« Tilbage

Kafue

Nationalparken ligger i det sydvestlige Zambia og landets største samt Afrikas næststørste med et imponerende areal på ca. 22.500 km2 af vidtstrakt og vild natur. Udgangspunktet for en safari til Kafue er typisk hovedstaden Lusaka knap 300 km mod øst eller byen Livingstone ca. 350 km mod syd, der begge har internationale lufthavne. De fleste flyver dog ind til Kafue i små sportsfly. Parken er mest kendt for sine næsten endeløse græs- og flodsletter med store dyreflokke, og kan vel nærmest betegnes som Zambias og det sydlige Afrikas pendant til Serengeti i Tanzania.

Den store Busanga-slette mod nord er nok parkens højdepunkt, men skal besøges i juli til oktober, da den under og lige efter regntiden oversvømmes og bliver utilgængelige. Her ses især store flokke af den røde lechwe-antilope, der holder af den fugtige savanne, men her er også masser af zebraer, gnuer og bøfler. På de sydlige sletter nær den lavvandede Itezhi-Tezhi sø er de store sabelantiloper og roanantiloper samt elefanter hyppigere end mod nord. Den tætte bestand af planteædere i parken danner livsgrundlag for en særdeles fin og varieret bestand af kødædere. Den sjældne afrikanske vildhund lever i området sammen med løver og de tre plettede rovdyr; leopard, gepard og hyæne.

Alle de klassiske safariaktiviteter kan udleves i parken: Safari til fods, bådsafari på de største floder mod nord blandt flodheste og krokodiller og safari i bil om dagen og i mørke. På køreturene i mørke er der en særlig god chance for at se bl.a. leopard, afrikansk vildkat og klippepyton netop i Kafue. Fuglelivet i parken er imponerende og bl.a. vortetraner, krontraner og pelikaner samles nogle gange i store flokke, mens sekretærfugle og mere end 50 arter af rovfugle kan ses. Har man tid og mulighed herfor kan det anbefales, at opholdet i Kafue kombinerer et besøg i både den nordlige og den sydlige del af parken.

 

Højdepunkter:

  • Næsten endeløse sletter med store flokke af antiloper, zebraer og bøfler
  • Tæt og varieret bestand af alle Afrikas klassiske store rovdyr
  • Bilsafari i mørke, hvor chancen især er stor for at se leopard

Højsæson: Juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m