VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Bestigning af Kilimanjaro - Marangu ruten

At bestige Mount Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg, er ikke kun en enestående naturoplevelse, men også en fysisk og krævende udfordring. Dog kan de fleste mennesker i rimelig god form klare denne udfordring. Sæt et mål, gå efter toppen – og få en oplevelse for livet!

Højdepunkter på rejsen

 • Vandring i varieret natur, der svarer til at gå fra Ækvator til Arktis på få dage
 • Kom højt over skyerne med enestående solopgange og -nedgange
 • Nå toppen af 5.895 meter høje Kilimanjaro eller eventuelt kraterkanten lidt lavere

Bestigningen af Kilimanjaro lyder som en drøm for rigtigt mange mennesker, der kan lide at vandre. Denne drøm kan nemt gøres til virkelighed, da bjerget trods sin imponerende højde på næsten 6 km ikke kræver klatring, men ”blot” en lang hård vandretur.

En spændende udfordring

Den største udfordring for mange er den tiltagende tynde luft på vej mod højderne. Tager man denne udfordring op, så venter der en helt enestående oplevelse for livet. Selvom bjerget ligger tæt på Ækvator, giver det nemlig oplevelsen af at vandre herfra og til Arktis på få dage.

Imponerende oplevelser ved solopgang og -nedgang

Man kommer gennem ekstremt varierede landskaber krydret med oplevelsen af at være højt hævet over skyerne, og med muligheden for at se nogle af de mest spektakulære solopgange og –nedgange på denne jord.

Profesionelle guider på hele rejsen

Under hele turen har man god hjælp af professionelle erfarne guider, som kender bjerget ud og ind, og der vil også være bærere samt en kok med til alle grupper, uanset gruppens størrelse.

Privat og individuel oplevelse

Vore ture til Kilimanjaro bliver arrangeret på individuel basis, det vil sige, at vi ikke blander folk, der ikke kender hinanden. Således risikerer man ikke at blive sat sammen med andre deltagere, som evt. måtte være i langt dårligere eller langt bedre fysisk form end en selv. Hver bestilling, uanset om man er alene eller en gruppe på tyve, vil få deres egne guider, bærere osv.

Indkvartering i bjerghytter

Opstigningen foregår over flere dage, så kroppen kan vænne sig til højderne, og undervejs bor man i bjerghytter - enkle og primitive, men dog langt mere komfortable end et lille telt.

Professionel rådgivning om din rejse

Den beskrevne rute er oftest den benyttede, men vi kan også give et tilbud på en af de andre organiserede ruter til toppen af Kilimanjaro, og kan rådgive jer omkring valget. Vi anbefaler at tilkøbe en ekstra dag på bjerget på Horombo Hut – til akklimatisering til højden og for samtidig at nyde det helt særegne landskab her.

Mulighed for at kombinere med safari eller badeferie

Det er oplagt at kombinere denne rejse med eksempelvis en dejlig safari i Tanzania eller badeferie på vidunderlige Zanzibar.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro-lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Der er naturligvis fuld forplejning under turen, samt mulighed for underholdning og gratis drikkevarer.

Dag 2: Moshi

Modtagelse i Kilimanjaro lufthavnen eller afhentning på dit hotel og transfer til Moshi beliggende ved foden af Kilimanjaro.

Efter ankomst vil der være et informationsmøde med oplysning om den forestående tur, samt check af udstyr.

Der er mulighed for at leje manglede udstyr.

Overnatning på Springlands Hotel med morgenmad.

Dag 3: Moshi - Mandara hut

Efter morgenmaden går turen mod indgangen til Kilimanjaro-nationalparken, der ligger 1.830 meter over havet i udkanten af byen Marunga, som er en attraktiv lille by med mange omkringliggende små kaffe- og bananplantager.

Efter at have overstået indgangsformaliteterne til parken, går turen opad gennem den frodige og smukke og regnskov frem til Mandara beliggende i 2.765 meters højde, hvilket er 3-5 timers vandring.

Mandara består af en række mindre A-formede hytter og en enkelt større, hvor der spise- og opholdsområde i stueetagen og sovesal på første sal. I de mindre hytter er der soveplads til 8 personer.

Mandara lejrens totale kapacitet er 60 personer. Der er rindende vand fra en nærliggende kilde og rigtige toiletter med træk-og-slip.

De vulkanske rester af Maundi-krateret findes i nærheden, og vil være en oplagt mulighed for en eftermiddagsudflugt.

Alternativt kan man selvfølgelig også vælge at slappe af og nyde den smukke skov med et imponerende fugleliv.

Overnatning i Mandara Hut med helpension.

Dag 4: Mandara hut - Horombo hut

Den første del af turen er en stejl opstigning gennem skoven, men derefter kommer man ud i mere åbent terræn med græsklædte hede-strækninger, hvor man i klart vejr kan se Kilimanjaros to højeste tinder, Kibo og Mawenzi.

