Andasibe & Mantadia National Park, Tsingy de Bemaraha National Park, Montagne d´Ambre National Park og Isalo National Park.

Spektakulære sandstrande med masser af aktiviteter

En ø af så gigantiske dimensioner har selvsagt en næsten uendelig lang kystlinje, og denne rummer masser af vidunderlige tropestrande. De mest spektakulære findes i den nordlige del, hvor flertallet af de bedste strandhoteller ligger, men der findes også enkelte perler af strande og overnatningsmuligheder mod syd i ret isolerede egne. På den nærliggende ø Nosy Be findes finder man nogle af landets mest berømte sandstrande. Aktivitetsmulighederne på Madagaskars strande er rige med bl.a. snorkling, div. former for sejlads, hvalsafari, cykling og kulturelle besøg. Fra flere af de bedste hoteller er der også mulighed for til fods at udforske den unikke natur med de helt særegne planter og dyr. Vil man på en egentlig safari på Madagaskar kræver det kørsel og overnatning inde i de mere centrale dele af øen. Det kræver også, at man er villig til at slippe de mere komfortable omgivelser ved kysten og bo mere primitivt, for til gengæld at få nogle helt eksklusive naturoplevelser som f.eks. Ankara Nature Reserve samt Kirindy og Baobab Alley.

Højsæson: April til november

Højdepunkter på Madagaskar

 • Et unikt dyreliv, der har udviklet sig uafhængigt fra fastlandet
 • Vidunderlige tropestrande med masser af aktivitetsmuligheder som snorkling og hvalbesøg
 • Spændende og helt særegne kultur- og naturoplevelser i kysternes bagland
 • Fantastiske nationalparker med rigt dyreliv og enestående natur

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Madagaskar

 

Pas & visumregler for indrejse til Madagaskar:

Ved ankomsten til Madagaskar skal du igennem paskontrol samt have udstedt visum, hvor alt foregår manuelt. Forvent derfor, at det tager mellem 30 – 60 minutter at komme igennem immigrationen.

Personalet i immigrationen taler fransk og basis engelsk.

Regler for pas:

 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter forventet hjemkomstdato.
 • Dit pas skal have mindst 3 blanke sider tilbage.

Regler & ansøgning til visum:

Alle rejsende fra Danmark skal have et visum for indrejse til Madagaskar.

Det er nu mulig at ansøge om et e-visa online https://evisamada-mg.com/en/home

Priserne er: (18/4-2023)
Visum til mindre end 15 dage: Euro 10
Visum til mindre end 30 dage: Euro 35
Visum til mindre end 60 dage: Euro 40

Med forbehold for ændringer.

Man kan stadig ansøge ved ankomst til Madagaskar.
Du vil i flyet til Madagaskar få udleveret en indrejseformular som skal udfyldes, husk derfor at medbringe en kuglepen i din håndbagage.

Anbefalende vaccinationer ved rejser til Madagaskar:

Vi anbefaler at du inden afrejse vaccineres mod følgende sygdomme:

 • Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
 • Stivkrampe/Difteri

Bemærk: Rejser du fra et land som er registreret som et gul feber område, er det påkrævet at du medbringer et certifikat på vaccination mod gul feber for indrejse til Madagaskar.

Safari Eksperten samarbejder med en række vaccinationsklinikker i Danmark, som giver 10% rabat ved vaccination hvis du oplyser, at du har købt en rejse gennem os.

Se hvilke vaccinationsklinikker vi samarbejder med her.

Overstående informationer er kun vejledende, og Safari Eksperten anbefaler altid at du rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik.

Du kan læse mere omkring krav til vaccinationer på www.vaccination.dk
 

Medicin ved rejser til Madagaskar:

Vi anbefaler at medbringe eventuel lægeordineret medicin.

Ligeledes anbefaler vi, at du medbringer hovedpinepiller samt diarretabletter.

Der er apoteker i de større byer, men naturligt nok ikke i de mindre befolkede egne, så derfor er det vigtigt at have tingene med hjemmefra.

Malariaforebyggende medicin:

Vi anbefaler, at du starter en forebyggende malariabehandling før afrejse til Madagaskar, og fortsætter den under opholdet samt efter hjemkomsten. Følg venligst instruktionerne for det pågældende produkt.

Vi kan ikke anbefale produktet Lariam, da det har givet en del af vore gæster meget ubehagelige bivirkninger. Mange af vore gæster har været tilfredse med produktet Malarone, som også er bredt dækkende.

Vi anbefaler, at du altid rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik omkring malariaforebyggende medicin.

Rejse og afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring kostar 7% af rejsens pris. Har du tegnet en afbestillingsforsikring vil du få refunderet rejsens pris af Europæiske ERV Rejseforsikring, i tilfælde af en eventuel afbestilling.
Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

Bagageregler på rejser til Madagaskar:

På vores Madagaskar rundrejser er det vigtigt, at du pakker din bagage i en blød taske eller kuffert. Hårde kufferter er ikke tilladt, da det ikke er muligt at pakke disse i bilerne.

