Oplev det autentiske Afrika i Botswana


Der er langt mellem menneskene i Botswana, men ikke mellem dyrene. Landet er større end Frankrig, men der bor ikke flere mennesker end i Storkøbenhavn. Til trods for at Botswana helt overvejende er meget fladt, kan landet alligevel fremvise en storslået og meget afvekslende natur. Botswana kan byde på noget af det ypperste indenfor safari i hele Afrika.

Unikke safarimuligheder med et aktivt dyreliv

I de nordlige egne danner vand fra Angolas højder Okavango-floden, som igen danner verdens største indlandsdelta, Okavango-deltaet. Dette enorme delta flyder ikke ud i et hav, men bliver opslugt af Kalahari-ørkenen. Deltaet og de mange sumpe imellem er livsgrundlaget for en yderst rig og varieret flora og fauna. Mod nordøst er safariaktiviteterne i Chobe nationalparken centreret omkring Chobe-floden med fremragende bådsafari, og Savute-kanalen mod syd med de omkringliggende sletter. Her finder du Afrikas største bestand af elefanter. Op mod 20% af Botswana er dækket af nationalparker og vildtreservater, men af ligeså stor vigtighed er det, at større og stort set ubeboede arealer udenfor parkerne er tilgængelige for dyrene. F.eks. kan zebraer og gnuer dermed opretholde deres naturlige og årstidsbestemte vandringer i søgen efter vand og de bedste græsgange. I og omkring Linyanti-sumpene og Okavango-deltaet foregår den fremragende safari i privatdrevne koncessioner med fantastiske camps. Her er generelt mange dyr af mange arter, men områderne er nok især kendte for de mange store rovdyr med hyppige interaktioner, samt for bådsafari i motorbåde og især i traditionelle kanoer, mokoroer.

En alsidig og foranderlig natur

I det centrale og sydlige Botswana, der udgør omkring tre fjerdedele af landet, er miljøet barskt, tørt og meget varmt i sommermånederne, mens der kan forekomme frost på klare vinternætter. I dette område ligger Kalahari-ørken. Her er landskabet domineret af lave, stride urter og buske, der visner helt hen i den tørreste tid. Disse bliver dog hurtigt grønne og springer i blomst igen, når en af de fåtallige byger kommer forbi. Kalahari-ørkenen er ikke domineret af bart sand som de fleste andre ørkner er kendt for, selvom det forekommer visse steder. Central Kalahari vildtreservatet er Botswanas største beskyttede område på ca. 50.000 km2. Området ligger, som navnet antyder, midt i Kalahari-ørkenen, mens nationalparkerne omkring saltsletterne i Makgadikgadi og Nxai ligger ved ørkenens nordlige dele. Især ørkentilpassede antiloper som springbuk og gemsbuk samt strudse kan ses. Men en god bestand af deres værste fjender, især geparder og løver, er også til stede i pænt antal. 

Højdepunkter i Botswana

 • Bådsafari på Chobe-floden, hvor især mængder af elefanter kommer tæt på
 • Bilsafari i vildtrige Linyanti, hvor der tit er aktivitet mellem de store rovdyr
 • Lydløs og idyllisk sejltur i udhulede træstammer, Mokoroer, på Okavango-deltaet
 • Tørre men stemningsfulde vidder i Kalahari, med mange ørkentilpassede dyr

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Botswana


Pas & visumregler for indrejse til Botswana:

Ved ankomsten til Botswana skal du igennem paskontrol. 

Personalet i immigrationen taler engelsk

Regler for pas:

 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter forventet hjemkomstdato.
 • Dit pas skal have mindst 2 blanke sider.

Visumregler:

For danske statsborgere kræves der ikke visum for indrejse til Botswana, ved ophold under 90 dage

Du vil ved ankomst til Botswana få udleveret en indrejseformular som skal udfyldes og afleveres i paskontrollen, husk derfor at medbringe en kuglepen i din håndbagage. Botswana har pr. 1.6.2017 indført en turistafgift på USD 30,-, som skal betales ved indrejse. Man kan betale enten kontant eller med kreditkort. Den er gyldig i 30 dage. Pengene bliver brugt til bevarelse og beskyttelse af Botswanas natur og dyreliv samt udvikling af bæredygtig turisme, som også vil være med at forbedre levevilkårene for befolkningen.

