VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 10 DAGES REJSE
PRIS FRA 23.395,- kr.

 Bestigning af Kilimanjaro - Rongai ruten

Rongai ruten er populær for mere erfarne klatrere og tilbyder en større udfordring, især mødet med Kilimanjaros bjergtop. Det er den eneste vej, der nærmer sig Kilimanjaro fra nord, tæt på den kenyanske grænse. Rongai er dyrere på grund af de ekstra transportomkostninger ved at komme til og fra indgangen til parken

Højdepunkter på rejsen

 • Enestående solopgange og –nedgange
 • Vandring i varieret natur fra ækvator til arktis på få dage
 • Den smukke afrikanske stjernehimmel
 • Toppen af Kilimanjaros 5.895 meter – Afrikas højeste punkt

10 dages rejse 23.395,- kr.

Rongai eller Loitokitok-ruten (ruten havde tidligere udgangspunkt i Rongai, men nu om dage starter turen i den lille by Loitokitok. Rongai-navnet har dog hængt ved) er den eneste rute, som løber på nordsiden af Kilimanjaro.

Anderledes oplevelse af Kilimanjaro

Umiddelbart virker turen mindre tiltrækkende end de mere populære ruter som Machame og Marangu, og derfor er denne rute også meget mindre besøgt. Især de første dage af turen adskiller sig fra de populære ture, da man i højere grad bevæger sig gennem kultiverede landskaber med landbrugsområder, hvilket dog også har sin charme.

Mulighed for at opleve et spændende dyreliv

I kraft af de relativt få besøgende er det dog også på denne rute, der er størst chance for at opleve wildlife som fx bøffel, elefant og en række aber. Også floraen er forskellig fra de populære ruter og byder bl.a. på oliventræer og enebær.

Praktisk information

Som fx Marangu ruten kan Rongai gennemføres på fem dage, men det anbefales stærkt at tage mindst en ekstra dag og gerne to, så man får tid til at akklimatisere og på den måde undgå den værste højdesyge.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Dag 2: Moshi

Modtagelse i Kilimanjaro lufthavnen eller afhentning på dit hotel og transfer til Moshi beliggende ved foden af Kilimanjaro.

Efter ankomst vil der være et informationsmøde med oplysning om den forestående tur, samt check af udstyr.

Der er mulighed for at leje manglede udstyr.

Overnatning på Springlands Hotel med morgenmad.

Dag 3: Rongai gate til Simba Campsite - 7km, 638 højdemeter

Turen lægger ud med vandring blandt de lokale bønders majs- og kartoffelmarker, og vi kommer tæt på lokalbefolkningen, som bor umiddelbar langs stien. Efter omkring en time rammer vi bjergets frodige skove, men kommer forholdsvist hurtigt til den næste klimazone – hedelandskabet. Her bliver stien hurtigt stejlere inden vi når rejsens første stop, Simba Campsite i 2635 meters højde.

Dag 4: Simba Campsite til Kikelelwa Campsite - 11,75 km, 1040 højdemeter

Vi fortsætter i det lyngbeklædte hedelandskab og begiver os ud på en lang og varm færd med Kilimanjaros top, Kibo, i udsigt. Efter ca. 45 minutter møder vi et - for det meste tørt – vandløb, som smelter sammen med stien. Vi fortsætter forbi bl.a. First Cave, hvor vi kan finde lidt skygge. Frokosten må dog vente lidt, for omkring 20 minutter senere møder vi den ”anden grotte” i 3487 meter, hvor vi indtager vores tiltrængte frokost.

Ad snoede stier fortsætter eftermiddagens trek, og man oplever ofte regn og tæt tåge på denne strækning, som ender ved vores destination på Kikelewa campsite (3675m).  De første 850 højdemeter tilbagelægges om formiddagen, så man skulle tro at eftermiddagens ydmyge 200 højdemeter skulle være vand – det er dog ikke ligefrem tilfældet!

