Naturoplevelser i verdensklasse


Namibias hovedstad Windhoek ligger centralt i landet og midt mellem dets største attraktioner, og det er typisk hertil man ankommer med flyforbindelser fra Sydafrika eller direkte fra Europa. Landet er en tidligere tysk koloni, hvilket mange stednavne er et vidnesbyrd om. Der bor omkring 2 mio. mennesker i det kæmpe land på 825.000 km2, så befolkningstætheden er blandt kontinentets og verdens laveste med under 2,5 indbyggere pr. km2 – i Danmark bor der ca. 120 pr. km2! Det østlige og sydøstlige Namibia, som grænser op til landene Sydafrika og Botswana, består af relativt fladt og tørt land. Noget af dette hører til Kalahari-ørkenen, der har sin største udbredelse i Botswana.

Et ørkenland med unikke safarimuligheder

Mod sydvest ligger Namib-ørkenen, hvor den primære del er beskyttet i kontinentets største nationalpark, Namib-Naukluft. Her ligger nogle af verdens højeste klitter omkring Sossusvlei, der må betragtes som Namibias vartegn og noget af det mest spektakulære farve- og skyggespil på denne jord. Der er generelt få men specielle og smukke dyr her, mens der ses mere storvildt mod nord. Langs Atlanterhavskysten i Damaraland og Kaokoland ligger Skeleton Coast-parken, der især er kendt for de store kolonier af pels-sæler, mens der inde i land findes pæne bestande af store dyr, selvom området faktisk ikke har nogen fredningsmæssig beskyttelse.

Grønne områder med frodig natur og rigt dyreliv

I Etosha nationalparken og det tilstødende private Ongava-reservat finder vi tør, men klassisk safari i højeste Afrikanske liga, mens Caprivi-striben langt mod nordøst er Namibias meget frodige undtagelse, med vand hele året i flere store floder. Namibia er altså mere end et land med ørkenlandskaber i særklasse. Det er også et fremragende safariland, hvis man er til storvildt.

Højdepunkter i Namibia

 • Solopgang med enestående farvespil over Namib-ørkenens gigantiske klitter
 • Storslåede vidder, barske kyststrækninger og specielle ørkendyr mod nordvest
 • Vildtrige Etosha og Ongava, og især de mange sorte og hvide næsehorn
 • Sejltur på Kaprivi-stribens floder ombord på et lille eksklusivt hotel-skib

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Namibia

 

Pas & visumregler for indrejse til Namibia:

Ved ankomsten til Namibia skal du igennem paskontrol

Personalet i immigrationen taler flydende Engelsk

Regler for pas:

 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder ved udrejsen fra Namibia.

Visumregler:

For Skandinaviske statsborgere kræves der ikke visum for indrejse til Namibia

Vigtig information hvis du rejser med børn under 18 år:

Vær opmærksom på immigrationsregler, hvis du rejser med børn under 18 år, læs mere her.  Kontakt os gerne, hvis spørgsmål hertil.
 

Anbefalende vaccinationer ved rejser til Namibia:

Jvf. www.vaccination.dk anbefales der vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A). I visse områder anbefales Malariaprofylakse. Kravene ændres løbende, alt efter de aktuelle forhold i landet. Kontakt derfor venligst egen læge eller Seruminstituttet i god tid inden afrejsen, for at få oplyst omfang af nødvendig forebyggende behandling.
Se også Seruminstituttet - rejse

Medicin ved rejser til Namibia:

Vi anbefaler at medbringe eventuel lægeordineret medicin.

Ligeledes anbefaler vi at du medbringer hovedpinepiller, diarretabletter, sololie, salttabletter, antibiotika, insektspray, talkum og øjendråber.

Der er apoteker i de større byer, men naturligt nok ikke i de mindre befolkede egne, så derfor er det vigtigt at have tingene med hjemmefra.

Malariaforebyggende medicin:

Vi anbefaler at du starter en forebyggende malariabehandling før afrejse til Namibia, og fortsætter den under opholdet samt efter hjemkomsten. Følg venligst instruktionerne for det pågældende produkt.

Vi kan ikke anbefale produktet Lariam, da det har givet den del af vore gæster meget ubehagelige bivirkninger. Mange af vore gæster har været tilfredse med produktet Malarone, som også er bredt dækkende.