Vigtig information hvis du rejser med børn:

Der er indført følgende regler for ind- og udrejse af Botswana med børn som er under 18 år: Rejser begge forældre sammen med barnet, medbringes fødsels/dåbsattest.

Børn under 18 år skal medbringe en legaliseret kopi af deres fødselsattest på engelsk, kopien må ikke være mere end 3 måneder gammel. 

Rejser kun den ene forældre med et barn som er under 18 år, skal der medbringes fødsels / dåbsattest og yderligere skal der også medbringes en fuldmagt fra den anden forældre, som giver tilladelse til at rejse ind- og ud af Botswana.

Rejser ingen af forældrene sammen med barnet, skal der både medbringes fødsels/dåbsattest samt en myndighedserklæring, som dokumentation for at man har ret til at rejse med barnet i Botswana i den angivne periode.

Rejses der med et adopteret barn skal der udover fødsels/dåbsattest også medbringes adoptions certifikat.
Reglen er indført af myndighederne i Botswana, for at undgå handel med børn.

Vi gør opmærksom på, at det er meget vigtigt at der medbringes de korrekte dokumenter i forbindelse med rejser med børn til Botswana.
ALLE Dokumenter skal være på engelsk. Det er eget ansvar, at der medbringes de korrekte dokumenter og er man ikke i besiddelse af disse, afvises man ved check-in og får dermed ikke lov at rejse.

Anbefalende vaccinationer ved rejser til Botswana:

Vi anbefaler at du inden afrejse vaccineres mod følgende sygdomme:

Se også Seruminstituttet - rejse

 • Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
 • Stivkrampe/Difteri
 • Malaria (Profylakse)

Bemærk: Rejser du fra et land som er registreret som et gul feber område, er det påkrævet at du medbringer et certifikat på vaccination mod gul feber for indrejse til Botswana.

Safari Eksperten samarbejder med en række vaccinationklinikker i Danmark, som giver 10% rabat ved vaccination, hvis du oplyser at du har købt en rejse gennem os.

Se hvilke vaccinationsklinikker vi samarbejder med her.

Overstående informationer er kun vejledende, og Safari Eksperten anbefaler altid at du rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik.

Du kan læse mere omkring krav til vaccinationer på www.vaccination.dk

Medicin ved rejser til Botswana:

Vi anbefaler at medbringe eventuel lægeordineret medicin. Husk at have din medicin i håndbagagen.

Ligeledes anbefaler vi, at du medbringer hovedpinepiller, antihistamin samt diarretabletter.

Der er apoteker i de større byer, men naturligt nok ikke i de mindre befolkede egne, så derfor er det vigtigt at have tingene med hjemmefra.

Malariaforebyggende medicin:

Vi anbefaler, at du starter en forebyggende malariabehandling før afrejse til Botswana, og fortsætter den under opholdet samt efter hjemkomsten. Følg venligst instruktionerne for det pågældende produkt.

Vi kan ikke anbefale produktet Lariam, da det har givet den del af vore gæster meget ubehagelige bivirkninger. Mange af vore gæster har været tilfredse med produktet Malarone, som også er bredt dækkende.

Vi anbefaler at du altid rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik omkring malariaforebyggende medicin.

Rejse & afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring kostar 7% af rejsens pris. Har du tegnet en afbestillingsforsikring vil du få refunderet rejsens pris af Europæiske ERV Rejseforsikring, i tilfælde af en eventuel afbestilling.
 Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk 

Bagageregler på rejser til Botswana:

På vores Botswana rejser er det vigtigt at du pakker din bagage i en blød taske eller kuffert. Hårde kufferter er ikke tilladt, da det ikke er muligt at pakke disse i bilerne og i de små fly, som benyttes på visse rejser

Det er tilladt at medbringe 1 x taske/kuffert samt 1 x lille rygsæk/kamerataske pr. person.

Da det er begrænset hvor meget plads vi har i bilerne, anmoder vi om at du begrænser mængden af medbragt tøj, da der er mulighed for at få vasket flere steder undervejs.

Ved rejse med mindre fly til/fra bushen:

Har du bestilt en rejse hvor flyvning til eller fra savannen indgår, må du medbringe 1 stk. taske eller kuffert af maksimalt 15 kg samt 1 stk. håndbagage.

