VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE -
PRIS FRA -
Ring for bestilling

Bestigning af Kilimanjaro - Lemosho ruten

Hvis du ønsker en mere privat oplevelse og mindre klatreren, bør du vælge Lemosho ruten til at bestige Kilimanjaro. Denne rute er yderst smuk og har en høj succesrate, lig Machame ruten. Lemosho ruten er en af Safari Ekspertens yndlingsruter, fordi det giver en god balance mellem mødet med Kilimanjaros bjergtop og den enormt smukke udsigt

Højdepunkter på rejsen

 • Enestående solopgange og –nedgange
 • Vandring i varieret natur fra ækvator til arktis på få dage
 • Den smukke afrikanske stjernehimmel
 • Toppen af Kilimanjaro 5.895 meter – Afrikas højeste punkt

Denne rute er sammen med Machame i dag den mest populære rute, og også den rute, som er mest kendt for muligheden for at opleve et varieret dyreliv på Kilimanjaro. Ruten tager os bl.a. forbi Kilimanjaros ældste krater – Shiraplateauet – som i dag er en højslette, da krateret er blevet fyldt med lava, sten og aske fra senere udbrud fra Kibos krater.

Udforsk Shiraplateauet

Netop Shiraplateauet er kendt for sin fauna, men realiteten er, at man skal være mere end almindelig heldig for at opleve noget wildlife på plateauet i dag. En gammel elefantlort er der dog rimelige muligheder for at komme forbi.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Dag 2: Moshi

Modtagelse i Kilimanjaro lufthavnen eller afhentning på dit hotel og transfer til Moshi beliggende ved foden af Kilimanjaro.

Efter ankomst vil der være et informationsmøde med oplysning om den forestående tur, samt check af udstyr.

Der er mulighed for at leje manglede udstyr.

Overnatning på Simba Farm Lodge med halvpension.

Dag 3: Lemosho Trailhead (2.400 m) til Mti Mkubwa (Big Tree Camp) (2.800 m) - Højdeforøgelse 400 m

Efter morgenmad køres til Londorossi Gate og derfra videre til Lemosho Trailhead hvor dagesn vandring begynder efter frokost. Førstedagens oplevelser i de lavtliggende skove på bjergets vestside er en af de vægtigste grunde til denne rutes popularitet. Skovlandskabet er simpelthen enestående og der er generelt større chance for at spotte dyrelivet og studere floraen her end på de andre ruter. Bl.a. er der gode muligheder for at se de flotte Colubus aber. Stien er ganske kuperet og visse steder stejl og forventes at tage 2-3 timer.

Dagens trek ender ved Big Tree Camp (2785m), hvor vi ankommer til opslåede telte og mad på bordet.

Dag 4: Mti Mkubwa (Big Tree Camp) til Shira One Campsite - 7,2 km, Højdeforøgelse 750 m

Vi fortsætter det sidste stykke gennem skoven, men inden længe når vi trægrænsen og begiver os ud i de bakkede hedelandskaber neden for Shira plateauet, hvor blomster, kæmpelyng og græsser og vulkanske klipper dominerer, og hvorfra vi kan nyde udsigten over trætoppene og de store sletter for bjergets fod. 

Senere runder vi de nordlige skråninger af Shira Ridge – Kilimanjaros mindre kendte tredje top – hvorfra vi kan nyde synet af rejsens ultimative mål, Kibokrateret. Efter en kort nedstigning ankommer vi til Shira One Campsite (3504m) på Shiraplateauets vestlige side, hvor vi tager ophold og kan nyde udsigten til Kibo.

Dag 5: Shira One Campsite (3.550 m) til Shira Two Campsite (3.850) - 6,9 km, højdeforøgelse 300 meter

Dagen kan bruges til et direkte trek tværs over Shiraplateauet, men er energiniveauet i top kan man tage forskellige omveje. Fx er ’Katedralen’ er besøg værd, da den byder på nogle fine udsigter over plateauet.

Omvejen er også en god ide i forhold til akklimatiseringen, da vi efter en stigning op til katedralen bevæger os ned til plateauet igen. Dagen ender i 3850 meters højde ved Shira Two Campsite. Vandretid uden omvejen til Katedralen er ca. 3 timer, og med omvejen ca. 4 timer.

Dag 6: Shira Two Campsite (3.850 m) til Barranco Camp (3.900) - 6,7 km, Højdeforøgelse 750 m, højdetab 700 m

Vi starter dagen med en langsom march over højørkenen direkte mod Kibo. Floraen bliver mere sporadisk og luften bliver gradvist tyndere. På dette stykke er der mulighed for nogle enestående udsigter og fantastiske billeder med Kilimanjaros snebeklædte tinde i horisonten.

