Få dit livs oplevelse og tag på safari i Sydafrika


Med dette slogan markedsfører Sydafrika ofte sig selv, hvilket giver god mening. Fra stegende hede somre i Kalahari Ørkenen mod nordvest til Dragebjergenes vinter-sneklædte tinder i den østlige del af landet. Fra fantastiske safariparker med klassisk afrikansk dyreliv og subtropiske sandstrande ved Det Indiske Ocean mod nordøst til hval- og hajsafari i verdensklasse langs de barske klippefyldte kyster med antarktisk påvirkning mod sydvest. Fra små traditionelle landsbyer med lerklinede og stråtækte hytter i KwaZulu Natal til den fantastisk beliggende millionby, Cape Town, med internationalt præg samt fremragende vindistrikter og kulinariske muligheder i ”baghaven”. Ja, hvad mere kan man næsten ønske sig?.

Sydafrika er det sydlige Afrikas største land på alle fronter, det værende sig størrelsen på mere end 1,2 mio. km2, befolkningstallet på næsten 45 mio. og når det gælder økonomi, hvor landet er kontinentets eneste repræsentant i BRIKS-samarbejdet sammen med Brasilien, Rusland, Indien og Kina – verdens nye store økonomiske motorer.

Ankomsten til Sydafrika sker typisk til én af landets to største byer, Johannesburg og Cape Town, der begge har store internationale lufthavne med gode forbindelser direkte til en lang række europæiske storbyer.

Den største, mest berømte og mest besøgte safari-destination er Kruger nationalparken og de private reservater vest herfor, der tilsammen danner det der kaldes Greater Kruger. Her findes overnatning for enhver smag og pengepung, lige fra camping i eget telt i den offentlige del af parken til ekstremt luksuriøse camps i mindre koncessioner inde i parken eller i de vestlige private reservater.

Rundt omkring i Sydafrika ligger mange private reservater i vidt forskellige naturomgivelser. Blandt disse er Phinda tæt ved Det Indiske Ocean nord for Durban, Madikwe mellem Pretoria og grænsen til Botswana samt Tswalu i Kalahari-ørkenen nord for diamanthovedstaden Kimberly nær Botswana de allerbedste. Disse reservater er store, har mange dyr, og så er de meget professionelt drevet og har komfortable camps og lodges.

Cape Town og byens spektakulære omgivelser kan byde på noget helt specielt, f.eks. hval- og hajsafari samt vin og mad i verdensklasse – og så er byen udgangspunkt for ture med Rovo´s Rail, der absolut aspirerer til verdens mest eksklusive tog.

 • Klassisk safari med masser af dyr samt sublim komfort og service i Greater Kruger
 • Kvalitetsbetonede og dyrerige private reservater i stort set alle dele af landet
 • Smukke Cape Town og omegn med hval- og hajsafari, samt superb vin og mad
 • Luksuriøs togtur gennem fantastiske landskaber og med indlagte safariture

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Sydafrika

 

Check-in:

Der må frit medtages 20 kg (business class dog 30 kg.) bagage pr. person samt 1 stk. håndbagage, som højst må veje 7 kg - hvis ikke andet er meddelt i din rejseplan.
HUSK, skarpe genstande, knive, sakse m.v. må ikke forefindes i håndbagagen, men skal pakkes i den del af bagagen der checkes ind.

 

Visum:

Der kræves ikke længere forhåndsvisum til Sydafrika, kun gyldigt pas, som skal være gældende mindst 30 dage efter man forlader Sydafrika. Man får et turistvisum i passet ved indrejsen som normalt er gyldigt i 90 dage. Hold dig opdateret med regler på udenrigsministeriets hjemmeside (klik på linket).

 

Vigtigt ved rejser med børn i Sydafrika:

Der indføres pr. 01 Juni 2015 følgende regler for ind- og udrejse af Sydafrika med børn som er under 18 år: Rejser begge forældre sammen med barnet, medbringes fødsels/dåbsattest.

