« Tilbage

Keoladea Ghana nationalpark

Keoladeo Ghana er en ganske lille nationalpark på kun 29 km2, der ligger i udkanten af byen Bharatpur i det østligste Rajasthan. Fra parken er der kun 55 km til Agra med Taj Mahal mod øst og ca. 180 km til Indiens hovedstad, Delhi, mod nordvest.

Trods den meget begrænsede størrelse er parken af så stor betydning for fuglelivet, at den er optaget på UNESCO´s liste over verdens naturarv. Keoladeo Ghana betragtes som en af verdens bedste fugleområder, hvor imponerende mange arter kan ses på en enkelt dag. Omkring 230 arter af fugle lever permanent i området, mens tallet kommer helt op på mindst 370, når trækfugle tælles med, som parken også er ekstremt vigtig for. Det er især storke, hejrer, andefugle og vadefugle der dominerer billedet, men her findes f.eks. også mange ørne og farverige småfugle. De fleste der besøger parken kommer rundt på en Rickshaw, der køres af en lokal guide, da vejen ind i parken kun må bruges med særlig tilladelse.

Naturen består af en mosaik af græsenge, skov, skovklædte sumpe og åbne vandflader. Sidstnævnte dækker omkring en tredjedel af parken, noget mere under monsunen i juli til september og noget mindre i de varme og tørre måneder fra april til juni.

Keoladeo Ghana rummer en god bestand af Nilgai antiloper, Axis hjorte, vildsvin og Makak aber. Her er ingen større rovdyr, som i stedet repræsenteres af mindre arter som odder, desmerdyr, sjakal og flere arter af vildkatte (fiske-, leopard- og junglekat). Der findes masser af fisk i vandet, hvor der også ses frøer, varaner og sumpskildpadder, ligesom store python-kvælerslanger holder til i eller nær vandet.

 

Højdepunkter:

  • Verdensberømt fuglelokalitet, hvor man tager på fuglesafari i Rickshaw med ”chauffør”
  • Vådområde, der huser et ualmindeligt rigt fugleliv og er en vigtig rasteplads for trækfugle
  • Tillige fin bestand af fisk, krybdyr, padder og flere arter af store pattedyr i den lille park

Højsæson: Oktober til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m