« Tilbage

Historiske Stone Town

Zanzibar har en meget lang historie, der i høj grad handler om produktion og transport af krydderier. Øen har stadig en stor krydderiproduktion af især nelliker, men også af kanel, muskatnød og sort peber, og kaldes ofte ”Spice Island” – Krydderiøen.

Zanzibar og især den historiske bykerne i Zanzibar City, Stone Town, er meget arabisk præget. Det skyldes at øen tidligere var et arabisk domineret sultanat med nære forbindelser til Oman, og at det netop var med de arabiske lande at samhandel og skibsfart foregik. Karakteristiske sejlskibe, de såkaldte Dhow´s, udgjorde kernen af denne handel. Nogle af disse er stadig i brug til transport og minder om en vel nok snart svunden tid, nu hvor store containerskibe har taget over. Adskillige af de smukke gamle skibe er dog sat fint i stand og har fået en ny storhedstid, nemlig til sejlads med turister i det smukke hav omkring øen, ofte ud til nogle af de nærliggende småøer og sandbanker. Andre af de mest nedslidte Dhow´s bliver lavet om til smukke og rustikke møbler af det fine gamle træ, der er blevet meget eftertragtede og derfor ret dyre.

Der er også mørke sider af Zanzibars historie, der som sultanat kontrollerede store dele af Østafrikas kyst inkl. havnebyer som Mombasa og Dar es Salaam helt frem til midten af 1800-tallet. En stor del af den blomstrende økonomi baseredes nemlig på handel med elfenben og slaver. Slavehandlen sluttede i 1873, hvilket den berømte opdagelsesrejsende, David Livingstone, var en aktiv fortaler for. Han boede nogle år på Zanzibar, hvor hans nu fint istandsatte hus bruges Zanzibars Turistorganisation.

Et af byens sultanpaladser, House of Wonders, rummer et kulturhistorisk museum. Det er den historiske bydels største bygning og er ved at blive flot renoveret. Dette er allerede sket for mange andre fine gamle huse, der især er berømte for nogle imponerende messingbeslåede og fint udskårne døre. En guidet rundtur eller blot en slentretur på egen hånd i Stone Towns snævre gader er i det hele taget en stor oplevelse, som ethvert besøg på Zanzibar bør inkludere. Vælger man at overnatte på et af byens bedste hoteller, vil man komme til at bo i nogle af de smukt istandsatte gamle huse.

 

Højdepunkter:

  • En gåtur i den historiske bykerne med de snævre gader og de fint udskårne trædøre
  • De mange flot istandsatte historiske bygninger, hvoraf flere rummer stemningsfulde hoteller

Højsæson: Januar til marts og juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m