Har du drømmen om at bestige legendariske Kilimanjaro?

 

Nå toppen af Afrikas højeste bjerg

Tanzanias endnu sneklædte Kilimanjaro, omkranset af den dyrerige savanne, står højt på ønskelisten hos mange rejsende. For at nå Uhuru Peak (også kaldet frihedstoppen) er der flere ruter at vælge mellem og en del praktiske anliggender at være opmærksom på. De forskellige ruter op ad bjerget har forskellige sværhedsgrader og udfordringer, så det er bestemt værd at undersøge hvilket rute, der passer til ens fysiske form, behov og ønsker. Man skal ikke kravle op ad skrå bjergsider for at nå Uhuru Peak, men i stedet er der tale om et trek, hvor terrænet dog kan være stejlt.

Hvilket rute skal jeg vælge?

Hos Safari Eksperten tilbyder vi 4 forskellige ruter, der hver især har sine fordele og ulemper. Det er vigtigt at undersøge hvilken rute, der bedst kan føre til ens succes, og dette kan naturligvis altid gøres i samråd med os. På alle ruter er der guider og professionelle bærere som sørger for at de praktiske foranstaltninger er på plads. Desuden følger en kok, der tilbereder mad undervejs, uanset om man rejser i en større gruppe eller alene. Hos Safari Eksperten er ture til Kilimanjaro altid arrangeret på individuel basis, så man ikke skal dele oplevelsen med rejsende, man ikke kender. Et godt råd uanset valg af rute er altid at sørge for at bruge det anbefalede antal dage på at bestige Kilimanjaro, da akklimatisering er utroligt vigtigt for at nå toppen. Akklimatisering betyder, at du undervejs vænner dig til det skiftende klima. At bestige Kilimanjaro svarer nemlig klimamæssigt til at gå fra ækvator til Arktis på ganske få dage. Nogen vælger at skippe en dag for at spare penge, men denne prioritering ender desværre ofte med, at man ikke når til tops.

  • Marangu-ruten byder på lidt mere komfort end de øvrige ruter, da man undervejs indkvarteres i primitive hytter i stedet for i telte. Dette er et fordelagtigt valg særligt i regnsæsonen. Ruten er smuk, men naturen er knap så varieret, da op- og nedstigningen foregår af samme rute. Det anbefales, at man sætter 6 dage af til at følge Marangu-ruten, så der er optimal mulighed for akklimatisering.
  • Lemosho-ruten viser en mere uberørt og afsides del af Kilimanjaro og betragtes af mange som den smukkeste rute. Denne rute har en høj succesrate, da der er gode akklimatiseringsmuligheder undervejs. Det anbefales at afsætte 7 dage til trekket via Lemosho-ruten.
  • Machame-ruten er pt. den mest populære rute op af Kilimanjaro. Ruten byder på et temmelig stejlt terræn, som kræver stor udholdenhed. Har man fysikken til det, bliver man belønnet for det hårde arbejde med flere smukke højdepunkter undervejs. Populariteten skyldes desuden, at man nedstiger af en anden rute, end den man fulgte op, og dermed oplever man mere varieret natur. Det anbefales at bruge 6 dage til at følge Machame-ruten.
  • Rongai-ruten (også kaldet Loitokitok-ruten) er den eneste rute på nordsiden af Kilimanjaro. Placeringen gør, at man er mere i læ for regnen, hvilket gør Rongai til et godt valg i regnsæsonen. Dog medfører dette også, at området er mindre frodigt, og man oplever derfor ikke regnskoven undervejs. Ruten kan gennemføres på 5 dage, men for at få den helt optimale akklimatisering anbefales det at bruge 6 dage.

Hvad kræver det at bestige Kilimanjaro?

Det er en helt unik og ganske enestående oplevelse at bestige Kilimanjaro i fantastiske Tanzania, men det er også en fysisk krævende udfordring. Hvis du er i rimelig god form og i øvrigt har et godt helbred, er det dog langt fra en umulig opgave. Med fornuftig fysisk og mental forberedelse og et realistisk antal dage til trekket, er der gode muligheder for at nå helt til tops. Hvert år forsøger ca. 20-25.000 personer sig med at nå toppen omkring Uhuru Peak, og ca. to tredjedele lykkes med det.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m