8 gode råd om malaria i Afrika

Reducér risikoen ved malaria når du skal på safari

Malaria er en febersygdom med influenzalignende symptomer. Sygdommen skyldes en lille parasit, der lever i menneskers blod og spredes fra en særlig myggeart. Sygdommen er frygtet af mange – men såfremt man tager de nødvendige forholdsregler, bør malaria ikke afskrække rejsende fra at tage på en safari i Afrika. Her er 8 gode råd du bør følge hvis du vil undgå malaria.

 

1. Gå ikke i panik. 

Mange mennesker ser røde advarselslamper lige så snart de hører, at der er malaria i det område de overvejer at besøge. Selvfølgelig er der altid en risiko, men du kan gøre meget selv for at undgå malaria og minimere risikoen.

2. Vælg dit safariområde med omtanke.

Der er risiko for malaria over det meste af Afrika – desværre også i nogle af de absolut bedste safariområder. Hør din rejsekonsulent hvordan situationen er i de enkelte områder og hvad der anbefales ved indrejse.

3. Konsultér din læge.

Hvis du skal på et safariområde der er angivet som et område med malaria, konsultér altid din læge inden afrejse. Der findes flere forskellige slags malariamedicin – men følg altid din læges anvisninger.

4. Køb kun medicin på et apotek.

Malariapiller kan være dyre – så nogle gange kan man købe ”overskudspiller” fra tidligere rejsende. Det anbefales, at du altid køber din medicin på et autoriseret apotek med en læges recept.

5. Køb myggespray lokalt.

De fleste myggearter i Afrika er mere aggressive end dem vi kender herhjemme. Køb derfor myggespray lokalt, når i ankommer til Afrika – så får I en spray der virker!

6. Dæk dig til - og brug myggespray.

Tag lange ærmer og bukser på om aftenen og spray dig alle steder hvor det ikke dækker. Især i skumringen og om aftenen hvor malariamyggene er mest aktive. Det er også en god idé at spraye dit tøj – så er der god sandsynlighed for at myggene aldrig kommer i nærheden af dig. 

7. Sov under myggenet.

Lang de fleste overnatningsmuligheder har myggenet – men spørg din rejsekonsulent om der er myggenet der hvor I skal sove.

8. Hold øje med symptomerne.

Hold øje med symptomerne – også efter du er kommet hjem. Hvis du har fulgt ovenstående råd, vil risikoen for at du bliver smittet med malaria være minimal. Men hold altid øje med influenzalignende symptomer og hovedpine i op til 2 måneder efter du er kommet hjem. Hvis du oplever symptomer på malaria så kontakt din egen læge og husk at oplys ham/hende om hvor du har været henne. Med en enkelt blodprøve kan din læge opdage om du skulle have malaria. 

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m