« Tilbage

Den gigantiske flod gennem kæmpeskoven

Congofloden er på alle måder overvældende og betagende. Den har verdens tredjestørste afvandingsområde med ca. 4 mio. km2, den næststørste vandføring på over 40.000 m3 pr. sekund kun overgået af Amazonas, er den dybeste af alle floder med ca. 250 meter visse steder, og så er den op til 20 km bred. Fra sit udspring i grænselandet mellem Zambia og den Demokratiske Republik Congo, som Livingstones, Stanleys og Speekes ekspeditioner søgte efter og fandt i anden halvdel af 1800-tallet ligesom Nilens og Zambeziflodens kilder, er Congofloden ca. 4.700 km lang. På en stor del af denne strækning løber den gennem Congoskoven, der ikke lader floden meget tilbage hvad angår imponerende dimensioner.

Dette regnskovsområde er verdens næststørste, igen kun overgået af Amazonas, og rummer ca. en fjerdedel af klodens tropeskov. Omkring 10.000 plantearter findes her, hvoraf 30% er unikke for området, mens omkring 1.000 arter af fugle findes i skoven, for blot at nævne et par af de mange enestående fakta. Selvom Congoskovene, ligesom alle de øvrige store regnskovsområder på kloden, desværre lider af en ikke altid bæredygtig udnyttelse af specielt tømmerressourcerne, reduceres dens areal efter sigende kun med 0,3% om året, hvilket er mindre end hvad der gælder for de andre store tropeskove.

Tilsammen danner Congofloden og den omkringliggende tropeskov altså alt i alt et af verdens vigtigste naturområder hvad angår rigdom på dyre- og planteliv – og i øvrigt for hele klodens klima. Dette er værd at tage med i betragtningen, når der f.eks. skal købes havemøbler af hårdt træ, hvor udbuddet af certificeret og bæredygtigt produceret træ heldigvis er i fremmarch.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m