VÆLG AFREJSEDATO
ANTAL DAGE 11 DAGES REJSE
PRIS FRA 23.995,- kr.

Bestigning af Kilimanjaro - Lemosho ruten

Hvis du ønsker en mere privat oplevelse og mindre klatreren, bør du vælge Lemosho ruten til at bestige Kilimanjaro. Denne rute er yderst smuk og har en høj succesrate, lig Machame ruten. Lemosho ruten er en af Safari Ekspertens yndlingsruter, fordi det giver en god balance mellem mødet med Kilimanjaros bjergtop og den enormt smukke udsigt

Højdepunkter på rejsen

 • Enestående solopgange og –nedgange
 • Vandring i varieret natur fra ækvator til arktis på få dage
 • Den smukke afrikanske stjernehimmel
 • Toppen af Kilimanjaro 5.895 meter – Afrikas højeste punkt

11 dages rejse 23.995,- kr.

Denne rute er sammen med Machame i dag den mest populære rute, og også den rute, som er mest kendt for muligheden for at opleve et varieret dyreliv på Kilimanjaro. Ruten tager os bl.a. forbi Kilimanjaros ældste krater – Shiraplateauet – som i dag er en højslette, da krateret er blevet fyldt med lava, sten og aske fra senere udbrud fra Kibos krater.

Udforsk Shiraplateauet

Netop Shiraplateauet er kendt for sin fauna, men realiteten er, at man skal være mere end almindelig heldig for at opleve noget wildlife på plateauet i dag. En gammel elefantlort er der dog rimelige muligheder for at komme forbi.

Rejsen dag for dag

 

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sidst på dagen flyves fra Danmark (eller Hamborg) mod Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania med flyskift undervejs.

Dag 2: Moshi

Modtagelse i Kilimanjaro lufthavnen eller afhentning på dit hotel og transfer til Moshi beliggende ved foden af Kilimanjaro.

Efter ankomst vil der være et informationsmøde med oplysning om den forestående tur, samt check af udstyr.

Der er mulighed for at leje manglede udstyr.

Overnatning på Springlands Hotel med morgenmad.

Dag 3: Lemosho Glades til Mti Mkubwa (Big Tree Camp) - 4,8 km, 396 højdemeter

Førstedagens oplevelser i de lavtliggende skove på bjergets vestside er en af de vægtigste grunde til denne rutes popularitet. Skovlandskabet er simpelthen enestående og der er generelt større chance for at spotte dyrelivet og studere floraen her end på de andre ruter.

Dagens trek ender ved Big Tree Camp (2785m), hvor vi ankommer til opslåede telte og mad på bordet.

Dag 4: Mti Mkubwa (Big Tree Camp) til Shira One Campsite - 7,2 km, 719 højdemeter

Vi fortsætter det sidste stykke gennem skoven, men inden længe når vi trægrænsen og begiver os ud i hedelandskabet, hvor blomster og græsser dominerer, og hvorfra vi kan nyde udsigten over trætoppene og de store sletter for bjergets fod.

Senere runder vi de nordlige skråninger af Shira Ridge – Kilimanjaros mindre kendte tredje top – hvorfra vi kan nyde synet af rejsens ultimative mål, Kibokrateret. Efter en kort nedstigning ankommer vi til Shira One Campsite (3504m) på Shiraplateauets vestlige side, hvor vi tager ophold og kan nyde udsigten til Kibo.

Dag 5: Shira One Campsite til Shira Huts Campsite - 6,9 km, 391 højdemeter

Dagen kan bruges til et direkte trek tværs over Shiraplateauet, men er energiniveauet i top kan man tage forskellige omveje. Fx er ’Katedralen’ er besøg værd, da den byder på nogel fine udsigter over plateauet.

Omvejen er også en god ide i forhold til akklimatiseringen, da vi efter en stigning op til katedralen bevæger os ned til plateauet igen. Dagen ender i 3895 meters højde ved Shira Huts Campsite.

