Jaipur I "Den lyserøde by" i Indien
« Tilbage

Jaipur

Jaipur er den travle hovedstad i Indiens største og ørkendominerede delstat Rajasthan og har næsten 3 mio. indbyggere. Den er også kendt under navnet ”Den Lyserøde By”, da mange af de historiske bygninger i den gamle bydel er malet i den traditionelle velkomstfarve, hvilket oprindeligt blev gjort i anledning af dronning Victorias mand prins Alberts besøg i 1883. Den gamle bydel omkranses af en bymur med syv porte der stadig er i brug, og den rummer en række meget smukke og spektakulære bygninger af en kaliber så masser af turister valfarter til byen for at se dem.

Blandt disse er Hawa Mahal (Vindenes Palads) vel nok den mest kendte og afbillede. Bygningen er ikke noget egentligt palads, men blot en facade med 953 vinduer bygget op ad City Palace, hvorfra paladsets kvinder i fortiden kunne betragte livet udenfor. Det meget smukt udsmykkede City Palace, der stadig er bolig for kongefamilien, er ikke alene en historisk arkitektonisk attraktion i sig selv, men rummer også et kulturhistorisk museum og et fint gammelt observatorium fra tidligt i 1700-tallet.

På en bakketop ca. 11 km nord for Jaipur ligger det imponerende Amer Fort i den lille by af samme navn. Den store, meget flot udsmykkede og yderst velbevarede fæstning er optaget på UNESCO´s liste over verdensarv sammen med fem andre fæstninger i Rajasthan. Mange turister rider det sidste stykke op til Amer Fort på elefanter, men fra Safari Eksperten anbefaler vi at gå, da vi ikke mener at elefanter skal holdes på den måde som der gøres her, hvor de lever mange tæt sammen i bymæssige omgivelser og i varmt og tørt klima.

Højdepunkter:

  • Den utroligt smukke facade med de mange vinduer på Hawa Mahal – Vindenes Palads
  • City Palace med fantastiske udsmykninger, der rummer både museum og observatorium
  • Det imponerende og yderst velbevarede Amer Fort umiddelbart nord for Jaipur

Højsæson: Oktober til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m