En ferie på Mauritius, er tid investeret i krop og sjæl!


Ønsker man komfort og serviceniveau samt faciliteter til f.eks. golf og tennis i verdensklasse er Mauritius et oplagt bud på den perfekte ferie. Det er absolut ikke en tilfældighed, at de mange turister med hang til forkælelse søger hertil, da det er en af verdens ypperste luksusdestinationer.

Den unge vulkanø med et unikt plante- og dyreliv

Den smukke tropeø er med et areal på knap 2.000 km2 og en diameter på ca. 50 km lidt mindre end Fyn. Øen ligger langt ude i oceanet, omkring 900 km øst for Madagaskar og 1.700 km fra Afrikas fastland. Det centrale Mauritius er domineret af dramatiske vulkanske bjerge med smukke vandfald og frodige skove, der er omgivet af produktive landbrugsarealer, hvor sukkerrør er den primære afgrøde og eksportvare. Mauritius er en ung vulkanø, der opstod for kun 8 mio. år siden. På øen kan man se en række seværdigheder som resultatet af vulkaniske aktiviteter, heriblandt Seven Coloured Earth og Chamarel-vandfaldet. På grund af isolationen har den en række unikke planter og dyr, hvoraf den mest kendte for længst er uddød, nemlig den store og flugtløse fugl dronten (Dodo på engelsk). Denne trivedes i den frodige natur, da der ikke var nogen rovdyr til at true den. Desværre overlevede den ikke menneskets indtagelse af øen i 1600-tallet, hvor den blev fanget i stort tal som proviant for de søfarende, der led af mangel på friske forsyninger.

Maritius' strande er berømte over hele verden

Øen er omkranset af klassiske og meget smukke hvide trope-sandstrande med koralrev, som byder på fantastisk snorkling. Strande som bl.a. Île aux Cerf er øens primære trækplaster for turismen, der i dag er den største indtægtskilde for det relativt rige samfund. Klimaet er tropisk, men behageligt modereret af passatvinde, med en varm og fugtig sommer mellem november og april samt en kølig og mere tør vinter fra juni til september. Der er dog kun ca. 4oC i forskel mellem den varmeste og den koldeste måned. Vandet er altid varmt – mellem 22 og 27oC.

En sammensat befolkning

Mauritius har gode infrastrukturer og er tæt befolket med ca. 1,3 mio. indbyggere. Befolkningen er af blandet indisk, britisk, afrikansk og fransk herkomst, hvoraf omkring 150.000 bor i hovedstaden Port Louis mod nordvest. Den internationale lufthavn, med gode forbindelser til bl.a. Europa, Sydafrika og Kenya, ligger mod sydøst. Læs mere på vores blog: værd at vide om Mauritius 

Højsæson: Maj til december

Højdepunkter på Mauritius

 • Fantastiske og berømte tropiske strande
 • Et meget højt service- og komfortniveau
 • Smuk natur med vandfald, frodige skove og et unikt fugleliv
 • I særklasse som golfdestination med prisvindende baner

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Mauritius

 

Pas & visumregler for indrejse til Mauritius:

Se Udenrigsministeriet for seneste regler for rejser til Mauritius

Ved ankomsten til Mauritius skal du igennem paskontrol. Personalet i immigrationen taler engelsk

Regler for pas:

 • Passet skal være gyldigt ved udrejse fra Mauritius.
 • Alle, der rejser til Mauritius, SKAL have to blanke sider ved siden af hinanden i passet når det er åbent. Har man ikke det, vil man enten blive nægtet adgang til flyet eller afvist ved ankomsten til Mauritius.

 Visumregler:

For danske statsborgere kræves der ikke visum for indrejse til Mauritius.

Anbefalende vaccinationer ved rejser til Mauritius:

Vi anbefaler, at du inden afrejse vaccineres mod følgende sygdomme:

 • Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
 • Stivkrampe/Difteri

Der er desuden krav om vaccination mod gul feber for alle rejsende over 1 år, der kommer fra lande med risiko for gul feber-transmission, og for rejsende der har været i transit i mere end 12 timer i en lufthavn i et land med gul feber-transmission. Læs mere om Serum instituttets anbefalinger ved indrejse til Mauritius her.

Safari Eksperten samarbejder med en række vaccinationsklinikker i Danmark, som giver 10% rabat ved vaccination hvis du oplyser at du har købt en rejse gennem os.

Se hvilke vaccinationsklinikker vi samarbejder med her.

Overstående informationer er kun vejledende, og Safari Eksperten anbefaler altid, at du rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik.

Du kan læse mere omkring krav til vaccinationer på www.vaccination.dk

Medicin ved rejser til Mauritius:

Det anbefales at medbringe eventuel lægeordineret medicin, samt hovedpinepiller, diarretabletter, sollotion og insektspray.

