Et lille stykke af paradis


Omkring 1.700 km stik øst for Mombasa i Kenya og ca. 1.100 km nordøst for Madagaskar ligger det eventyrlige ø-rige Seychellerne. Hovedøen er Mahé hvor man finder hovedstaden Victoria og den internationale lufthavn.

Et vejr og klima der er ideelt til strandferie

Landet består af 4 store og 36 små centralt liggende granit-øer samt mere end 50 omkringliggende koraløer, og det dækker et enormt område af Det Indiske Ocean på næsten 1,4 mio. km2. Øerne ligger meget tæt på ækvator udenfor cyclon-bæltet, så vejret er roligt og stabilt med tropisk klima, hvor der falder mest regn i månederne mellem november og april.

Højsæson: April til oktober

Højdepunkter på Seychellerne

 • Enestående hvide strande omkranset af smukt afrundede granitformationer på de centrale øer
 • Små fjerntliggende paradisiske øer med kun et enkelt eksklusivt strandhotel
 • Snorkling og dykning ved smukke koralrev
 • Aktiviteter som vandreture, cykelture, dybhavsfiskeri og sejlture

Søgeresultater

Praktisk information for Seychellerne rejser

 

Pas & visumregler for indrejse til Seychellerne:

Ved ankomsten til Seychellerne skal du igennem paskontrol.

Personalet i immigrationen taler flydende engelsk.

Regler for pas:

 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomstdato.

Bemærk: At der samtidigt skal forevises returbillet, dokumentation for tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet samt bevis for indkvartering.

Visumregler:

Indrejse til Seychellerne er visumfri indtil 90 dage for danske statsborgere.

Anbefalende vaccinationer ved rejser til Seychellerne: 

Vi anbefaler at du inden afrejse vaccineres mod følgende sygdomme:

 • Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
 • Stivkrampe/Difteri

Bemærk: Myndighederne i Seychellerne kræver ifølge WHO dokumentation for gul feber vaccination senest 10 dage inden indrejse, hvis man ankommer fra et land med risiko for gul feber. Dette gælder også hvis man blot har opholdt sig i en lufthavns transitområde - uanset opholdets længde, hvis der er risiko for gul feber i det land lufthavnen er i. Gul feber vaccinen giver livslang beskyttelse. Til trods herfor anerkender Seychellerne iflg. WHO kun gul feber certifikater der er højst 10 år gamle.

Safari Eksperten samarbejder med en række vaccinationsklinikker i Danmark, som giver 10% rabat ved vaccination, hvis du oplyser, at du har købt en rejse gennem os.

Se hvilke vaccinationsklinikker vi samarbejder med her.

Overstående informationer er kun vejledende, og Safari Eksperten anbefaler altid at du rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik.

Du kan læse mere omkring krav til vaccinationer på www.vaccination.dk

Medicin ved rejser til Seychellerne:

Vi anbefaler, at medbringe eventuel lægeordineret medicin.

Ligeledes anbefaler vi, at du medbringer hovedpinepiller samt diarretabletter.

Der er apoteker i de større byer, men naturligt nok ikke i de mindre befolkede egne, så derfor er det vigtigt at have tingene med hjemmefra.

Malariaforebyggende medicin:

På Seychellerne er der ikke risiko for malaria, hvorfor det ikke er nødvendigt at tage forebyggende malariatabletter, når man rejser til østaten.

Rejse & afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring kostar 7% af rejsens pris. Har du tegnet en afbestillingsforsikring vil du få refunderet rejsens pris af Europæiske ERV Rejseforsikring, i tilfælde af en eventuel afbestilling.
Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

Bagageregler på rejser til Seychellerne:

Vi anbefaler, at tjekke bagagereglerne hos det pågældende flyselskab.

Pakkeliste for rejser til Seychellerne:

Vi anbefaler at du medbringer nedestående på din rejse:

 • 1 par gode udendørssko
 • 1 par sandaler eller klipklapper
 • 1-2 langærmede trøjer
 • 1-2 par lange bukser
 • Shorts
 • T-shirts  / skjorter
 • Badetøj
 • Strømper og undertøj
 • Solhat / kasket
 • Solbriller
 • Myggebalsam
 • Solcreme & aftersun
 • Kamera og masser af hukommelseskort
 • Lille rygsæk
 • Kuglepen
 • Rejseadapter

Valuta Seychellerne:

Den lokale møntfod på Seychellerne er Rupees. Der er mulighed for at veksle til Rupees ved ankomsten til lufthavnen eller i bankerne. Medbring gerne US-dollars eller Euro til at veksle med, da det som regel ikke vil være muligt at få vekslet danske kroner.

100 danske kroner er = ca. 200 Rupees.

Hvor mange kontanter skal jeg medbringe på rejsen?:

Da det er muligt at benytte de mest gængse kreditkort i de fleste større butikker, restauranter og indkvarteringssteder er der ikke behov for at medbringe særlig mange kontanter hjemmefra.

Bemærk dog at det oftest kun er muligt at hæve på kreditkort i banker. I butikker og på indkvarteringssteder, kan du benytte kortet til at betale for dit køb og ikke hæve over.

