Goegap Nature Reserve
« Tilbage

Goegap Nature Reserve

Goegap Nature Reserve er et beskyttet område i Northern Cape provinsen og er beliggende 15 km øst for Springbok i Sydafrika.

Efter flere udvidelser, er den nuværende størrelse på naturreservatet hele 16.000 hektar. Reservatet er en del af Namaqualand og har en gennemsnitlig nedbørsmængde på 150 mm om året. Temperaturen kan på disse egne, i bestemte perioder være ret ekstreme. I vinterperioden vil der være frost og minusgrader og i sommerperioden over 40° C.

Området består bakker (det højeste bjerg er Carolusberg som måler 1,345 meter) og en sandet jordbund. Hovedattraktionen er selve ørkenen-området som blomstre vildt i foråret - forudsat nok vinter regn – som forvandler arealet til et brusende hav af blomster. Vigtigste blomstringsperiode er august og september. Godt og vel, har man indtil nu, optalt hele 600 forskellige plantearter som i dag findes i området.

Dyrene som er muligt at få øje på her, er alt fra arter som bl.a. Oryx, klipspringer, dykkerantilope og Hartmann Mountain Zebraer. Der er også mange mindre arter af pattedyr, 100 arter af fugle, herunder strudse, 26 arter af krybdyr og tre padder.

Der er stier til normale biler og router til 4x4. Hele området har udkigspunkter og holdepladser fordelt langs de forskellige ruter som er mulige at tage og som går gennem Goegap Natur Reservat. Typisk er disse udkigspunkter og holdepladser fordelt med mellem 4-12 kilometers mellemrum.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45