Madagaskar som feriemål | Badeferie og unikt dyreliv

Madagaskar byder på fantastisk badeferie og unikt dyreliv

 

Anderledes safari på Madagaskar

En safari på Madagaskar er noget ganske særligt, og du får en meget anderledes oplevelse, end hvad der kendetegner en safari på det afrikanske fastland. Årsagen til dette er blandt andet, at øen har været isoleret fra omverdenen i millioner af år, alt imens naturen har udviklet sig i sin helt egen retning. Madagaskar er derfor helt unik både når det gælder naturen og dyrelivet. Dette kan du opleve i en af Madagaskars fantastiske nationalparker, der består af Andasible & Mantadia National Park, Tsingy de Bemaraha National Park, Montagne d´Ambre National Park og Isalo National Park.

Endemisk dyreliv

Det er faktisk i bogstavelig forstand, når man siger, at Madagaskar har et helt unikt dyreliv. Omkring 80% af arterne på øen er nemlig endemiske, hvilket betyder, at de kun findes lige netop her. Dette skyldes især, at øen har været isoleret i mange millioner år og med stor afstand til det afrikanske fastland, så det er faktisk kun enkelte fuglearter, der kan dele lokalitet med øen.

Man skal altså tage til Madagaskar, hvis man vil opleve det særprægede og det unikke. Blandt de mange specielle dyr er de charmerende lemurer utvivlsomt de mest famøse og dermed et af højdepunkterne på en safari. Hele gruppen af lemurer, der består af intet mindre end 100 forskellige arter, findes alene på Madagaskar.

Badeferie på Madagaskar

Ikke kun det endemiske dyreliv og den storslåede natur gør Madagaskar til noget helt særligt. Øen giver nemlig også eventyrlystne rejsende muligheden for at kombinere safari og badeferie. Det betyder dog ikke, at du skal undvære det rige dyreliv, hvis du vælger at bruge nogle dage på Madagaskar til at slappe af ved en af de kridhvide sandstrande ud til Det Indiske Ocean. Området omkring kysten og fiskerlandsbyerne ved Ifaty mod sydvest har nemlig et spændende koralrev, der byder på gode snorkel- og dykkeroplevelser. Særligt i perioden fra juli til september er der glimrende mulighed for at tage på en spændende hvalsafari i den beskyttede bugt, hvor de store hvaler føder deres kalve. Området byder desuden på mangroveskove langs kysten og særegne torneskove, som et lille lokaldrevet reservat sørger for at beskytte. I området kan du også opleve de populære baobabtræer og en række sjældne krybdyr.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m