Du skal medbringe nok kontanter til at kunne betale for følgende undervejs:

 • Rupees til betaling af drikkepenge
 • Rupees til køb af eventuelle souvenirs og diverse småfornødenheder

Hvad koster mad & drikkevarer?:

Da de fleste varer på Seychellerne importeres, skal du forvente at prisniveauet er relativt højt og på niveau med danske priser.

Drikkepenge ved rejser til Seychellerne:

Det er normalt at man betaler drikkepenge for services på Seychellerne, men det er naturligvis aldrig påkrævet. Vi anbefaler at du betaler drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service, som du har modtaget.

Indkvarteringssteder & restauranter:

Ved at betale direkte til drikkepengeboksen i receptionen, bliver drikkepengene delt ligeligt mellem hele personalet på indkvarteringsstedet.

På cafeer og restauranter som ikke er en del af dit indkvarteringssted, anbefaler vi at lægge 10% af regningen i drikkepenge.

Desuden anbefaler vi at betale ca. 1 USD pr. kuffert til portøren som bærer din bagage til værelset på indkvarteringsstederne.

Vi anbefaler at du så vidt muligt betaler drikkepenge i lokal valuta.

Indkøb af souvenirs på Seychellerne:

Der er gode muligheder for at gøre flotte indkøb af souvenirs til minde om en fantastisk rejse.

Køb dog ikke skaller eller andre materialer som kommer fra oceanet, da dette ikke er tilladt at indføre til Danmark.

Priserne varierer meget fra sted til sted, og det er normalt at man handler om priserne. Forsøg at få prisen forhandlet ned med 30 – 50%, så har både du og sælger gjort en god handel.

Internet & mobiltelefoni på Seychellerne:

Mobildækningen på Seychellerne er god.

Bemærk dog at det er meget dyrt at benytte din danske telefon på Seychellerne. Såfremt du har behov for at benytte din telefon til opkald, data eller lignende under dit ophold på Seychellerne, anbefaler vi at købe et simkort ved ankomsten til lufthavnen.

Langt de fleste indkvarteringssteder på Seychellerne har WIFI med en god forbindelse.

Elektricitet på Seychellerne: 

På Seychellerne har de ”engelske” stik og vi anbefaler derfor, at du medbringer en rejseadapter hjemmefra.

Tidsforskel på Seychellerne:

Seychellerne er 3 timer foran dansk normaltid og 2 timer foran ved dansk sommertid.

Dyrelivet på Seychellerne

Højdepunkter:

 • Den enestående smukke natur på de isolerede øer med flere helt specielle dyr og planter
 • De gigantiske Aldabra kæmpeskildpadder og Coco de Mer kokosnødder
 • Et spændende fugleliv, hvor især mange havfugle ses på og omkring de mindre øer
 • Gode muligheder for at snorkle og dykke på fine koralrev med masser af farvestrålende fisk

De fleste der besøger Seychellerne, som består af 40 centrale granitøer samt mere end 50 omkringliggende koraløer, tager dertil for at slappe af og nyde livet på de paradisiske tropestande. Øerne har dog et meget spændende og særegent plante- og dyreliv, som det er værd at bruge tid på.

De centrale indre øer er verdens ældste ocean-øer og de eneste på kloden der består af granit. Da øerne samtidig ligger meget isoleret findes der flere enestående plante- og dyrearter, som ikke ses andre steder. Blandt de mest spektakulære er kæmpe kokosnødden Coco de Mer og den gigantiske Aldabra kæmpeskildpadde. Sidstnævnte lever på Seychellernes største og verdens næststørste atol, Aldabra, ca. 1.000 km syd for Mahé. Den deler rekorden som værende verdens største landskildpadde med de berømte Galapagos skildpadder, og kan nå en skjoldlængde på over 120 cm samt en vægt på omkring 250 kg og en alder på mindst 200 år. For at sikre artens overlevelse er der introduceret overvågede bestande på øerne Curieuse, La Digue, Praslin og Mahé, som også er den nemmeste mulighed for at se dem. Den todelte Coco de Mer kokosnød kommer fra en 25-30 meter høj palme, som bærer den imponerende nød, der kan blive op til en halv meter i diameter og med en rekordvægt på hele 42 kg. Nødden indeholder verdens største plantefrø, der kan opnå en vægt på over 17 kg. Palmen findes nu kun naturligt på to af øerne, nemlig Curieuse og Praslin, idet den er udryddet på tre små øer hvor den tidligere groede. De kan dog også ses på øerne Mahé og Silhuette, hvor der er etableret bestande for at sikre plantens bevarelse.

De ydre øer er klassiske små koraløer omkranset af hvide palmeklædte tropestrande og koralrev. Her er naturen mindre artsrig og varieret, men der findes dog et rigt fugleliv med flere specielle havfugle, samt strande hvor havskildpadder lægger deres æg.

Overalt ved Seychellernes kyster findes der fantastiske strande og marine nationalparker med fine koralrev og masser af farvestrålende fisk, samt et stort udbud af dykker og snorkel aktiviteter. Øerne kan også byde på spændende fiskeri efter en lang række meget eftertragtede arter, samt muligheden for at se delfiner og på visse tider af året også hvaler og verdens største fisk, hvalhajen.

ugle.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m