Det er tilladt at medbringe 1 x taske/kuffert samt 1 x lille rygsæk/kamerataske pr. person.

Da det er begrænset hvor meget plads, vi har i bilerne, anmoder vi om, at du begrænser mængden af medbragt tøj, da der er mulighed for at få vasket flere steder undervejs.

Ved indenrigsflyvninger på Madagaskar:

De fleste af Safari Ekspertens rejser på Madagaskar involverer en eller flere indenrigsflyvninger. På indenrigsflyvningerne må du medbringe 1 stk. taske eller kuffert af maksimalt 20 kg. samt 1 stk. håndbagage.

Pakkeliste for rejser til Madagaskar:

En Madagaskar safari involverer meget vandring, i forskellige landskaber og under varierende forhold fra regnskov til ørkenlignende landskaber. Det er derfor vigtigt, at du medbringer nedestående ting, for at få det optimale ud af din rejse.

Vi anbefaler at du medbringer tøj i naturens egne farver, dvs. sandfarver, brunlige og grønlige nuancer. Når du befinder dig ved kysten anbefaler vi lyse farver, som ikke tiltrækker solens varme. Brug ikke tøj af kunststoffer da disse sjældent er behagelige at have på i varmen. Vi anbefaler tøj lavet af bomuld.

Som kunde hos Safari Eksperten får du 10% rabat ved Backpackerlife (gælder ikke på deres pakketilbud). Hos Backpackerlife kan du finde en masse produkter som er relevant på din rejse. F.eks. rygsække, myggenet/myggespray, pandelamper samt meget mere. Du kan se hvad de alt tilbyder på deres hjemmeside her.

Vi anbefaler at du medbringer nedenstående på din rejse:

 • 1 par gode vandresko
 • 1 par sandaler eller klipklapper
 • 1 sæt regntøj
 • 2 langærmede trøjer
 • 2 par lange udendørsbukser (vi anbefaler zip-off bukser)
 • Shorts
 • T-shirts
 • Badetøj
 • Masser af strømper og undertøj (Der er fugtigt i regnskoven)
 • Solhat / kasket
 • Solbriller
 • Myggebalsam
 • Solcreme & aftersun
 • God lommelygte til natsafari
 • Kamera og masser af hukommelseskort
 • Lille rygsæk som kan medbringes på vandreture
 • Kuglepen

Valuta på Madagaskar:

Den lokale møntfod på Madagaskar er ARIARY. Du kan ikke veksle til ARIARY hjemmefra, dette kan først gøres ved ankomst til Madagaskar. Vi anbefaler derfor, at du veksler til EURO hjemmefra, som du har mulighed for at veksle til lokal valuta ved ankomst.

100 danske kroner er = ca. 45.800 ARIARY.

Når du møder din guide i Antananarivo lufthavn på Madagaskar, vil han informere dig om hvor meget du bør veksle til lokal valuta inden afgang.

Hvor mange kontanter skal jeg medbringe på rejsen?:

Det er billigt på Madagaskar, og der er derfor ikke de store udgifter forbundet med indkøb af måltider, drikkevarer og ekstra aktiviteter.

På en almindelig Madagaskar safari, anbefaler vi, at du medbringer ca. 50 EURO pr. dag.

Involverer din rejse et ophold på Nosy Be skal du forvente at tingene er lidt dyrere. Vi anbefaler derfor at du medbringer ca. 100 EURO pr. dag du befinder dig på Nosy Be.

Der er mulighed for at hæve kontanter i nogle af de større byer. Men da det langtfra er alle steder hvor det er muligt, anbefaler vi, at du medbringer nok kontanter hjemmefra til hele rejsen.

Drikkepenge ved rejser til Madagaskar:

Det er normalt at man betaler drikkepenge på Madagaskar, men det er naturligvis aldrig påkrævet. Vi anbefaler at du betaler drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service, som du har modtaget.

Vi anbefaler at betale følgende i drikkepenge:

 • 6€ pr. dag til din guide (Svarer til ca. 20.000 Ariary)
 • 3€ pr. dag til din chauffør (Svarer til ca. 10.000 Ariary)
 • 2€ til guider i nationalparkerne som besøges (Svarer til ca. 7.000 Ariary)
 • 10% af regningen på restauranter
 • 1€ pr. kuffert til hotellets portører (svarer til ca. 3.500 Ariary)

Vi anbefaler, at du så vidt muligt betaler drikkepenge i lokal valuta.

Indkøb af souvenirs på Madagaskar:

Der er mange glimrende muligheder for køb af flotte souvenirs på Madagaskar. Kvaliteten af souvenirs er dog meget svingende, og vi anbefaler derfor altid at du følger din guides råd om hvor du skal gøre dine indkøb, for at få den bedst mulige kvalitet.