Vi befinder os nu i de mere ekstreme højder når vi ankommer til Lava Tower ved foden af selve Kibo er vi nået op til 4530 meter over havet.  Turen til Lava Tower tager 4-5 timer. Herfra begynder en stejl nedstigning til Barranco dalen, hvor vi bl.a. kommer forbi store eksotiske planter (Senecio Kilimanjaro). Nedstigningen varer 1-2 timer og selvom du slutter dage i stort set samme højde som dagen begyndte, er dette vigtigt for akklimatiseringen. Barranco camp ligger i en smuk dal neden for Barranco Wall.

 

Dag 7: Barranco Camp (3.900 m) til Karanga Camp. Højdeforøgelse 300 m. Højdetab 250 m

Begynd dagen med at bestige Barranco Wall, en udfordrende tur, med en dejlig belønning i form af en fantastisk udsigt tilbage mod lejren. Fra toppen, på 4.200 m, følges en kuperet sti rundt om bjergsiden. På en klar dag er der en spektakulær udsigt over Kibo til venstre og Mount Meru til højre.

Efter  nedstigning til Karanga-dalen går det opad igen via en kort stejl sti frem til Karanga campen. Vandretid cirka 3-4 timer.

Dag 8: Karanga Camp (3.950 m) til Kosovo Camp (4.800 m). Højdeforøgelse 850 m

Dag 8: Karanga Camp (3.950 m) til Kosovo Camp (4.800 m). Højdeforøgelse 850 m

Brug formiddagen på at klatre stille og roligt op til Barafu Camp, som er swahili for is, og fortsæt derefter op ad en stenet strækning til Kosovo. Denne lille lejr ligger på højderyggen under topkeglen. Du har nu gennemført South Circuit, som byder på udsigter fra mange forskellige vinkler. Gåturen vil tage omkring 4-5 timer, hvilket betyder, at du ankommer til Kosovo i tide til frokost og derefter er der en detaljeret briefing om den sidste tur op til toppen, før du tilbringer eftermiddagen med at hvile. De to toppe Mawenzi og Kibo kan ses fra denne position.

Overnatning i Kosovo-lejren.

Dag 9: Kosovo Camp (4.800 m) til Uhuru Peak (5.895 m) og ned til Mweka Camp (3.110 m). Højdeforøgelse 1.095 m, højdetab 2.785 m

I de tidlige timer om morgenen begynder din sidste opstigning til toppen af ​​Kilimanjaro, hvilket tager cirka 5-7 timer. Det kan være meget koldt om natten i disse højder, men det vil være varmt ved slutningen af ​​vandredagen, og du har brug for tøj til begge yderpunkter. Lige når du tror, ​​du har nået din grænse, vil solen stå op, og du vil blive belønnet med en rig rød himmel, der indrammer Mawenzi. Ved Stella Point (5.750 m) kommer man op på selve kraterkanten. Herfra er ruten mindre stejl til Uhuru Peak, det højeste punkt på Mount Kilimanjaro og i Afrika. Efter et hvil på toppen og en masse fotoknips begynder vi nedstigningen af Mweka Trail ned gemme de karakteristiske vegatationszoner og slutter dageb nede under trægrænsen ved Mweka Hut, med frokost serveret på vejen, hvilket tager omkring 6 timer. Nyd din sidste middag på bjerget og en velfortjent søvn efter at have gået i ca. 16 timer

Overnatning i Mweka Hut Camp

 

Dag 10: Mweka Camp (3.110 m) til Mweka Gate (1.830 m) - 9,1 km -

Vi bruger et par timer på at nedstige fra campen og gennem den frodige skov til Mweka Gate, hvor vi får udleveret vores Kilimanjaro-certifikat. Fra Mweka Village kører vi med bil tilbage til hotellet hvor et varmt bad og evt. en kold øl er særdeles tiltrængt, og hvor en dejlig middag venter

Overnatning på Ameg Lodge

Dag 11: Moshi - Hjemrejse

Efter morgenmad er der transfer tilbage til Kilimanjaro lufthavnen for hjemrejse.

Dag 12: Hjemkomst

Der er ankomst til Danmark i løbet af dagen, typisk om formiddagen.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Danmark – Kilimanjaro t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Moshi t/r
 • 3 x overnatninger på Springlands hotel i Moshi inkl. morgenmad
 • Bestigning af Kilimanjaro via Lemoshoruten i henhold til program
 • Professionel lokal bjergguide og bærere
 • Ophold i telt med alle måltider inkluderet på bjerget
 • Afgifter til nationalparken
 • Afgifter til de forskellige camps
 • Afgift til redningshold
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge – ca. 300,- USD pr. person
 • Bjergbestigningsudstyr
 • Drikkevarer
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Tanzania (ca. USD 50,- pr. person). Ønskes visumassistance DKK 1.000,- pr. person inkl. visumpris
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring – kr. 79,- pr. person
 • Sædereservation på flyrejsen 

Der anbefales drikkepenge til bærere og bjergguider på US$ 300,- pr. person.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Sofie Nielsen

Telefon: 63 21 43 07

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m