« Tilbage

Kgalagadi

Kgalagadi Transfrontier Park ligger fjernt og øde i Sydafrikas nordvestlige del mere end 1.000 km fra både Johannesburg og Cape Town. Parken er gigantisk og rækker på tværs af grænsen til Botswana, hvor omkring tre fjerdele af de i alt 38.000 km2 ligger.

Alene den mindre sydafrikanske del, der tidligere hed Kalahari Gemsbok National Park, er på hele 9.600 km2 og dermed landets næststørste efter Kruger. Parkens røde sand og klitter veksler med en del tørketilpasset vegetation med bl.a. smukke knudrede træer, der især trives omkring de to floder, som krydser området og mødes sydligst i parken. Det er sjældent at disse floder løber, men der er vand tæt under den sandede overflade, hvilket sammen med ørkenens få vandhuller er Kgalagadis fokusområder for vildtet.

Trods det tørre miljø findes her en god bestand af rovdyr, f.eks. plettede og brune hyæner, geparder, leoparder og især løver, hvor de sortmankede hanner vel nærmest er parkens ikoner, når de slikker tidlig morgensol på toppen af en orange-rød sandklit. Især i sommermånederne mellem februar og maj kan der falde lidt regn, hvilket især får områderne omkring de to floder til at springe i blomst, samtidig med at de tiltrækker store flokke af især springbukke, gemsbukke og gnuer. Parken rummer også en pæn bestand af den kæmpestore eland antilope, mens giraffer kan ses i den vestlige del. Fuglelivet er imponerende og domineres af ekseptionelt mange rovfugle (52 arter er registreret) samt struds, sekretærfugl og små farvestrålende og tørketolerante finker. Klimaet i Kgalagadi og Kalahari ørkenen er generelt meget barskt. Det skyldes ikke kun de ringe mængder regn området får, men også de ekstremt store udsving i temperaturen. Mens middagstemperaturen i den meget sparsomme skygge om sommeren kan nå op omkring 50oC, kan der forekomme frost om natten og i de tidlige morgentimer i vintermånederne omkring juni.

Der findes tre større offentlige camps med gode hytter i parken samt et par gode teltcamps, så her er ikke overbefolket når man bevæger sig ud i terrænet. Der er stort set ingen veje i Botswanas del af naturområdet og kun et par primitive campingpladser, så dette ligger hen som næsten uberørt vildnis, der kun besøges af enkelte ekspeditionslignende ture i særligt egnede firehjulstrukne køretøjer.

 

Højdepunkter:

  • Eneståeende og vidtstrakte Kalahari landskaber med bl.a. sortmankede løver
  • Varieret ørken-natur, hvor røde sandklitter veksler med buskads og fine gamle træer

Højsæson: Hele året

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m