« Tilbage

Karen Blixen Museet i Nairobi

På en rejse til Nairobi i Kenya er Karen Blixen Museet et absolut must at besøge. Museet hører til under National Museums of Kenya og er placeret i villakvarteret, Karen, ca. 10 km uden for Nairobi centrum ved foden af Ngong Hills.

Karen Blixen Museet består af selve stuehuset, et køkken, som ligger i en bygning uden for huset og et kaffetørreri i skoven. Karen Blixens gamle stuer og køkken er restaureret, men man kan stadig finde enkelte af Blixen-ægteparrets originale møbler, som er udstillet sammen med fotografier og andre genstande. Det helt særlige ved museet er naturligvis dets historie, som man på en af de mange guidede rundvisninger kan få et indblik i. Som bare 28-årig giftede Karen Blixen sig med den et år yngre svenske baron, Bror Blixen-Finecke, og sammen begyndte de en ny tilværelse på en farmen M’Bagathi i Kenya i 1914. Trods økonomiske problemer udvides foretagendet i 1916, og kaffefarmen M’Bogani opkøbes ved Ngong Hills uden for Nairobi. På grund af krigshærgede år under 1. verdenskrig, en haltende økonomi, sygdom og et forlist ægteskab ryger kaffefarmen på tvangsauktion i 1931, og Karen Blixens Afrika-eventyr slutter – men lever i dag videre gennem det fantastiske Karen Blixen Museum.

Selvom det klart anbefales at tage på en guidet tur gennem museet, hvor man får endnu flere detaljer med om den spændende historie, er det også muligt at gå rundt i stuerne på egen hånd. Der gøres opmærksom på, at der ikke er nogen café til at stille sulten på selve museet, men der ligger en ganske udmærket restaurant lige i nærheden.

Højdepunkter:

  • Kom helt tæt på Karen Blixens livshistorie og få indblik i hele hendes eventyr og drømmen om et liv i Afrika
  • Guidet tur i de restaurerede stuer på kaffefarmen, hvor man finder billeder og originale genstande fra Karen Blixens tid på farmen

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m