« Tilbage

Kifaru Samaki Tatu

Samaki Tatu Guest House er et hyggeligt gæstehus, placeret ved Ngorongoro krateret i en højde på ca. 1500 m, der giver besøgende en uforglemmelig udsigt over den tilhørende kaffeplantage og det omkringliggende landskab. Dette gæstehus er en del af Kifaru Lodge & Safaris Ltd, der omfatter tre ejendomme beliggende på forskellige geografiske steder på Shangrila-Estate farm ved foden af Ngorongoro krateret.

Beliggende i udkanten af Karatu i det nordlige Tanzania, er dette gæstehus kun 30-40 minutters kørsel fra indgangen til Ngorongoro Conservation Area og dermed krateret. Tarangire national park ligger også under to timer fra gæstehuset. Dette gør det til en bekvem base for dem, der ønsker at udforske regionen og opleve den rige dyreliv og natur.

Indkvarteringen på Samaki Tatu består af tre dobbeltværelser og to twin/dobbeltværelser, alle med eget badeværelse, hvilket giver plads til i alt 10 gæster. I de største af disse kan der også placeres en ekstra fold ud seng. Derudover tilbyder gæstehuset en hems med rigelig plads til køjesenge, velegnet til den yngre generation. Alt dette giver gæstehuset en fantastisk mulighed for at huse grupper på flere generationer.

Forplejningen står stedets dygtig kok, Damien, for. Han sætter en ære i sit arbejde og bruger kun lokale vare. Maden er som regel inspireret af vesten men ønskes det laver han gerne lokale retter.

Faciliteterne inkluderer en hyggelig opholdsstue med lokalt design, en åben pejs i opholds-/sofaområdet, en forfriskende swimmingpool og et dæk velegnet til solbadning samt siddeområder i skyggen når solen bliver for meget eller til at spise frokosten udendørs. Gæsterne kan også drage fordel af vaskeservice og en hurtig trådløs internetforbindelse.

Samaki Tatu Guest House tilbyder en række aktiviteter i lokalområdet, herunder dyresafari direkte fra verandaen med udsigt over stedets vandhul. Dette er ofte besøgt af bøfler, elefanter og bavianer, hvilket giver en følelse af safari direkte på terrassen eller fra værelserne. Der er også mulighed for en fascinerende kafferundvisning rundt om ejendommens kaffefarm. Her kan man lære om hele kaffens rejse fra start til slut, og selvfølgelig med smagsprøver i besøgscenteret. En frodig grøn have omgiver ejendommen og tilføjer til den naturskønne atmosfære.

Samlet set byder Shangri-la Samaki Tatu Guest House på en behagelig og mindeværdig oplevelse i hjertet af det nordlige Tanzania.

 

Historien bag Shangri-La Estate

Shangri-La Estate blev bygget tilbage i 1924 i en tid, hvor både tyskere og englændere var på jagt efter nyt land og nye eventyr. Farmen var i starten på tyske hænder – og det var også tyske pionerer der efter nogle år besluttede sig for at rydde en del af bevoksningen på den sydlige side af Ngorongoro-krateret for at dyrke kaffe. Efter 2. verdenskrig kom farmen i engelsk besiddelse, og den fik sit nuværende navn, Shangri-La Estate – opkaldt efter det paradisiske lamakloster i James Hiltons roman, ”Lost Horizon.”

Hyppige ejerskifte gennem årene gjorde, at man konstant startede forfra på farmen. I store dele af 1970’erne og 1980’erne lå farmen nærmest i dvale.
De sidste tre årtier har Shangri-La Estate dog under Christian Jebsen gennemgået en forvandling. Bygninger er blevet restaureret. Nye er kommet til med respekt for den oprindelige kolonistil. Nu bliver der udviklet kaffe og sorter som aldrig før.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m