Dag 6: Shira Huts Campsite til Lava Tower - 6,7 km, 732 højdemeter

Vi starter dagen med en langsom march direkte mod Kibo. Floraen bliver mere sporadisk og luften bliver gradvist tyndere. På dette stykke er der mulighed for nogle enestående udsigter og fantastiske billeder med Kilimanjaros snebeklædte tinde i horisonten.

Vi befinder os nu i de mere ekstreme højder, at som vi ankommer til Lava Tower ved foden af selve Kibo er vi nået op til 4530 meter over havet. Fra Lava Tower kan turen variere ad et par alternative ruter fx via Barranco Huts (se Machameruten fra dag tre og frem). Planlægger man at bestige via den vestlige side camperer vi her ved Lava Tower og bruger evt. eftermiddagen på nogle mindre ture opad for at akklimatisere optimalt.

Dag 7: Lava Tower til Arrow Glacier - 2,5 km, 244 højdemeter

Selvom denne etape sjælden tager mere end 75 minutter selv i et adstadigt tempo vil de fleste trekkingfirmaer afsætte en hel dag. Det kan for nogen virke som overdreven forsigtighed, og det medfører, at man spenderer det meste af en dag frysende i sit telt. Men højden på 4871 meter ved Arrow Glacier Campsite er praktisk taget det højeste sted at campere, og dertil må det også siges, at morgenens strabadser er udmattende i den tynde luft og på den meget stejle stigning.

Landskabet her er ekstremt barsk og man finder ikke meget liv. Vi bruger dagen til at forberede nattens og morgendagens trek, som starter allerede omkring kl. 02.

Dag 8: Arrow Glacier Campsite til toppen og ned til Mweka Huts

Ruten til den absolutte top afgøres ofte af dagens vejrforhold og stiens beskaffenhed. Vi kommer forbi Rock Stairs, hvor naturlige trappetrin giver lidt afveksling fra den sti, vi efterhånden har travet rigtig langt på. Uhuru Peak (5895m), som er rejsens ultimative mål ligger blot omkring en times trek fra vores sidste hvileplads ved Crater Campsite, og målet er nu for alvor indenfor rækkevidde og følelsen af realisering og sejr trækker os det sidste stykke mod toppen.

Efter et hvil på toppen og en masse fotoknips begynder vi nedstigningen via Barafu Camp, hvor vi få vores morgenmad og et velfortjent hvil, inden vi fortsætter nedstigningen af Mweka Trail. Vi bevæger os ned gennem de karakteristiske vegetationszoner og slutter dagen nede under trægrænser ved Mweka Campsite (3106m) efter en dag, hvor vi har gået ca. 16 timer!

Dag 9: Mweka Camp til Mweka Gate - 9,1 km

Vi bruger et par timer på at nedstige fra campen til Mweka Gate, hvor vi får udleveret vores Kilimanjaro-certifikat. Vi kører herfra med bil tilbage til hotellet hvor et varmt bad og evt. en kold øl er særdeles tiltrængt!

Overnatning på Springlands Hotel

Dag 10: Moshi - Hjemrejse

Efter morgenmad er der transfer tilbage til Kilimanjaro lufthavnen for hjemrejse.

Dag 11: Hjemkomst

Der er ankomst til Danmark i løbet af dagen, typisk om formiddagen.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Danmark – Kilimanjaro t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Moshi t/r
 • 3 x overnatninger på Springlands hotel i Moshi inkl. morgenmad
 • Bestigning af Kilimanjaro via Lemoshoruten i henhold til program
 • Professionel lokal bjergguide og bærere
 • Ophold i telt med alle måltider inkluderet på bjerget
 • Afgifter til nationalparken
 • Afgifter til de forskellige camps
 • Afgift til redningshold
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Adgang til Safari Ekspertens 24-timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge – ca. 300,- USD pr. person
 • Bjergbestigningsudstyr
 • Drikkevarer
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Visum til Tanzania - USD 50,- pr. person
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring – kr. 39,- pr. person

Der anbefales drikkepenge til bærere og bjergguider på US$ 300,- pr. person.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

 • Tilbud på safarirejser
 • Afbudsrejser
 • Vores Diamant-bog som PDF
 • Safari-historier, video, konkurrencer m.m