Malariaforebyggende medicin:

På Mauritius er risikoen for malariasmitte lav, hvorfor det oftest ikke anbefales, at man som rejsende hertil tager en forebyggende malariatabletbehandling. Dog tilrådes det, at man gennemgår sin rejse med en uddannet vaccinatør på apoteket, som kan give professionel rådgivning og hjælp til, hvad der vil være mest korrekt til ens rejse.

Rejse & afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring kostar 7% af rejsens pris. Har du tegnet en afbestillingsforsikring vil du få refunderet rejsens pris af Europæiske ERV Rejseforsikring, i tilfælde af en eventuel afbestilling.
Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

Bagageregler på rejser til Mauritius:

Der må normalt medbringes 20-23 kg (business class dog 30 kg) bagage pr. person samt 1 stk. håndbagage, som højst må veje 5-7 kg. Men, venligst kontrollér dette hos flyselskabet, da tilladte kg varierer fra selskab til selskab. På Emirates er det – på economy class - tilladt at medbringe 30 kg bagage pr. person.

 Se info. på www.slv.dk og www.cph.dk for regler omkring håndbagage og toldfrie varer.

Pakkeliste for rejser til Mauritius:

Generelt anbefales letvægtstøj af bomuld eller lignende, som tørrer hurtigt og som kroppen kan "ånde" i.
Solbriller, solhat og sandaler er en uundværlig del af bagagen. Aftenerne kan være kølige, og det anbefales derfor at medbringe en lun trøje.

Som kunde hos Safari Eksperten får du 10% rabat ved Backpackerlife (gælder ikke på deres pakketilbud). Hos Backpackerlife kan du finde en masse produkter som er relevant på din rejse. F.eks. rygsække, myggenet/myggespray, pandelamper samt meget mere. Du kan se hvad de alt tilbyder på deres hjemmeside her.

Vi anbefaler at du medbringer nedestående på din rejse:

 • 1 par gode udendørssko
 • 1 par sandaler eller klipklapper
 • 1 vindjakke
 • 1-2 langærmede trøjer / sweaters
 • 1-2 par lange udendørsbukser (vi anbefaler zip-off bukser)
 • Shorts
 • T-shirts  / skjorter
 • Badetøj
 • Strømper og undertøj
 • Solhat / kasket
 • Solbriller
 • Myggebalsam
 • Solcreme & aftersun
 • Kamera og masser af hukommelseskort
 • Lille rygsæk
 • Kuglepen
 • Rejseadapter

 Valuta på Mauritius:

Den lokale møntfod på Mauritius er Rupees. Der er mulighed for at veksle til Rupees de fleste steder på Mauritus.

100 danske kroner er = ca. 500 Rupees.

Hvor mange kontanter skal jeg medbringe på rejsen?:

Da det er muligt at benytte de mest gængse kreditkort som VISA og MASTERCARD i næsten alle butikker, restauranter og indkvarteringssteder er der ikke behov for at medbringe særlig mange kontanter hjemmefra.

Bemærk dog at det oftest kun er muligt at hæve på kreditkort i banker. I butikker og på indkvarteringssteder, kan du benytte kortet til at betale for dit køb men ikke hæve over beløbet.

Udover Rupees kan EURO benyttes på hele øen.

 Vi anbefaler at du medbringer nok kontanter til at dække betaling for følgende undervejs:

 • Rupees til betaling af drikkepenge
 • Rupees til køb af diverse småfornødenheder
   

 Hvad koster mad & drikkevarer?:

Da de fleste varer på Mauritius importeres, skal du forvente at prisniveauet er relativt højt og på niveau med danske priser.

Drikkepenge ved rejser til Mauritius:

Der er oftest inkluderet en serviceafgift på 10% af regningen, og det er derfor ikke forventet at man betaler yderligere drikkepenge.

Hvis du har fået ekstra god behandling, og ønsker at belønne denne er det naturligvis helt i orden at betale drikkepenge.

Indkøb af souvenirs på Mauritius:

Der er gode muligheder for at gøre flotte indkøb af souvenirs til minde om en fantastisk rejse.

Køb dog ikke skaller eller andre materialer som kommer fra oceanet, da dette ikke er tilladt at indføre til Danmark.

Priserne varierer meget fra sted til sted, og det er normalt at man handler om priserne. Forsøg at få prisen forhandlet ned med 30 – 50%, så har både du og sælger gjort en god handel.

Internet & mobiltelefoni på Mauritius:

Mobildækningen på Mauritius er god.

Bemærk dog at det er meget dyrt at benytte din danske telefon på Mauritius. Såfremt du har behov for at benytte din telefon til opkald, data eller lignende under dit ophold på Mauritius, anbefaler vi at købe et simkort ved ankomsten til lufthavnen.

Langt de fleste indkvarteringssteder på Mauritius har WIFI med en god forbindelse.

Elektricitet på Mauritius:

Indkvarteringsstederne på Mauritius bruger samme stik som i Danmark, og det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en rejseadapter hjemmefra.