Rejser kun den ene forældre med et barn som er under 18 år, skal der medbringes fødsels / dåbsattest og yderligere skal der også medbringes en fuldmagt fra den anden forældre, som giver tilladelse til at rejse ind- og ud af Sydafrika.

Rejser ingen af forældrene sammen med barnet, skal der både medbringes fødsels/dåbsattest samt en myndighedserklæring, som dokumentation for at man har ret til at rejse med barnet i Sydafrika i den angivne periode.

Rejses der med et adopteret barn skal der udover fødses/dåbsattest også medbringes adoptions certifikat.
Reglen er indført af de Sydafrikanske myndigheder, for at undgå handel med børn.

Vi gør opmærksom på at det er meget vigtigt at der medbringes de korrekte dokumenter i forbindelse med rejser med børn til Sydafrika.
ALLE Dokumenter skal være på engelsk. Det er eget ansvar at der medbringes de korrekte dokumenter og er man ikke i besiddelse af disse, afvises man ved check-in og dermed ikke lov at rejse.

Vi anbefaler, at I kontakter den sydafrikanske ambassade på tlf. 39 18 01 55 for nøjagtig rådgivning i forhold til lige præcis jeres familieforhold.

Læs mere her

 

Pas:

Alle, der rejser til Sydafrika, SKAL have to blanke sider ved siden af hinanden i passet når det er åbent. Har man ikke det, vil man enten blive nægtet adgang til flyet eller afvist ved ankomsten til Sydafrika. Hvis en forælder rejser med sine børn uden den anden forælder, skal børnene stå i den rejsende forælders pas eller have deres eget pas. Børn op til 15 år må stå i forældrenes pas, men børn over 15 år skal have deres eget pas.

 

Vaccinationer:

Jvf. www.vaccination.dk anbefales der vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A). I visse områder anbefales Malariaprofylakse (tabletterne Malarone anbefales). Kravene ændres løbende, alt efter de aktuelle forhold i landet. Kontakt derfor venligst egen læge eller Seruminstituttet i god tid inden afrejsen, for at få oplyst omfang af nødvendig forebyggende behandling. Se også www.vaccination.dk.

 

Valuta:

Den lokale møntsort er Sydafrikanske Rand, 1 Rand er cirka 0,45 dansk krone (29.11.2017)
Det kan anbefales ved ankomst at veksle lidt kontanter til de første par dage.

Visa-dankort, Mastercard og de fleste internationale kreditkort kan anvendes på hoteller og i forretninger, dog ikke på alle safari lodges, her er rejsechecks eller US$ eller EURO at foretrække.

 

Rejsepapirer:

Flybilletter og rejseplan tilsendes ca. 10 dage før afrejsen.

 

Medicin:

Det anbefales at medbringe eventuel lægeordineret medicin, samt: Hovedpinepiller, diarretabletter, sololie og insektspray. Der er velassorterede apoteker i Sydafrika

 

Tidsforskel:

I vor sommer har Sydafrika samme tid.
I vor vinter er Sydafrika en time foran.

 

Elektricitet:

I langt de fleste hoteller, lodges og camps findes der elektricitet – 230 volt. Vi gør dog opmærksom på, at Sydafrika har andre stikkontakter, så man bør medbringe eller købe en adapter.

 

Indemnity Form:

Skal man på foto-safari, er det almindeligt, at man bliver bedt om at underskrive en formular (Indemnity Form) ved ankomst. I korte træk skriver man under på, at man er bekendt med, at man befinder sig i et område, hvor der er vilde dyr, og at dette sker på eget ansvar og at man ikke kan drage safarifirmaet eller dets ansatte til ansvar, hvis uheldet skulle være ude.

 

Udstyr/beklædning:

Generelt anbefales letvægtstøj af bomuld eller lignende, som tørrer hurtigt og som kroppen kan "ånde" i. Den del af sæsonen, der strækker sig fra maj til september, falder i Sydafrikas vinterhalvår. Nat- og morgentimerne kan derfor være kølige, og det anbefales at medbringe en ekstra lun trøje/vindjakke/fleece.

