« Tilbage

Lake Kariba

Karibasøen ligger nordligst i Zimbabwe på grænsen til Zambia. Søen er i virkeligheden et reservoir skabt af en 128 meter høj og 617 meter bred dæmning over den mægtige Zambeziflod. Dæmningen blev færdig i 1959, hvorefter vandstanden steg gennem de efterfølgende år, og søen blev skabt. Reservoiret er et af verdens største i areal og efter sigende det mest vandrige af sin slags og rummer hele 180 km3 vand. Søen måler således 223 km i længden og er op til 40 km bred og 100 meter dyb. I forbindelse med opfyldningen af det gigantiske reservoir blev der iværksat en storstilet redningsaktion, hvor de mange vilde dyr, som opholdt sig på øer, der senere ville blive oversvømmet, blev indfanget og genudsat andre steder. De fleste af dem blev genudsat i Matusadona nationalparken, der ligger ned til søen, og hvor de berømte Big Five kan ses; løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn – sidstnævnte såvel den sorte/spidssnudede som den hvide/bredsnudede art.

Naturen omkring søen består af frodigt græsland med spredte buske og træer, og er ideelt for de mange elefanter, der ses i området, som også nyder godt af den konstante tilgang til vand. Søen rummer desuden mange flodheste og krokodiller, ligesom vandet og den store bestand af fisk er en magnet for det meget varierede fugleliv. På den største blandt søens 102 øer samt langs søens bredder findes også en række andre store dyr, bl.a. zebraer og en lang række antiloper.

Der er et bredt udvalg af aktiviteter på søen og i dens omgivelser. På sejl- og kanoture kan den smukke natur nydes samtidig med, at man kan komme helt tæt på f.eks. flodheste, krokodiller og drikkende elefanter. Der kan køres på klassisk safari, men der er også mulighed for dejlige gåture med ophold i vildtskjul. Der er fine muligheder for besøg i traditionelle landsbyer ligesom en sejltur til Kariba by og et besøg ved Kariba dæmningen hører til udvalget, og så kan man komme på sportsfiskeri efter bl.a. søens eftertragtede tigerfisk.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m