Oplev Afrikas Perle


Den tidligere britiske premierminister Winston Churchill havde ret, da han efter et besøg kaldte Uganda for Afrikas perle. Trods sin begrænsede størrelse på mindre end det halve af Kenya, har landet på Ækvator næsten alt hvad et rigtigt safariland kan ønske sig; høje bjerge, vidtstrakt savanne, tæt bjergregnskov, smuk lavlandsregnskov, store floder med bl.a. Nilen og imponerende søer med verdens næststørste ferskvandssø, Victoriasøen, som den mest kendte.

Et varieret dyreliv og store naturrigdomme

Ca. 20% af Uganda er dækket af vand, og landet er især frugtbart i de centrale dele og mod syd, hvor der bl.a. dyrkes kaffe, te og sukkerrør til eksport. De største og mest kendte nationalparker ligger i landets vestlige og nordlige områder. Mod vest langs grænsen til Congo findes parkerne Bwindi Impenetrable Forest, der er kendt for sine bjerggorillaer i den tætte bjergregnskov, og Queen Elizabeth parken mellem Lake George og Lake Edward, der har meget varieret natur og dyreliv. Der er desuden for nylig fundet olie, hvilket kan være godt for landets økonomi, men genstand for en del debat og potentielt noget skidt for naturen, da de foreløbige fund er gjort i Murchison's Falls nationalparken.

Ugada er et fremragende safariland med masser af nationalparker

Umiddelbart nord for Ruwenzori-bjergene ligger lavlandsregnskoven Kibale Forest, der især har en stor variation af fugle og aber, og hvor specielt chimpanser er i fokus. Ruwenzori-bjergene, med den savtakkede bjergkam, der også kaldes Månebjergene, ligger på grænsen til Congo. Det samme gør landets højeste punkt Mt. Stanley på 5.110 meter, der er Afrikas tredjehøjeste. Nedbøren er høj i disse bjerge, da de næsten altid er gemt bag skyer. Når bjergene viser sig, er de ofte pudret i sne. Mod nord ligger de to nationalparker Murchison's Falls og Kidepo Valley, der er domineret af savanne. Efter en række turbulente år med megen uro i 1970'erne, har Uganda, gennem en lang årrække, udviklet sig til at være et land, hvor turisterne vender er tilbage til. Udbuddet af rigtigt gode lodges og camps er således også stigende.

Højsæson: December til februar og juni til august

Højdepunkter i Uganda

 • Gorillatrekking i Bwindi-skoven og chimpansetrekking i Kibale-skoven
 • Bådsafari på kanalen og dyrerig bilsafari i Queen Elizabeth-nationalparken
 • Vandfald og dyrelivet i, på og omkring Nilen i Murchison's Falls nationalparken
 • Unik safari i den fjerntliggende og smukke nationalpark i Kidepo Valley

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Uganda

 

Check-in:

Der må frit medtages 20 kg bagage pr. person samt 1 stk. håndbagage, som højst må veje 7 kg - hvis ikke andet er meddelt i din rejseplan. Skal man på safari, eller rejse med små indenrigsfly kan det anbefales at begrænse bagagen til 15 kg samt anvende bløde tasker, som lettere kan pakkes i de begrænsede bagagerum på safaribiler, små fly - ikke hårde kufferter.

HUSK, skarpe genstande, knive, sakse m.v. må ikke forefindes i håndbagagen, men skal pakkes i den del af bagagen der checkes ind. Pak så vidt muligt toilettasker og ALLE væsker i den bagage, du skal checke ind.

 

Visa:

Skandinaviske statsborgere skal have visum til Uganda. Der kan blive udstedt et visum i Entebbe Lufthavn ved indrejsen til Uganda, som koster US$ 50, som man skal have i lige penge (Venligst bemærk, at USD sedler ældre end 2000 IKKE accepteres). Dette kan resultere i forsinkelse eller nægtet indrejse). Man skal være indstillet på, at der kan være en vis ekspeditionstid i lufthavnen. Krydser man grænsen fra Kenya eller Tanzania skal man søge visum på forhånd via Ambassaden i Hellerup (læs mere omkring dette på ambassadens hjemmeside).,  

 

Vaccinationer:

Ugandas sundhedsministerium stiller krav om vaccination mod gul feber. Husk også at medbringe internationalt vaccinations kort som dokumentation for denne vaccination. 
Ved almindelige turistrejser anbefales vaccination mod stivkrampe, leverbetændelse (hepatitis A), samt gulfeber. Visse områder, og ved længerevarig lokalbesøg, anbefales vaccination mod meningitis, kolera, polio (evt. revaccination), og tyfus. Rådfør dig med din læge og søg information via Serumsinstitutets hjemmeside.