 

Derudover anbefales det at medbringe følgende

 • 1 bredskygget hat
 • 1 par solbriller
 • 1 kamera med masser af film og/eller plads på memory kortet
 • 1 lommelygte (med ekstra batterier)

Undgå at tage for meget tøj med; der er stort set vaskeservice i alle indkvarteringer.

Kikkert

Husk at medbringe en kikkert! 7 eller 8x forstørrelse er tilstrækkelig, idet 10x forstørrelse eller mere har en tendens til at sløre billedet på grund af varmedisen. Om muligt, medbring da en kikkert pr. rejsende, der er normalt meget at bruge den til.

 

Drikkepenge:

Rejser i udlandet og drikkepenge har desværre været tæt knyttet sammen gennem generationer. Det er et meget svært emne at rådgive om, fordi det i høj grad hænger sammen med den enkeltes tilfredshed. Men da det er et spørgsmål, som vi hele tiden får stillet er her et par tommelfingerregler.

Til deling mellem alle i ”campen” 60-80 rand pr. dag pr. gæst. Kan evt. gives åbenlyst til chefkokken, så fordeler han. Til jeres guiden foreslår vi 5-10 Euro per person per dag (eller det som svarer til det i anden valuta), hvis man er tilfreds med det han har gjort for en. Samme beløb deles blandt de øvrige ansatte i campen. Således at både kokke, tjenere, stuepiger, havefolk og vagter får en del.

Vi mener ikke, at børn ifølge med voksne er omfattet af ovenstående regler om drikkepenge.

 

Toldfrie indkøb:

Det anbefales at foretage evt. toldfri indkøb i lufthavnen, da udvalget ombord i flyene ofte er begrænset. Spiritus er billigt i Sydafrika, undtaget er fransk cognac.

 

Indkøb i øvrigt:

Vareudvalget, specielt i de større byer, er meget varieret og generelt til lavere priser end i Europa. Sydafrika er bl.a. kendt for sine gode vine, diamanter og smykker samt kunsthåndværk.

 

Kørekort:

Rejsende til Sydafrika, som ønsker at leje en bil, skal være i besiddelse af et internationalt kørekort. Det internationale kørekort skal anskaffes hos den pågældende kommune/borgerservice – husk at medbringe kørekort samt et pasfoto. Det internationale kørekort koster 25 kr.

 

Forsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. Vi arbejder sammen med Gouda Rejseforsikring, og kan tilbyde forsikringer til en fornuftig pris.

Vi gør i øvrigt opmærksom på, at man i tilfælde af forsikringsbetinget afbestilling før afrejsen vil få udstedt et tilgodebevis på rejsens pris, som kan benyttes til en ny rejse med Safari Eksperten.

 

Billeder:

Vi er også meget interesseret i at modtage billeder fra vore kunder, og disse vil evt. blive brugt i forbindelse med tilbudsmateriale og vort årlige katalog, som udkommer sidst på året. Vi vil meget gerne have billederne tilsendt hurtigst mulig efter hjemkomsten. Hvis et eller flere billeder kommer i kataloget, får du kr. 500,- på et tilgodebevis, som kan bruges på den næste rejse.

 

Evt. misforståelser/nødtelefon:

Skulle der under opholdet, mod forventning, opstå misforståelser: problemer af den ene eller anden karakter, som du ikke mener selv at kunne løse, kan vi kontaktes i kontortiden (mandag-fredag 8.30-17.00) pr. tlf. (+45) 56 36 25 45 el. fax. (+45) 62 20 25 42, eller på mobil nr. (+45) 30 26 25 40, som er åben 24 timer i døgnet. Vor mobiltelefon er beregnet til nødsituationer, hvorfor vi beder om, at den kun bruges i en sådan, så dem der skulle have brug for hjælp også kan få det.

Det er for sent at rette evt. misforståelser eller fejl efter hjemkomsten. Derfor gør vi opmærksom på, at det er uhyre vigtigt, straks at underrette os, hvis der opstår uløselige problemer. Kun i tilfælde, hvor vi har været underrettet, vil en sådan klage blive behandlet.