Dag 5: Kikelelwa Camp til Mawenzi Tarn Hut Campsite - 3,75 km, 627 højdemeter

Turens korteste dag, der blot strækker sig over lidt under fire kilometer. Til gengæld skal man lægge mærke til, at man altså forcerer mere end 600 højdemeter fordelt på de fire kilometer, så det er nogle stejle af slagsen. Vi ankommer til Mawenzi Tarn (4302m) inden frokost om alt går efter planen. Dette efterlader eftermiddagen med mulighed for at klatre videre op ad bjerget og nyde nogle spektakulære udsiger mens vi langsomt vænner os til den tynde luft.

Dag 6: Mawenzi Tarn Hut Campsite til Kibo Huts - 8,9 km, 412 højdemeter

Vi lægger ud med at følge i vores egne spor fra gårsdagen, men fortsætter med at passere ”Sadlen”, som området mellem Kilimanjaros to toppe kaldes. Udsigten over sadlen er fantastisk, og af og til er man heldig at spotte Eland i dette område. Netop derfor fremhæves denne dag ofte som turens højdepunkt.

Slutmålet er enten School Hut eller det mere populære Kibo Huts (4712m), som blot ligger få timers vandring fra Kibos fod.

Dag 7: Kibo Huts til toppen og ned til Horombo Huts - 20 km

Omkring midnat stater vi den langsomme opstigning til Gilman’s Point (5719m) på Kibos kraterkant. Det er en hård, kold og stejl stigning, og det er også her, hvor man opnår sit Kilimanjaro-certifikat som bevis på, at man har klaret bestigning af Afrikas højeste bjerg. Om alt går vel når vi frem omkring kl. 05 og har herfra blot en halv til en hel times trekking til selve toppen.

Selvom det sidste stræk er forholdsvist fladt bevirker højden at hvert et skridt kan være udmattende. Den fantastiske udsigt hjælper os dog til at finde kræfterne til at nå rejsens ultimative destination Uhuru Peak (5895m). Ankommer vi i tiden vil vi opleve solnedgangen, tage en masse billeder og få et velfortjent hvil.

Fra toppen går turen nedad ad den rute, der normalt er kendt som Marangu. Vi stopper for frokost i Kibo Huts, men vi fortsætter hurtigt ned over sadlen, gennem hedelandskabet og endelig når vi frem til Horombo Huts (3721m) lige over trægrænsen.
Vi har på dette tidspunkt vandret i omkring 16 timer, så vi kan med god samvittighed slappe af og reflektere over at have besteget toppen af Afrika.

Dag 8: Horombo Huts til Marangu Gate og retur til hotellet - 20 km

På denne dag bevæger vi os ned gennem de lavtliggende skove og smiler venligt til de intetanende eventyrer, som vi møder på deres vej op ad bjerget. Vi stopper ved Mandara Huts for frokost inden vi endelig møder Managu Gate, hvor vi får udleveret vores Kilimanjaro-certifikater.

En bil holder klar til at køre jer tilbage til hotellet hvor en kold øl og et varmt bad gør underværker!

Overnatning på Springlands Hotel

Dag 9: Moshi - Hjemrejse

Efter morgenmad er der transfer tilbage til Kilimanjaro lufthavnen for hjemrejse.

Dag 10: Hjemkomst

Der er ankomst til Danmark i løbet af dagen, typisk om formiddagen.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Danmark – Kilimanjaro t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Moshi t/r
 • 3 x overnatninger på Springlands hotel i Moshi inkl. morgenmad
 • Bestigning af Kilimanjaro via Rongairuten i henhold til program
 • Professionel lokal bjergguide og bærere
 • Ophold i telt med alle måltider inkluderet på bjerget
 • Afgifter til nationalparken
 • Afgifter til de forskellige camps
 • Afgift til redningshold
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge – ca. 300,- USD pr. person
 • Bjergbestigningsudstyr
 • Drikkevarer
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Tanzania - USD 50,- pr. person
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring – kr. 39,- pr. person

Der anbefales drikkepenge til bærere og bjergguider på US$ 300,- pr. person.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m