« Tilbage

Byen Agra med Taj Mahal og Red Fort

Agra ligger i delstaten Uttar Pradesh, ca. 200 km sydøst for hovedstaden, Delhi, og har knap 1,3 mio. indbyggere. Byen er absolut mest kendt for en historisk bygning, der er blandt verdens absolut mest kendte og besøgte, nemlig eventyrlige Taj Mahal, som er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv.

Taj Mahal blev opført i midten af 1600-tallet som et gravmonument for kejser Shah Jahans kone, Mumtaz Mahal, der døde under fødslen af deres trettende barn. Der måtte en arbejdsstyrke på 20.000 mand i 22 år til at opføre dette betagende byggeri, hvilket man bedre forstår, når man kommer tæt på monumentet, der er bygget af smuk hvid marmor og overdådigt udsmykkede med enorme mængder af ædelsten.

Kun 2,5 km nordvest for Taj Mahal ligger Agra Red Fort, som ligeledes er blevet erklæret verdens kulturarv af UNESCO. Fortet, der ligesom Taj Mahal ligger ved Yamuna flodens bred, omfatter et stort antal meget smukke bygninger og er befæstet af en imponerende 2,4 km lang ringmur i røde sandsten. Fortet er faktisk en hel by i sig selv, der historisk var hovedstaden, hvorfra stormogulerne regerede hele imperiet. Fortets historie går næsten 1.000 år tilbage, men det blev først færdiggjort i sin nuværende form for ca. 400år siden af Shah Jahan. Han blev senere taget til fange af hans egen søn som overtog magten, og blev holdt fanget i en del af Red Fort med udsigt til Taj Mahal.

 

Højdepunkter:

  • To enestående bygninger, der begge er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv, nemlig …
  • Eventyrlige Taj Mahal, der er blandt verdens smukkeste og mest besøgte bygninger
  • og Agra Red Fort, hvis store ringmur af røde sandsten befæster en hel historisk by

Højsæson: Medio september til medio juni

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m