« Tilbage

Ballonsafari

En ballonsafari over savannen kan efterhånden opleves mange steder i Afrika, ja faktisk i de fleste af de lande, vi har rejser til, men Kenya må betegnes som et af ballonsafariens oprindelseslande med omkring 40 års kommerciel ballonflyvning med passagerer. Landet har samtidig et stort udbud af lokaliteter, hvor der flyves og med en stor kapacitet på flere af disse lokaliteter.

Ballonerne, der anvendes, er normalt væsentlig større end dem, vi en gang imellem ser under vores himmelstrøg. De kan typisk rumme 16 passagerer i kurven, hvor også ballonskipperen, de store brændere og gasflaskerne er centralt placeret. Ballonsafarien starter tidligt om morgenen før solopgang, hvor vejret normalt er mest roligt. Inden afgang kan man følge med i, at ballonskipperen og hans hjælpere blæser ballonen op. Opstigningen sker lige inden solopgang, så man kan nyde solens første stråler og bløde gyldne lys. Det er en spændende og enestående fredfyldt oplevelse at glide lydløst og vindstille henover savannen og dyrene, dog afbrudt med mellemrum af brænderens hvæsen, når ballonen skal tage højde. Efter landingen og et traditionelt glas ”champagne” (oftest cava), sørger hjælperne på jorden for at gæsterne bliver transporteret til et nærliggende sted, hvor der i dagens anledning er dækket op med stort og fint morgenbord under et skyggefuldt træ midt på savannen.

Der findes også andre spektakulære måder at opleve en Afrika safari fra oven i den friske luft – i åbent dobbeltdækker sportsfly a la Denis Finch Hatton´s, og som filmatiseret i ”Mit Afrika”. Flest ser dog nok det hele i passende begrænset højde fra luften fra de mange sportsfly, der står for en stor del af transporten af gæster mellem de eksklusive camps og lodges.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m