Et uspoleret ferieparadis


Det store og meget langstrakte land Mozambique, der mod nord grænser op til Tanzania og mod syd til Sydafrika, har en imponerende lang østvendt kystlinje på hele 2.200 km. Langs kysten ligger en række havnebyer med hovedstaden Maputo og Beira som de to største. Der er gode direkte flyforbindelser fra mindre lufthavne nær de bedste strandhoteller til Johannesburg og Kruger Nationalparken i Sydafrika – sidstnævnte fordi mange kombinerer en safari med efterfølgende afslapning på de fantastiske strande og hoteller langs Mozambiques tropiske kyst. Denne kombinationsløsning kan varmt anbefales, men en ren afslapningsferie på de idylliske hvide strande ved det turkisblå hav står fint alene.

De smukkeste strande i det sydlige Afrika ligger på Mozambique-kysten

Der findes også mange mindre fiskerbyer på kysten, men store dele er relativt øde strækninger med skønne hvide sandstrande. De allersmukkeste strande findes på små sandøer ud for kysten, hvor nogle af kontinentets  bedste små eksklusive strandhoteller ligger, og hvor det er et særsyn at se andre turister, eller lokale for den sags skyld. Her kan man virkelig tale om at have strandene for sig selv, og vel at mærke nogle ualmindeligt smukke nogen af slagsen. Det er med andre ord en ganske anden oplevelse at bo her end f.eks. på Mauritius, Zanzibar eller Kenya-kysten.

Masser af spændende aktiviteter

Er man til f.eks. golf og tennis er det bestemt ikke stedet, men er man til ro og afslapning på fjerne og øde tropiske sandstrande er valget hér det helt rigtige. På øerne fokuserer de landbaserede aktiviteter på gåture eller køreture i firhjulstrukne køretøjer på de sandede øer, ridning i det hvide sand på strandene og besøg i små lokale landsbyer. Til havs er der mulighed for forskelligartede sejlture, snorkling eller dykning på koralrevet i den omkringliggende marine nationalpark, dybhavsfiskeri efter noget havets ”storvildt” og delfinsafari, hvor man med lidt held også kan se havskildpadder og den mærkværdige søko, dygongen. Det er desuden muligt at tage en helikopter sightseeing, så det fantastiske kystlandskab kan nydes fra oven.

Klimaet i Mozambique

Klimaet langs Mozambiques kyst er tropisk og varmt, men i de varmeste middagstimer er en kølende dukkert i det lune vand altid inden for rækkevidde. Den tørreste, køligste og mest blæsende årstid er fra juni til september, mens de varmeste og vådeste måneder er fra december til marts.

Højsæson: Juni til oktober

  • Oplev det uspolerede Afrika
  • Perfekte sandstrande på små palmeklædte tropiske sandøer
  • Eksklusiv badeferie for de kræsne, der vil have strandene for sig selv
  • Et hav af spændende aktiviteter som dyking, golf, tennis, helikopter-tur etc.

Søgeresultater
HAR DU SPØRGSMÅL?

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m