Det er meget vigtigt at du benytter en blød kuffert eller taske, da hårde kufferter ikke kan pakkes optimalt i de små fly, hvilket i værste fald betyder, at piloten afviser at medbringe din bagage.

Pakkeliste for rejser til Botswana:

Vi anbefaler at du til safarikørslerne medbringer tøj i naturens egne farver. Det vil sige sandfarver, brunlige og grønlige nuancer.
Brug ikke tøj af kunststoffer da disse sjældent er behageligt at have på i varmen. Vi anbefaler tøj lavet af bomuld.

Det kan blive ret køligt om aftenen og først på morgenen, specielt i perioden april - august. Så det er vigtigt at have lidt varmt tøj med i kufferten som f.eks. en fleecetrøje og en vindtæt jakke.

Som kunde hos Safari Eksperten får du 10% rabat ved Backpackerlife (gælder ikke på deres pakketilbud). Hos Backpackerlife kan du finde en masse produkter som er relevant på din rejse. F.eks. rygsække, myggenet/myggespray, pandelamper samt meget mere. Du kan se hvad de alt tilbyder på deres hjemmeside her.

Vi anbefaler at du medbringer nedestående på din rejse:

 • 1 par gode udendørssko
 • 1 par sandaler eller klipklapper
 • 1 vindjakke
 • 1-2 langærmede trøjer / sweaters/fleecetrøjer
 • 1-2 par lange udendørsbukser (vi anbefaler zip-off bukser)
 • Shorts
 • T-shirts  / skjorter
 • Badetøj
 • Strømper og undertøj
 • Solhat / kasket
 • Solbriller
 • Myggebalsam
 • Solcreme & aftersun creme
 • Kamera og masser af hukommelseskort
 • Lille rygsæk som kan medbringes under safarikørslerne
 • Kuglepen
 • Drikkedunk/termodunk
 • Rejseadapter
 • Lommelygte

Valuta i Botswana:

Den lokale møntfod i Botswana er PULA. Du kan ikke veksle til PULA hjemmefra, dette kan først gøres ved ankomsten til Botswana. Vi anbefaler derfor, at du veksler til US Dollars eller Euro hjemmefra, som begge er en gangbare valutaer i hele Botswana.

Ved ankomsten til Botswana anbefaler vi, at du veksler dine euro til PULA.

100 danske kroner er = ca. 190 PULA. (Pr. 31.03.2023)

Hvor mange kontanter skal jeg medbringe på rejsen?:

De fleste udgifter er som regel dækket, når du køber en Botswana rejse hos Safari Eksperten. Det er derfor begrænset, hvor mange kontanter du har behov for at medbringe.
Du kan på de fleste indkvarteringssteder, restauranter, butikker og supermarkeder i Botswana betale med internationale kreditkort for dine indkøb og for drikkevarer og lignende.

Bemærk dog, at du oftest IKKE kan hæve eller veksle kontanter på indkvarteringsstederne.

Du skal medbringe nok kontanter til at kunne betale for følgende undervejs:

 • Kontanter til betaling af drikkepenge
 • Kontanter til køb af eventuelle udflugter og souvenirs

Bemærk: på nogle af vores rejser i Botswana skal du medbringe en ”lokal betaling”, som skal betales kontant til guiden inden afrejse. Såfremt dette er nødvendigt på din Botswana rejse, vil dette være oplyst i dit tilbud samt fremsendte ordrebekræftelse.

Der er mulighed for at hæve kontanter i lufthavnen og i de større byer i Botswana.

Hvad koster mad & drikkevarer?:

 • 15 – 25 DKK for en sodavand eller øl
 • 130 – 200 DKK for en flaske vin
 • 70 – 130 DKK for et frokostmåltid

I supermarkeder koster en flaske vand (1,5l) ca. 6 kr., 1 fl. vin 40-50 kr. og en øl ca. 10 kr.

Drikkepenge ved rejser til Botswana:

Det er normalt at man betaler drikkepenge for services i Botswana, men det er naturligvis aldrig påkrævet. Vi anbefaler at du betaler drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service, som du har modtaget.