Vi anbefaler at du altid rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik omkring malariaforebyggende medicin.

Rejse & afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring kostar 7% af rejsens pris. Har du tegnet en afbestillingsforsikring vil du få refunderet rejsens pris af Europæiske ERV Rejseforsikring, i tilfælde af en eventuel afbestilling.
Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

Bagageregler på rejser til Namibia:

På vores Namibia rejser er det vigtigt at du pakker din bagage i en blød taske eller kuffert. Hårde kufferter er ikke tilladt, da det ikke er muligt at pakke disse i bilerne.

Der må frit medtages 20 kg (business class dog 30 kg) bagage pr. person samt 1 stk. håndbagage, som højst må veje 7 kg - hvis ikke andet er meddelt i din rejseplan.

HUSK, skarpe genstande, knive, sakse m.v. må ikke forefindes i håndbagagen, men skal pakkes i den del af bagagen der checkes ind.

Da det er begrænset hvor meget plads vi har i bilerne, anmoder vi om at du begrænser mængden af medbragt tøj, da der er mulighed for at få vasket flere steder undervejs.

Pakkeliste for rejser til Namibia:

Generelt anbefales letvægtstøj af bomuld eller lignende, som tørrer hurtigt og som kroppen kan "ånde" i. Den del af sæsonen, der strækker sig fra maj til september, falder i Namibias vinterhalvår. Nat- og morgentimerne kan derfor være kølige, og det anbefales at medbringe en ekstra lun trøje.

Vi anbefaler at du til safarikørslerne medbringer tøj i naturens egne farver. Det vil sige sandfarver, brunlige og grønlige nuancer.

Vi anbefaler at du medbringer nedestående på din rejse:

 • 1 par gode udendørssko
 • 1 par Sandaler eller klipklapper
 • 1-2 langærmede trøjer
 • 1-2 par lange udendørsbukser (vi anbefaler zip-off bukser)
 • Shorts
 • T-shirts  / skjorter
 • Badetøj
 • Masser af strømper og undertøj
 • Bredskygget solhat / kasket
 • Solbriller
 • Myggebalsam
 • Solcreme & aftersun
 • Kamera og masser af hukommelseskort og blitz
 • Lille rygsæk som kan medbringes under safarikørslerne
 • Kuglepen
 • Rejseadapter
 • Lommelygte (med ekstra batterier)
   

Derudover anbefales det at medbringe følgende:

Solcreme, læbepomade, vaseline til næsen pga. den tørre luft, piller til diarré, myggebalsam.
Sun-block, faktor 40 eller 50, anbefales. Specielt i de måneder, hvor solen er meget skarp (oktober til marts).

Desuden anbefales en god kikkert.

Og husk - max. 20 kg fri bagage i flyet!

Kikkert: Vi anbefaler, at du tager kikkert med. 7 eller 8x forstørrelse er tilstrækkelig, idet 10x forstørrelse eller mere har en tendens til at sløre billedet på grund af varmedisen.

Valuta i Nambia:

Namibia dollars. 1 Namibia dollars = ca. 0,60 DKK. Det er ikke anbefalelsesværdigt at veksle penge herhjemme. Man kan hæve lokal valuta i en pengeautomat – op til DKK 1.000 pr. dag afhængig af kortets begrænsninger. Danske kontanter kan man veksle til namibia $ eller sydafrikanske Rand (som er gangbar i Namibia) i alle banker, og man får en bedre kurs, end hvis man veksler herhjemme.

Hvor mange kontanter skal jeg medbringe på rejsen?:

De fleste udgifter er som regel dækket når du køber en Namibia rejse hos Safari Eksperten. Det er derfor meget forskelligt hvor meget du har behov for at medbringe, alt efter indholdet i dit rejseprogram samt eventuelle indkøb af souvenirs og lignende.

Du har på langt de fleste indkvarteringssteder, restauranter og butikker i Namibia mulighed for at betale med internationale kreditkort.

Bemærk dog at du oftest IKKE kan hæve eller veksle kontanter på indkvarteringsstederne.

Du skal medbringe nok kontanter til at kunne betale for følgende undervejs:

 • Namibian dollars til betaling af drikkepenge
 • Namibian dollars til eventuelle småfornødenheder

Der er mulighed for at hæve kontanter i de fleste større byer i Namibia.