Endvidere tilrådes det, at man starter en forebyggende malariabehandling før afrejse, fortsætter den under opholdet samt efter hjemkomsten. Følg venligst instruktionerne for det pågældende produkt. Vi kan ikke anbefale produktet Lariam, da det har givet den nogle af vore gæster meget ubehagelige bivirkninger. Mange af vore gæster har været tilfredse med produktet Malarone, som også er bredt dækkende. Men rådfør Dem i øvrigt med egen læge eller med Seruminstituttet omkring vaccinationer og malariamedicin..

 

Valuta:

Den lokale møntsort er Shilling. 1 shilling er lig med 100 cents. De fleste valutaer kan veksles i Østafrika, men det anbefales at medbringe dollars. Kreditkort er efterhånden almindelige, hvor de kan bruges på hoteller, i restauranter, i enkelte butikker m.v. I de store banker og i deres pengeautomater kan man desuden hæve kontanter med et kreditkort.

 

Rejsepapirer:

Flybilletter og rejseplan tilsendes ca. 10 dage før afrejsen.

 

Medicin:

Det anbefales at medbringe egen lægeordineret medicin samt hovedpinepiller, diarretabletter, elastikbind, solcreme, antibiotika, engangssprøjter, insektspray, talkum, øjendråber og læbepomade med solfaktor.  En stift el. spray til at lindre kløe efter stik er også en god idé.

 

Tidsforskel:

Østafrika er 2 timer foran dansk normaltid og 1 time foran dansk sommertid.

 

Elektricitet:

Strømstyrken er 220-240 volt. Stikkene er lig de engelske, så vil man være på den sikre side, bør man tage en universaladapter med hjemmefra, hvis man har brug for strøm på hotelværelset. Strømafbrydelser er ikke ualmindelige.

 

Udstyr/beklædning:

Generelt anbefales letvægtstøj af bomuld eller lignende, som tørrer hurtigt og som kroppen kan "ånde" i.

 Det anbefales at medbringe følgende:

 • 1 bredskygget hat
 • 1 par solbriller
 • 1 kikkert per deltager
 • 1 kamera med masser af film/ plads på memory card, og ekstra batteri til kamera
 • 1 lommelygte (med ekstra batterier)

 

Drikkepenge:

Rejser i udlandet og drikkepenge har desværre været tæt knyttet sammen gennem generationer. Det er et meget svært emne at rådgive om, fordi det i høj grad hænger sammen med den enkeltes tilfredshed. Men da det er et spørgsmål, som vi hele tiden får stillet er her et par tommelfingerregler.

På hotellet/lodgen betales ca. $1 pr. taske der bliver bragt til værelset. Til restaurantpersonalet gives ca. $1 pr. person pr. måltid. Til barpersonalet betales ca. 10-15 % af den samlede regning. Ved transfer betales ca. $2 pr. person pr. transfer. Til personalet i campen betales $5-$8 pr. dag i campen, som deles mellem camp personalet. Guider på turene betales $5 pr. dag pr. gæst.

Vi mener ikke, at børn ifølge med voksne er omfattet af ovenstående regler om drikkepenge.

 

Indkøb i øvrigt:

Uganda har meget at byde på. Elefanter, giraffer, næsehorn og andre dyr udskåret i træ eller sæbesten er populære ferieminder. Det samme gælder smykker, trommer, fletværk, lædervarer og forskellige former for batik. Husk I må ikke indføre skaller, produkter fra truede dyr eller planter til Danmark.

 

Plastikposer - venligst bemærk!

For at beskytte miljøet og mindske forureningen i Uganda, er al brug af, produktion og import af plastikposer forbudt.

 

Rejse & afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring på 4% af rejsens pris udløser – i tilfælde af afbestilling - et tilgodebevis til en ny rejse. Ønsker man i stedet at få penge retur, koster afbestillingsforsikringen 6% af rejsens pris. Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safarieksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

 

Billeder:

Vi er meget interesseret i at modtage billeder fra vore kunder, og disse vil evt. blive brugt i forbindelse med tilbudsmateriale eller katalog, som udkommer sidst på året. Vi vil meget gerne have billederne tilsendt hurtigst mulig efter hjemkomsten. Hvis et eller flere billeder kommer i kataloget, får du kr. 500,- på et tilgodehavendebevis, som kan bruges på den næste rejse.

 

Evt. misforståelser:

Skulle der under opholdet, mod forventning, opstå misforståelser: problemer af den ene eller anden karakter, som du ikke mener selv at kunne løse, kan vi kontaktes i kontortiden (mandag-fredag kl. 8.30-17.00) på tlf.nr. +45 56 36 25 45. Det er for sent at rette evt. misforståelser eller fejl efter hjemkomsten. Derfor gør vi opmærksom på, at det er uhyre vigtigt, straks at underrette os, hvis der opstår uløselige problemer. Kun i tilfælde, hvor vi har været underrettet, vil en sådan klage blive behandlet.