Chauffører & guider:

10 – 15 EURO pr. person pr. safaridag til chauffør / guide. Er der hjælper/kok med på en camping safari anbefales 5-10 EURO  pr. person pr. safaridag. 
Drikkepenge bør afregnes på safariens sidste dag, inden du afleveres i lufthavnen eller på hotel.

Skal du sejle i mokoros anbefaler vi at betale 5 EURO til din mokoro polar.

Indkvarteringssteder & restauranter:

På indkvarteringsstederne forefindes der oftest en drikkepenge boks i receptionen, hvor vi anbefaler at man lægger 5 EURO pr. person pr. overnatning.

Ved at betale direkte til drikkepengeboksen i receptionen, bliver drikkepengene delt ligeligt mellem hele personalet på indkvarteringsstedet.

På cafeer og restauranter, som ikke er en del af dit indkvarteringssted, anbefaler vi at lægge 10% af regningen i drikkepenge.

Desuden anbefaler vi at betale ca. 1 EURO pr. kuffert til portøren som bærer din bagage til værelset på indkvarteringsstederne.

Vi anbefaler, at du så vidt muligt betaler drikkepenge i lokal valuta.

Indkøb af souvenirs i Botswana:

Der er gode muligheder for at gøre flotte indkøb af souvenirs til minde om en fantastisk rejse. Der er blandt andet mulighed for blandt andet at købe flotte træfigurer udskåret i træ og sæbesten. Det samme gælder smykker, trommer, fletværk, lædervarer og forskellige former for batik. 

Kvaliteten af produkterne er meget forskellig. Vi anbefaler derfor altid, at du spørger din guide til råds, han kan vejlede dig til, hvor du skal købe tingene for at få en ordentlig kvalitet.

Priserne varierer meget fra sted til sted, og det er normalt at man handler om priserne. Forsøg at få prisen forhandlet ned med 30 – 50%, så har både du og sælger gjort en god handel.

Internet & mobiltelefoni i Botswana:

Mobildækningen i Botswana er god i nærheden af de større byer. Du vil ofte opleve meget dårligt eller intet signal, når du befinder dig i safariområderne.

Bemærk dog, at det er meget dyrt at benytte din danske telefon i Botswana. Såfremt du har behov for at benytte din telefon til opkald, data eller lignende under dit ophold i Botswana, anbefaler vi at købe et simkort ved ankomsten til lufthavnen.

De fleste indkvarteringssteder i Botswana har i dag WIFI med en ok internetforbindelse. Dog skal man ikke regne med WIFI på vore camping safaris.

Elektricitet i Botswana:

Lodges og camps i Botswana bruger trebenede stik, som er anderledes end vores. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en rejseadapter hjemmefra. Enkelte indkvarteringssteder har adaptere i receptionen, som kan lejes eller lånes.

Mange indkvarteringssteder på savannen kører ofte på solceller eller generator, som slukkes om natten samt på de tidspunkter, hvor gæster er ude på safari. Forhør dig evt. i receptionen så du kan sørge for at oplade kamera og lignende mens der er strøm.

På camping safaris kan man oplade telefon og kameraer i safaribilen.

Tidsforskel i Botswana:

Botswana er 1 time foran dansk normaltid og samme tid ved dansk sommertid.

Billeder:
Vi er meget interesseret i at modtage billeder fra vore kunder, og disse vil evt. blive brugt i forbindelse med tilbudsmateriale eller katalog, som udkommer sidst på året. Vi vil meget gerne have billederne tilsendt hurtigst mulig efter hjemkomsten. Hvis et eller flere billeder kommer i kataloget, får du kr. 500,- på et tilgodehavendebevis, som kan bruges på den næste rejse.

Evt. misforståelser:
Skulle der under opholdet, mod forventning, opstå misforståelser: problemer af den ene eller anden karakter, som du ikke mener selv at kunne løse, kan vi kontaktes i kontortiden (mandag-fredag kl. 8.30-17.00) på tlf.nr. +45 56 36 25 45 . Det er for sent at rette evt. misforståelser eller fejl efter hjemkomsten. Derfor gør vi opmærksom på, at det er uhyre vigtigt, straks at underrette os, hvis der opstår uløselige problemer. Kun i tilfælde, hvor vi har været underrettet, vil en sådan klage blive behandlet.