Hvad koster mad & drikkevarer?:

 • 12 – 15 DKK for en sodavand eller øl
 • 100 – 200 DKK for en flaske vin
 • 50 – 100 DKK for et frokostmåltid
 • 100 – 200 DKK for en 3-retters middag

Drikkepenge ved rejser til Namibia:

Det er normalt at man betaler drikkepenge for services i Namibia, men det er naturligvis aldrig påkrævet. Vi anbefaler at du betaler drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service som du har modtaget.

Chauffører & guider:

7 – 10 EURO pr. person pr. safaridag til chauffør / guide.

Drikkepenge bør afregnes på safariens sidste dag.

Indkvarteringssteder & restauranter:

På indkvarteringsstederne forefindes der oftest en drikkepenge boks i receptionen, hvor vi anbefaler at man lægger 5 EURO pr. person pr. overnatning.

Ved at betale direkte til drikkepengeboksen i receptionen, bliver drikkepengene delt ligeligt mellem hele personalet på indkvarteringsstedet.

På cafeer og restauranter som ikke er en del af dit indkvarteringssted, anbefaler vi at lægge 10% af regningen i drikkepenge.

Desuden anbefaler vi at betale ca. 1 EURO pr. kuffert til portøren som bærer din bagage til værelset på indkvarteringsstederne.

Vi anbefaler at du så vidt muligt betaler drikkepenge i lokal valuta.

Indkøb af souvenirs i Namibia:

Der er gode muligheder for at gøre flotte indkøb af souvenirs til minde om en fantastisk rejse. Der er blandt andet mulighed for blandt andet at købe flotte træfigurer udskåret i træ og sæbesten. Det samme gælder smykker, trommer, fletværk, lædervarer og forskellige former for batik. 

Kvaliteten af produkterne er meget forskellig. Vi anbefaler derfor altid at du spørger din guide til råds, han kan vejlede dig til hvor du skal købe tingene for at få en ordentlig kvalitet.

Priserne varierer meget fra sted til sted, og det er normalt at man handler om priserne. Forsøg at få prisen forhandlet ned med 30 – 50%, så har både du og sælger gjort en god handel.

Internet & mobiltelefoni i Namibia:

Mobildækningen i Namibia er god i langt de fleste områder.

Bemærk dog at det er meget dyrt at benytte din danske telefon i Namibia. Såfremt du har behov for at benytte din telefon til opkald, data eller lignende under dit ophold i Namibia, anbefaler vi at købe et simkort ved ankomsten til lufthavnen.

Langt de fleste indkvarteringssteder i Namibia har WIFI med en god forbindelse.

Elektricitet i Namibia:

På langt de fleste hoteller, lodges og camps findes der elektricitet – 220 volt. Vi gør dog opmærksom på, at man Namibia bruger trebenede stik, som er anderledes fra vores. Vi anbefaler derfor at du medbringer en rejseadapter hjemmefra.

De fleste indkvarteringssteder har adapterer i receptionen som kan lejes eller lånes, hvis ikke du har medbragt en hjemmefra.

Tidsforskel i Namibia:

I vor sommer er Namibia en time bagud. 
I vor vinter er Namibia en time foran.

Rejsepapirer:

Flybillet og rejseplan tilsendes ca. 10 dage før afrejsen

Billeder:

Vi er også meget interesseret i at modtage billeder fra vore kunder, og disse vil evt. blive brugt i forbindelse med tilbudsmateriale og vort årlige katalog, som udkommer sidst på året. Vi vil meget gerne have billederne tilsendt hurtigst muligt efter hjemkomsten. Hvis dit/dine billeder kommer i kataloget, får du kr. 500,- sat på et tilgodebevis, som kan bruges ved din næste rejse.

Evt. misforståelser:

Skulle der under opholdet, mod forventning, opstå misforståelser: problemer af den ene eller anden karakter, som du ikke mener selv at kunne løse, kan du kontakte os i kontortiden (mandag-fredag kl. 9.00-17.00) pr. tlf. (++45) 56 36 25 45, pr. fax. (++45) 62 20 25 42 eller på mobil nr. (++45) 30 26 25 40, som er åben 24 timer i døgnet. Vor mobiltelefon er beregnet til nødsituationer, hvorfor vi beder til, at den kun bruges i en sådan, så dem der skulle have brug for hjælp også kan få det.