Tidsforskel på Mauritius:

Mauritius er 3 timer foran dansk normaltid og 2 timer foran ved dansk sommertid.

Dresscode på rejser til Mauritius:

Husk at medbringe pænt sommertøj til om aftenen. Det er almindeligt kotyme at mænd har lange bukser på under middagen.

Det er ikke tilladt at sidde i badetøj samt sandaler på restauranter.

Klima:

Der er forholdsvis varmt, ca. 24-31 grader C. Det anbefales at bruge en solcreme med høj beskyttelsesfaktor, samt læbepomade, specielt når man er ude på havet.

Rejsepapirer:

Flybilletter og rejseplan tilsendes ca. 10 dage før afrejsen.

Billeder:

Vi er meget interesseret i at modtage billeder fra vore kunder, og disse vil evt. blive brugt i forbindelse med tilbudsmateriale og vort årlige katalog, som udkommer sidst på året. Vi vil meget gerne have billederne tilsendt hurtigst mulig efter hjemkomsten. Hvis et eller flere billeder kommer i kataloget, får du kr. 500,- på et tilgodebevis, som kan bruges på den næste rejse.

 Evt. misforståelser/nødtelefon:
Skulle der under opholdet, mod forventning, opstå misforståelser: problemer af den ene eller anden karakter, som du ikke mener selv at kunne løse, kan vi kontaktes i kontortiden (mandag-torsdag 9.00-17.00 og fredag kl. 10.00-17.00) pr. tlf. (+45) 62 20 25 40 el. fax. (+45) 62 20 25 42, eller på mobil nr. (+45) 30 26 25 40, som er åben 24 timer i døgnet. Vor mobiltelefon er beregnet til nødsituationer, hvorfor vi beder om, at den kun bruges i en sådan, så dem der skulle have brug for hjælp også kan få det.

Det er for sent at rette evt. misforståelser eller fejl efter hjemkomsten. Derfor gør vi opmærksom på, at det er uhyre vigtigt, straks at underrette os, hvis der opstår uløselige problemer. Kun i tilfælde, hvor vi har været underrettet, vil en sådan klage blive behandlet.

Du repræsenterer dit land:

Under en rejse i udlandet repræsenterer du dit lands befolkning. Vi håber, at du vil gøre dit til, at Safari Ekspertens kunder også er velkomne i fremtiden.

Hjemkomst:

Vi er altid glade for at høre ”sidste nyt derudefra” efter hjemkomsten. Det er af største vigtighed, for at vi løbende kan følge med i, hvad der sker "derude". Derigennem kan vi udvikle og evt. forbedre vore rejsemål. Derfor - hvad enten du har ris eller ros til os – hører vi meget gerne fra dig!

Vi håber, at ovenstående giver dig svar på alle de spørgsmål, du naturligt har før afrejsen. Skulle du have ubesvarede spørgsmål, må du ikke tøve med at kontakte os - vort arbejde er i første række at betjene dig.

Naturligvis er Safari Eksperten medlem af Danmarks rejsebureauforening, rejsegarantifonden og pakkerejseankenævnet.

Seværdigheder

Dyrelivet på Mauritius

Højdepunkter:

 • Snorkling eller dykning på koralrevet omkring øen med masser af koraller og koralrevsfisk
 • Ture på det Indiske Ocean på udkig efter hvaler og delfiner, eller på fiskeri efter ”storvildt”
 • Et fint fugleliv med enkelte specialiteter for øen, men den mest berømte, dronten, er uddød

Selvom Mauritius traditionelt er en destination hvortil man tager på bade- og afslapningsferie, eller måske for at spille golf, så er der også mulighed for at nyde dyrelivet, hvilket måske især er interessant for de dyreinteresserede, der tager til øen som forlængelse af en safari på ”fastlandet”.

Med sin begrænsede størrelse og beliggenheden langt ude i det tropiske Indiske Ocean er det ubetinget havets liv, og især på koralrevet, der har mest at byde på. Mauritius har dog også et spændende fugleliv, der rummer flere sjældne arter, hvoraf nogle kun findes netop her på og omkring øen og især i Black River Gorges nationalparken, mens udbuddet af landlevende pattedyr begrænser sig til flagermus og nogle få udsatte arter.

Mauritius er næsten omkranset af koralrev, der rummer mange arter af koraller og koralrevsfisk typiske for Det Indiske Ocean, og der er rige muligheder for at komme ud på revet og snorkle eller dykke, da der findes et bredt udvalg af turoperatører. Det findes også mange muligheder for at tage på havet og se hvaler (især kaskelot) og flere arter af delfiner, ligesom udbuddet for fiskeri efter nogle af oceanernes kæmper som f.eks. sværdfisk, marlin og tun er stort.

Pudsigt nok er det mest berømte dyr fra Mauritius uddød helt tilbage i 1600-tallet, nemlig den store og flugtløse fugl dronten (Dodo på engelsk), der blev offer for de mange søfolks ankomst til øen og deres behov for frisk kød.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m