« Tilbage

Hluhluwe-iMfolozi Park

Parken, med det lidet mundrette navn, ligger ca. 250 km nord for Durban ad gode asfaltveje og relativt tæt på Det Indiske Ocean. Den dækker et ret kuperet og skovklædt areal på knap 1.000 km2 og er Afrikas ældste fredede område helt tilbage fra 1895, hvor den var kongeligt jagtområde.

Her findes en imponerende og let synlig bestand af det hvide næsehorn med over 1.500 individer, mens det sorte næsehorn også er ret almindeligt, men langt sværere at finde. Især for det hvide næsehorn har parken været livsvigtig. Da krybskytteriet var på sit højeste, og det så værst ud for det hvide næsehorn, var de ca. 25 eksemplarer i Hluhluwe-iMfolozi, hvad der var tilbage i naturen. Disse har gennem de seneste 50 år givet ophav til de næsten 10.000 dyr, der lever i Sydafrika, nu hvor aktiviteten af krybskytter desværre igen er i tiltagende. Parken rummer også en god bestand af elefanter og bøfler, mens løver og leoparder ses bedst på en natsafari i bil, som kan arrangeres med ens overnatningssted og parkmyndighederne.

Alle de berømte fem store, de såkaldte Big Five, er altså til stede, men her findes også en række andre kendte dyr som f.eks. giraf, zebra, flodhest, gnu, vortesvin, afrikansk vildhund, gepard, plettet hyæne, flere arter af aber og adskillige forskellige antiloper. Fuglelivet er også yderst varieret i parken, hvor livsnerverne er tre floder med permanent vand hele året. Flere udsigtspunkter og skjul nær floder og vandhuller er gode for dyreobservationer i den ret tæt bevoksede park.

 

Højdepunkter:

  • Imponerende bestand af især let synlige hvide næsehorn, men også af sorte næsehorn
  • Durbans nærmeste fredede område med de berømte ”Big Five”

Højsæson: Juni til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m