Du repræsenterer dit land:

Under en rejse i udlandet repræsenterer du dit lands befolkning. Vi håber, at du vil gøre dit til, at Safari Ekspertens kunder også er velkomne i fremtiden.

Hjemkomst:

Vi er altid glade for at høre fra dig efter hjemkomsten. Det er af største vigtighed, for at vi løbende kan følge med i, hvad der sker "derude". Derigennem kan vi udvikle og evt. forbedre vore rejsemål. Derfor - hvad enten du har ris eller ros til os - lad os høre fra dig!

Vi håber, at ovenstående giver dig svar på alle de spørgsmål, du naturligt har før afrejsen. Skulle du have ubesvarede spørgsmål, må du ikke tøve med at kontakte os - vort arbejde er i første række at betjene dig.

Seværdigheder

Dyrelivet i Namibia

Højdepunkter:

 • Spektakulære ørkenlandskaber med verdens højeste klitter og mange ørkentilpassede dyr. 
  især gemsbok, springbuck, bjergzebra og struds, men også elefant, næsehorn og løve i ørkenen
 • Meget dyrerig safari omkring Etoshas vandhuller, hvor bl.a. elefant, giraf og løve ses tit
 • Etosha desuden blandt kontinentets bedste steder at se det ellers sjældne sorte næsehorn
 • Den barske og smukke Atlanterhavskyst med store kolonier af pelssæler og fugle

Namibia er uden tvivl mest kendt for vel nok verdens smukkeste ørkenlandskaber og de absolut højeste klitter, men har faktisk også et spændende og rigt dyreliv såvel i ørkenen, som i mere typisk afrikansk natur mod nord og nordøst.

En række dyr, der er særligt tilpasset et meget tørt klima og livet i ørkenen, ses stort set alle steder i Namibia. De mest markante af disse er gemsbok og springbuck, mens den ellers ret sjældne Hartman´s bjergzebra hyppigt ses i den nordlige halvdel af landet, hvor ørkenen generelt bliver mere gruset og stenet, og hvor den store kudu er meget almindelig. Her findes også en række klassiske store afrikanske dyr, der har lært at klare sig i det barske og tørre miljø, nemlig elefant, sort næsehorn, giraf, løve og bavian.

Namibias ubetinget mest dyrerige område når det gælder storvildt er i og omkring Etosha nationalparken mod nord, hvor der især omkring vandhuller i tørtiden kan ses mange dyr. Med undtagelse af bøfler og flodheste, som her er for tørt til, kan flertallet af Afrikas berømte dyr ses, bl.a. løve, leopard, gepard, plettet hyæne, giraf, zebra og elefant, og det er blandt kontinentets absolut bedste steder at se det sorte næsehorn, mens det hvide næsehorn er almindeligt i et privat reservat på sydsiden af Etosha. Fuglelivet er her, ligesom i resten af Namibia, overraskende rigt når landets generelt meget tørre klima tages i betragtning.

Vil man se bøfler og flodheste skal man langt mod nordøst til den frodige men fjerntliggende Kaprivi provins, som er lettest tilgængelig fra Victoria Falls i Zimbabwe og Kasane i Botswana. Der findes dog en lille udsat bestand af bøfler på Waterberg Plateauet mellem Etosha og hovedstaden Windhoek, så der er faktisk mulighed for at se ”Big Five” i Namibia uden af skulle helt op mod nordøst til Kaprivi.

Langs Atlanterhavskysten, hvor ørkenen og de store klitter flere steder rækker helt ud til kystlinjen, findes flere imponerende store kolonier af pelssæler og her ses masser af havfugle. Det hænder også, at nogle af ørkenens dyr kommer helt ud til stranden, især den brune hyæne og sjakalen i deres søgen efter føde. Centralt på kyststrækningen er der ligeledes mulighed for at sejle ud og se nogle af de store kolonier af pelssæler fra vandsiden samt delfiner, hvaler og spændende fugle.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Linda Bertelsen

Telefon: 63 21 43 04

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m