Et lille stykke af paradis


Omkring 1.700 km stik øst for Mombasa i Kenya og ca. 1.100 km nordøst for Madagaskar ligger det eventyrlige ø-rige Seychellerne. Hovedøen er Mahé hvor man finder hovedstaden Victoria og den internationale lufthavn.

Et vejr og klima der er ideelt til strandferie

Landet består af 4 store og 36 små centralt liggende granit-øer samt mere end 50 omkringliggende koraløer, og det dækker et enormt område af Det Indiske Ocean på næsten 1,4 mio. km2. Øerne ligger meget tæt på ækvator udenfor cyclon-bæltet, så vejret er roligt og stabilt med tropisk klima, hvor der falder mest regn i månederne mellem november og april.

Højsæson: April til oktober

Højdepunkter på Seychellerne

 • Enestående hvide strande omkranset af smukt afrundede granitformationer på de centrale øer
 • Små fjerntliggende paradisiske øer med kun et enkelt eksklusivt strandhotel
 • Snorkling og dykning ved smukke koralrev
 • Aktiviteter som vandreture, cykelture, dybhavsfiskeri og sejlture

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Seychellerne

Rejse & afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring på 4% af rejsens pris udløser – i tilfælde af afbestilling - et tilgodebevis til en ny rejse. Ønsker man i stedet at få penge retur, koster afbestillingsforsikringen 6% af rejsens pris. Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safarieksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

Dyrelivet på Seychellerne

Højdepunkter:

 • Den enestående smukke natur på de isolerede øer med flere helt specielle dyr og planter
 • De gigantiske Aldabra kæmpeskildpadder og Coco de Mer kokosnødder
 • Et spændende fugleliv, hvor især mange havfugle ses på og omkring de mindre øer
 • Gode muligheder for at snorkle og dykke på fine koralrev med masser af farvestrålende fisk

De fleste der besøger Seychellerne, som består af 40 centrale granitøer samt mere end 50 omkringliggende koraløer, tager dertil for at slappe af og nyde livet på de paradisiske tropestande. Øerne har dog et meget spændende og særegent plante- og dyreliv, som det er værd at bruge tid på.

De centrale indre øer er verdens ældste ocean-øer og de eneste på kloden der består af granit. Da øerne samtidig ligger meget isoleret findes der flere enestående plante- og dyrearter, som ikke ses andre steder. Blandt de mest spektakulære er kæmpe kokosnødden Coco de Mer og den gigantiske Aldabra kæmpeskildpadde. Sidstnævnte lever på Seychellernes største og verdens næststørste atol, Aldabra, ca. 1.000 km syd for Mahé. Den deler rekorden som værende verdens største landskildpadde med de berømte Galapagos skildpadder, og kan nå en skjoldlængde på over 120 cm samt en vægt på omkring 250 kg og en alder på mindst 200 år. For at sikre artens overlevelse er der introduceret overvågede bestande på øerne Curieuse, La Digue, Praslin og Mahé, som også er den nemmeste mulighed for at se dem. Den todelte Coco de Mer kokosnød kommer fra en 25-30 meter høj palme, som bærer den imponerende nød, der kan blive op til en halv meter i diameter og med en rekordvægt på hele 42 kg. Nødden indeholder verdens største plantefrø, der kan opnå en vægt på over 17 kg. Palmen findes nu kun naturligt på to af øerne, nemlig Curieuse og Praslin, idet den er udryddet på tre små øer hvor den tidligere groede. De kan dog også ses på øerne Mahé og Silhuette, hvor der er etableret bestande for at sikre plantens bevarelse.

De ydre øer er klassiske små koraløer omkranset af hvide palmeklædte tropestrande og koralrev. Her er naturen mindre artsrig og varieret, men der findes dog et rigt fugleliv med flere specielle havfugle, samt strande hvor havskildpadder lægger deres æg.

Overalt ved Seychellernes kyster findes der fantastiske strande og marine nationalparker med fine koralrev og masser af farvestrålende fisk, samt et stort udbud af dykker og snorkel aktiviteter. Øerne kan også byde på spændende fiskeri efter en lang række meget eftertragtede arter, samt muligheden for at se delfiner og på visse tider af året også hvaler og verdens største fisk, hvalhajen.

ugle.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m