 Nødtelefon: Safari Eksperten har oprettet en nødtelefon, hvor vores kunder uden for almindelig kontortid - i alle døgnets timer og på alle ugens 7 dage - altid kan komme i forbindelse med en kompetent medarbejder. Det skal understreges, at denne telefonlinje kun er beregnet til egentlige nødopkald, hvor det er en absolut nødvendighed, at komme i forbindelse med enten Safari Eksperten eller en pårørende. Brug denne nødtelefon når absolut påkrævet, og undgå venligst misbrug. Tlf.nr. +45 3026 2540.

 

Hjemkomsten:

Vi er altid glade for at høre ”sidste nyt derudefra” efter hjemkomsten. Det er af største vigtighed, for at vi løbende kan følge med i, hvad der sker "derude". Derigennem kan vi udvikle og evt. forbedre vore rejsemål. Derfor - hvad enten det er ris eller ros til os – hører vi meget gerne om det.

Vi håber, at ovenstående giver svar på alle de spørgsmål, der naturligt er før afrejsen. Skulle der være ubesvarede spørgsmål, må du ikke tøve med at kontakte os - vort arbejde er i første række at betjene vore kunder.

Naturligvis er Safari Eksperten A/S medlem af Danmarks rejsebureauforening, rejsegarantifonden og pakkerejseankenævnet.

Dyrelivet i Uganda

Højdepunkter:

 • Fantastisk og næster sikker mulighed for at se bjerggorillaer i landets sydvestlige hjørne
 • Flere fremragende steder at møde menneskets nærmeste slægtning, chimpansen
 • Et ualmindeligt bredt udvalg af mange forskellige arter af mindre aber
 • Stort set alle de store klassiske savannedyr findes, men ikke koncentreret i samme område
 • Et af kontinentets bedste lande for fugleinteresserede, bl.a. store chancer for at se træskonæb

Bjerggorillaer og chimpanser er uden tvivl de mest berømte og eftertragtede arter i Ugandas ellers meget varierede udbud af pattedyr. Mens bjerggorillaen udelukkende kan ses i landets sydvestlige hjørne med skovene i Bwindi som det absolutte topsted, så er chimpanser mere vidt udbredt mange steder i den vestlige del af landet, men ses nok bedst i Kibale Forest for foden af Ruwenzori bjergene. Ud over de to store menneskeaber har Uganda også et ualmindeligt stort udvalg af de mindre aber med flest arter i den vestlige del af landet. Er aber ens store interesse er Uganda simpelt hen et must at besøge.

Selvom Uganda ikke kan måle sig med nabolandene Kenya og Tanzania på mængden af savannens klassisk storvildt har landet dog nogle fine bestande. De berømte ”Big Five” kan igen ses efter at næsehorn har været udryddet i en lang årrække. En lille gruppe hvide næsehorn er nu udsat i et mindre og godt beskyttet reservat tæt på hovedstaden Kampala. De fire øvrige af de fem store, nemlig elefant, bøffel, løve og leopard lever frit i en række nationalparker og reservater. Løven og leoparden ses nok bedst i Queen Elizabeth nationalparken på grænsen til DR Congo, hvor der også er mange bøfler og elefanter, samt en del andre store dyr som flodheste, en lang række antiloper og store krokodiller.

Vil man se giraffer skal man til den nordlige del af Uganda, hvor især Murchison´s Falls nationalparken er et godt sted. Et andet af savannens klassiske dyr, zebraen, er ikke så vidt udbredt i landet. Den kan dog ses omkring Lake Mbura, der er ret let tilgængelig, samt i landets vanskeligere tilgængelige nordøstlige hjørne i Kidepo Valley, der samtidig er det eneste sted hvor chancen for at se geparder er store. Elefanter, bøfler, løver og leoparder har ligeledes gode bestande i nationalparkerne heroppe mod nord.

Fuglelivet i Uganda er meget imponerende og nyder godt af den meget varierede natur med bl.a. savanne, regnskov samt mange store floder og søer. Mens landets centrale og østlige dele har meget til fælles med de østlige nabolande, så har den vestlige del mange arter fra de store skove i Centralafrika, hvis østligste udbredelse og letteste tilgængelighed er netop her. Og så er Uganda nok det allerbedste sted at se den store og besynderlige fugl, træskonæbbet, der blandt ornitologer er en af kontinentets og hele verdens mest eftertragtede fugle at se.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m