Opstigningen fortsætter gennem områder med kæmpestore lyngplanter og en del særegne kæmpeurter (lobelier og brandbærere) frem til Horombo i 3.790 meters højde efter 4-6 timers vandring.

Campen her minder om Mandara, men den er noget større, da dens totale kapacitet er 120 personer. Også her får man vand fra en nærliggende kilde.

Solnedgangene og solopgangene er ofte aldeles spektakulære, og campen ligger forholdsvist tæt på Mawenzis takkede tinder og Kibos isklædte kuppel. I Horombo har man virkelig fornemmelsen af at være over skyerne.

Overnatning i Horombo Hut med helpension

Dag 5: Horombo hut - Kibo hut

Vi vandrer stille og roligt videre op mod den månelignende ørken til den såkaldte saddel mellem Mawenzi og Kibo.

Terrænet skifter til nu til næsten nøgne sten- og klippelandskaber, og man har virkelig en følelse af højalpint miljø.

Vi kommer normalt frem til Kibo-hytten omkring middagstid. Den ligger i 4.750 meters højdefor foden af krater væggen der fører mod Kilimanjaros øverste top. Kibo er opført i sten med et lille spise- og opholdsområde samt et antal soverum med køjesenge til i alt 60 personer. Der er ikke noget rindende vand, så man skal medbringe rigeligt med vand fra den sidste kilde oven for Horombu.

Resten af dagen tilbringes med at hvile og spise og forberede sig bedst muligt til den meget tidlige start og nattens 4-6 timers strabadserende tur op på toppen af Kilimanjaro.

”Overnatning” i Kibo Hut med helpension

Dag 6: Kibo hut – Kilimanjaros top – Horombo hut

Vi starter opstigningen omkring kl. 01.00 og satser på at være oppe på Gillman's Point ved solopgangen efter en hård nats vandring i mørke, tiltagende kulde og tynd luft.

Den første del af opstigningen er stejl over løst vulkansk materiale, men det er muligt at tage stigningen i zig-zag ad nogle rimelige stier, så i et roligt og adstadigt tempo bør vi være på Gillman’s i 5.685 meters højde i løbet af 4-6 timer. Her vil vi hvile og nyde den fantastiske solopgang.

De der stadig har overskud kan tage turen på tre timer rundt langs kraterkanten til Uhuru Peak, der er Kilimanjaros absolutte top 5.895 meter over havet. På denne strækning kommer man tæt på de spektakulære gletsjere, som stadig dækker en stor del af toppen.

Turen ned går forbavsende stærkt og vi vender tilbage til Horombo efter 11-15 timers vandring – trætte og udmattede, men uden tvivl også begejstrede efter den enestående store og smukke oplevelse.

Overnatning i Horombo Hut med fuldpension.

Dag 7: Horombo Hut - Moshi

Vi fortsætter ned ad bjerget med en behagelig tur gennem hedelandskabet til Mandara Hut, hvor vi kan holde en lille pause.

Herfra er det en smuk tur gennem skoven frem til porten ind til nationalparken efter 5-6 timers vandring.

Skovens grønne frodighed er en stærk kontrast til dagen på toppen, og får virkelig en til at indse, hvor utrolig varieret naturen er på Kilimanjaro – som at vandre fra Ækvator til Arktis på få dage!

Vel nede venter bilen og kører os tilbage til Springlands Hotel til et velfortjent bad og en god nats søvn.

Overnatning på Springlands Hotel med morgenmad.

Dag 8: Moshi - Hjemrejse

Efter morgenmad er der transfer tilbage til Kilimanjaro-lufthavnen for hjemrejse.

Dag 9: Hjemkomst

Der er ankomst til Danmark i løbet af dagen, typisk om formiddagen.

Prisen inkluderer

 • Fly & lufthavnsskatter
 • Modtagelse ved ankomst
 • Assistance i lufthavnen
 • Bjergguide og bærere
 • Transfers som beskrevet
 • Ophold på Springlands hotel med morgenmad
 • Ophold med helpension på bjerget
 • Afgifter til nationalparken
 • Afgifter til de forskellige hytter og camps
 • Afgift til redningshold        

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge
 • Klatreudstyr
 • Drikkevarer
 • Visum til Tanzania (ca. USD 50,- pr. person). Ønskes visumassistance DKK 1.000,- pr. person inkl. visumpris
 • Vacccinationer
 • Forsikringer
 • Evt. forlængelse af rejsen i form af safari eller badeferie
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 79.- pr. person
 • Alt som ikke er nævnt i "Prisen inkluderer"
 • Sædereservation på flyrejsen 

Der anbefales drikkepenge til bærere og bjergguider på US$ 300,- pr. person.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m