Det er muligt at købe mange flotte figurer skåret i træ eller oksehorn. Desuden findes der et bredt udvalg af håndlavede duge, kurve, tasker og lignende.

Madagaskar er desuden rig på mineraler og ædelsten, og der er derfor gode muligheder for at gøre flotte indkøb af dette undervejs.

Internet & mobiltelefoni på Madagaskar:

Mobilnetværket på Madagaskar er de fleste steder rigtig godt, der er dog enkelte områder hvor det ikke kan forventes at have dækning på mobiltelefonen.

Bemærk dog at det er meget dyrt at benytte din danske telefon på Madagaskar.

Det er meget få indkvarteringssteder på Madagaskar hvor du kan forvente, at der er internetforbindelse.

I større byer som Antananarivo, Diego Suarez samt på Nosy Be har de fleste indkvarteringssteder en internetforbindelse, dog af varierende standard. 

Elektricitet på Madagaskar:

Strømstyrken er 127-220 volt og stikkene er de samme som i Danmark.
Det er ikke ualmindeligt med jævnlige strømafbrydelser på Madagaskar.

Mange indkvarteringssteder i tyndt befolkede områder, kører ofte på solceller eller generator, som slukkes om natten samt på de tidspunkter, hvor gæster oftest er ude på udflugter. Forhør dig evt. i receptionen så du kan sørge for at oplade kamera og lignende mens der er strøm.

Tidsforskel på Madagaskar:

Madagaskar er 2 timer foran dansk normaltid og 1 time foran dansk sommertid.

Ved ankomst til lufthavne & større byer på Madagaskar:

Portører i lufthavnen:

Når du ankommer til lufthavne på Madagaskar vil du som regel blive mødt af portører, som vil forsøge at bære din bagage for dig. Vi anbefaler, at du insisterer på at bære din bagage selv, da nogle turister har været uheldige at miste værdigenstande på denne måde.

Tiggeri:

Du vil i de større byer og i lufthavnen kunne blive mødt af gadebørn og tiggere. Det er vigtigt at du ikke giver dem hverken penge, slik eller andre genstande, da dette blot opfordrer til yderligere tiggeri overfor turister.

Indkvarteringsforhold på Madagaskar:

Madagaskar er underudviklet turistmæssigt, og indkvarteringsforholdene er ofte meget enkle.

Alle indkvarteringssteder som vi hos Safari Eksperten benytter til vores gæster, har en god rengøringsstandard og har naturligvis eget toilet og badefaciliteter tilknyttet hvert værelse.

Dyrelivet på Madagaskar

Højdepunkter:

 • Helt særegent dyreliv, hvoraf hovedparten er endemisk, d.v.s. kun findes på Madagaskar
 • Stjernerne blandt landets dyre er uden tvivl lemurerne, som der findes mange arter af
 • Mange andre helt specielle pattedyr, samt stort udbud af spændende og sjældne fugle
 • Enestående krybdyr, ikke mindst omkring halvdelen af verdens kamæleonarter
 • Fantastisk planteliv, der er lige så unikt som dyrelivet, samt livet i det omgivende hav

På en Madagaskar safari ses enestående natur med et plante- og dyreliv, som man med garanti ikke finder magen til andre steder. Øen rummer 5% af verdens planter og dyr, hvilket er ret imponerende når det relativt lille areal, set i det helt store perspektiv, tages i betragtning.

Ca. 80% af arterne på øen er endemiske, hvilket vil sige at de kun findes netop her. Grunden til dette er, at Madagaskar har været isoleret i op mod 65 mio. år, og med så stor afstand til fastlandet at det reelt kun er nogle fuglearter der kan dele lokalitet hermed. På plantesiden findes omkring 1.000 endemiske orkidé arter, mens 6 ud af 9 arter af de meget spektakulære baobabtræer og 8 hele plantefamilier udelukkende findes på Madagaskar. På dyresiden ses samme tendens, idet 350 arter af frøer, 370 arter af krybdyr inkl. halvdelen af verdens kamæleoner, 200 arter af pattedyr og 5 hele fuglefamilier har begrænset deres udbredelse til øen. Blandt de specielle dyr er de charmerende lemurer uden tvivl de mest kendt og samtidig blandt højdepunkterne på en safari. Hele gruppen af lemurer, der omfatter over 100 arter og varianter, findes alene på Madagaskar.

Den enestående diversitet og de mange unikke dyr gør Madagaskar til et såkaldt ”hot spot” for biodiversitet, som desværre er truet af befolkningstilvækst og specielt skovfældning med efterfølgende erosion, men også af menneskets introduktion af adskillige fremmede plante- og dyrearter, der forstyrrer den naturlige balance på øen. En række nationalparker og reservater beskytter store dele af den tilbageværende uberørte natur og mange af de truede dyrearter.

En safari på Madagaskar er kort sagt noget helt for sig selv – en stor og meget anderledes oplevelse end hvad der kendes fra fastlandet i Afrika.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m