Safari i Tanzania med en badeferie på Zanzibar

 

Det bedste fra to verdener

På en kombinationsrejse, som inkluderer både safarioplevelser og afslappende badeferie, får du det absolut bedste fra to verdener. Tanzania er med sin fantastiske bestand af dyr og med en placering ud til Det Indiske Ocean, hvor eksotiske Zanzibar ligger, et godt bud på den perfekte destination til at kombinere de to rejsetyper. Nogen af det, man bestemt ikke vil spilde sin tid i Afrika på, er lange rejsetider mellem de forskellige oplevelser. Derfor står et land som Tanzania, der tilbyder noget af det bedste inden for safari og mest udsøgte inden for badeferiekategorien, højt på listen. Tag på en rejse med ”The Big Five” og kridhvide sandstrande og få et af dit livs mest storslåede oplevelser.

Safari i Tanzania

Næsten en fjerdedel af Tanzanias natur er beskyttet som vildtreservater eller nationalparker. Tanzania har altså dedikeret en meget stor andel til naturen og dyrelivet, hvilket giver dig fantastiske safarimuligheder. Landet grænser op til Kenya mod nordøst, og her ligger landets safarihovedstad, Arusha. Herfra kan man nemt komme til de helt klassiske og berømte safariområder som Serengeti National Park og Ngorongoro Krateret – og Afrikas højeste bjerg, det knap 6 kilometer høje Kilimanjaro. I Tanzania får du muligheden for at spotte ”The Big Five”, men Serengetis nærmest endeløse græssavanne byder også på meget andet spektakulært dyreliv. Særligt er Serengeti-nationalparken kendt for ”The Great Migration”, hvor 1,5 millioner gnuer og en kvart million zebraer konstant vandrer i kæmpe flokke i søgen efter de bedste græsgange. Der findes også andre safariområder i Tanzania, som dog ligger langt fra ovennævnte.

Centralt i landet finder man Ruaha National Park, der efter en nylig udvidelse nu er landets største nationalpark – og altså større end Serengeti. Parkens isolerede beliggenhed giver mulighed for en mindre turistet safarioplevelse, og dermed en mere autentisk oplevelse af den afrikanske natur og dets dyreliv. Stedet er et af Afrikas mest specialiserede steder for walking safari, altså safari til fods som navnet antyder. En walking safari kan måske lyde lidt grænseoverskridende for nogen, men man får en meget anderledes oplevelse end safari i bil, og med en dygtig guide med sig, kommer man helt tæt på naturens små finurligheder. Der venter et væld af oplevelser i Tanzania, der på bedste vis fordøjes på en eksotisk strand på Zanzibar.

Badeferie på eksotiske Zanzibar

Selvom Tanzania har en række vidunderlige hvide og palmeklædte sandstrande på fastlandskysten, er det utvivlsomt Zanzibar der render med det meste af opmærksomheden – og dét med rette! Zanzibar er nemlig ikke blevet populær for ingenting, og de overdådige naturomgivelser, luksuriøse resorts og den spændende kultur må siges at være de helt store turistmagneter. Det fantastiske ved øen er, at den er meget mere end hvide sandstrande. På Zanzibar kan du gå på opdagelse i velduftende krydderiplantager, blive klogere på øens kulturarv i historiske Stone Town og få fantastiske smagsoplevelser i Forodhani Gardens om aftenen, hvor menuen står på lokal street food. Sørg for at få slappet godt af blandt svajende palmer i solens varme stråler, men gør også dig selv den tjeneste at komme rundt og opleve øen. Zanzibar er eventyrlig og magisk, og det er den perfekte afslutning på en safarirejse til Tanzania.

Rejser med safari i Tanzania og badeferie på Zanzibar:

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m