Nødtelefon:
Safari Eksperten har oprettet en nødtelefon, hvor vores kunder uden for almindelig kontortid - i alle døgnets timer og på alle ugens 7 dage - altid kan komme i forbindelse med en kompetent medarbejder. Det skal understreges, at denne telefonlinje kun er beregnet til egentlige nødopkald, hvor det er en absolut nødvendighed, at komme i forbindelse med enten Safari Eksperten eller en pårørende. Brug denne nødtelefon når absolut påkrævet, og undgå venligst misbrug. Tlf.nr. +45 3026 2540 .

Hjemkomsten:
Vi er altid glade for at høre ”sidste nyt derudefra” efter hjemkomsten. Det er af største vigtighed, for at vi løbende kan følge med i, hvad der sker "derude". Derigennem kan vi udvikle og evt. forbedre vore rejsemål. Derfor - hvad enten det er ris eller ros til os – hører vi meget gerne om det.

Vi håber, at ovenstående giver svar på alle de spørgsmål, der naturligt er før afrejsen. Skulle der være ubesvarede spørgsmål, må du ikke tøve med at kontakte os - vort arbejde er i første række at betjene vore kunder.

Naturligvis er Safari Eksperten A/S medlem af Danmarks Rejsebureauforening, Rejsegarantifonden og Pakkerejseankenævnet

Seværdigheder

Dyrelivet i Botswana

Højdepunkter:

 • Er elefanter ens store passion så er Botswana det ultimative land med den største bestand
 • Bøfler og flodheste er meget almindelige i det fugtige nord, mens næsehorn sjældent ses
 • Imponerende bestande af alle de store rovdyr – og mange konflikter mellem disse
 • Masser af andet klassisk storvildt som f.eks. giraf, zebra, gnu, stor kudu og impala
 • Mange specielt vandtilpassede antiloper og et imponerende fugleliv i det vandrige nord
 • Talrige særligt ørkentilpassede store dyr og fugle i den tørre sydlige del af landet

Botswana er det land i det sydlige Afrika, der har reserveret den største andel af arealet til naturbevarelse. Samtidig, eller måske netop derfor, har de den største og tætteste bestand af storvildt, som kan måle sig med hvad man kan opleve i Østafrika. Landskabet i Botswana har ikke de store højdeforskelle, men til trods herfor er naturen meget varieret og spænder lige fra barske og knastørre miljøer i Kalahariørkenen og på de store saltsletter, der dækker over halvdelen af landet mod syd, til frodig savanne og galleriskov omkring de nordlige floder og det enestående Okavango Delta mod nordvest.

Står elefanter højt på ønskesedlen over dyr man gerne vil se meget til, så er Botswana det oplagte valg. Der er rigtigt mange elefanter i store området i den nordlige del landet, men især i Chobe, der rummer kontinentets største bestand, kan det til tider myldre med elefanter. I de samme egne er bøfler ligeså almindelige og ses ofte i store flokke, mens flodheste og krokodiller er meget talrige i de lavvandede floder og laguner. Næsehorn er derimod svære at se i Botswana. Kun hvis man er ekstremt heldig kan de ses i Okavango Deltaet. Vil man være mere sikker skal man til et lille indhegnet reservat nær hovedstaden Gaborone, men det ligger langt fra alle de mest populære safariområder.

Alle de store rovdyr som løve, leopard, gepard, plettet hyæne og sågar den ellers sjældne afrikanske vildhund er meget almindelige i det nordlige Botswana og ses ofte, og dette område er berømt for jævnlige konflikter mellem disse. I de mere tørre og åbne miljøer omkring saltsletterne og i Kalahari findes også en del rovdyr. Her er det især løver, geparder og den sjældne brune hyæne der ses.

Blandt de andre store dyr ses giraf, zebra, gnu, stor kudu og impala de fleste steder i Botswana. I de tørre egne er ørkentilpassede dyr som springbuck og gemsbok almindelige, mens vandtilpassede antiloper som rød lechwe, puku, vandbuk og sitatunga især er almindelige i og omkring Okavango Deltaet. Fuglelivet er imponerende, ikke mindst i de vandrige områder, men også de tørre områder byder på mange af savannens klassiske fugle og især rovfugle.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m