 

Hjemkomsten:

Vi er altid glade for at høre ”sidste nyt derudefra” efter hjemkomsten. Det er af største vigtighed, for at vi løbende kan følge med i, hvad der sker "derude". Derigennem kan vi udvikle og evt. forbedre vore rejsemål. Derfor - hvad enten det er ris eller ros til os – hører vi meget gerne om det.

Vi håber, at ovenstående giver svar på alle de spørgsmål, der naturligt er før afrejsen. Skulle der være ubesvarede spørgsmål, må du ikke tøve med at kontakte os - vort arbejde er i første række at betjene vore kunder.

Naturligvis er Safari Eksperten medlem af Danmarks rejsebureauforening, rejsegarantifonden og pakkerejseankenævnet.

Seværdigheder

Dyrelivet i Sydafrika

Højdepunkter:

 • Big Five: Elefant, næsehorn (både sorte og hvide), bøffel, løve og leopard mod nordøst
 • Gode bestande af f.eks. flodhest, giraf, zebra, gepard, hyæne og vildhund mange steder
 • Meget rigt fugleliv i et stort udvalg af nationalparker og private reservater, bl.a. mange malariafri
 • Kalahariørkenen med mange rovdyr og –fugle, samt specialiteter som springbuck og gemsbok
 • Fremragende hval- og delfinsafari langs Det Indiske Ocean og Atlanterhavet mod syd
 • Sydkysten i særklasse på verdensplan når det gælder chancen for at se den store hvidhaj

Sydafrika er et af kontinentets største lande og vel nok det mest varierede når det gælder klima, natur og vegetation, og har derfor også meget varieret dyreliv. Fra ”det klassiske Afrika” mod nordøst, især i og omkring Kruger nationalparken, via Kalaharis ørkenlandskaber mod nordvest og til sydkystens mere kølige og barske klima og helt særegne natur langs Det Indiske Ocean og Atlanterhavet byder landet på stor mangfoldighed af dyr.

Kryger nationalparken i landets nordøstlige hjørne, og den lange række private reservater på vestsiden af denne, hvoraf flertallet efterhånden er åbne ind mod Kruger og deler dyreliv med denne, må regnes som en af kontinentets helt store attraktioner når det gælder storvildt. Området er ikke mindst kendt for at være blandt de bedste steder at se de berømte ”Big Five”, nemlig elefant, næsehorn (både det hvide og det sorte), bøffel, løve og leopard, men rummer også en fin bestand af mange af de andre store klassiske savannedyr, f.eks. flodhest, giraf, zebra, gepard, hyæne og afrikansk vildhund, samt et fantastisk fugleliv. De samme dyr kan ses i en lang række mindre nationalparker og private reservater mod nord og nordøst, og en del af disse ligger i områder der er fri for malaria.

I den nordvestlige del af Sydafrika deles Kalahariørkenen med nabolandene Botswana og Namibia. Her er naturen selvsagt mere tør og domineres i store områder af sand og klitter med sparsom vegetation. Alligevel findes der gode bestande af løver, leoparder, geparder og hyæner, der nyder godt af de mange specielle ørkentilpassede dyr som f.eks. springbuck og gemsbok, og især rovfugle er der mange af.

Langs Sydafrikas sydkyst, hvor Det Indiske Ocean og Atlanterhavet mødes, er strækningen mellem Cape Town og Port Elizabeth den mest besøgte. Her er vegetationen helt enestående og findes ikke tilsvarende noget sted på jorden. Mængden af storvildt er begrænset, men her findes en række sjældenheder som f.eks. den lille Kap bjergzebra og den smukke bontebok, samt et imponerende fugleliv, hvor bestanden af afrikanske brillepingviner nok er overraskende for mange. Når det gælder dyrelivet er sydkysten dog nok mest kendt for livet i havet. Det er blandt verdens bedste lokaliteter at se delfiner, hvaler og imponerende havfugle som f.eks. albatrosser, og i særklasse, hvis man vil se en af oceanets ultimative jægere, den store hvide haj.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Bo Finn Poulsen

Telefon: 56 36 25 45

Ulla Fregerslev

Telefon: 56 36 25 45