« Tilbage

Gombe Stream og Mahale Mountains

Disse to bjergrige og skovklædte nationalparker ligger på bredden af den imponerende Tanganyikasø i det vestligste Tanzania nær Kigoma og Ujiji, hvor Stanley mødte Livingstone i 1871 og de berømte ord faldt: ”Dr. Livingstone I presume”. Helt kort sagt er det fjerne paradisisk perler, hvor alene ankomsten med fly og en times sejlads er en overraskende oplevelse.  

Søens størrelse samt turkise og blå farver, det varme vands klarhed samt de fine sandstrande leder nemlig mere tankerne hen på det tropiske ocean end på en sø. Søen er da også gigantisk: Areal på 32.900 km2, med 675 km fra nord til syd er den verdens længste, der er ca. 50 km fra Tanzania i øst til Congo i vest og med næsten halvanden kilometers dybde ikke langt fra Mahale er den verdens næstdybeste og vandrigeste efter Bajkalsøen i Rusland – og så rummer den ca. 300 arter af fisk der kun findes her.

Parkerne er klædt i smuk og frodig tropeskov, der kun er adskilt fra søen af små sandlaguner vekslende med klippekyst. Det er netop i disse sandlaguner man bor, og som er udgangspunkt for hhv. chimpanse-trekking og aktiviteter som svømning, snorkling, sejlads og fiskeri. Gombe Stream ligger knap 20 km nord for Kigoma og er Tanzanias mindste nationalpark på kun 52 km2, men ikke den mindst interessante. Parken er verdenskendt for de meget velstuderede chimpanser der lever her.

Det var pioneren indenfor adfærdsforskning på vildtlevende menneskeaber, Jane Godall, der gjorde parken og dens chimpanser berømte. Hendes arbejde startede tilbage i 1960 og chimpanserne i Gombe Stream er blevet fulgt lige siden. Hendes tålmodige arbejde lagde også grunden til, hvordan man vænner de store aber til menneskelig tilstedeværelse uden nævneværdige forstyrrelser af deres gøren og laden, men med en uvurderlig betydning for respekten og bevarelsen af de fascinerende dyr.

Mahale Mountains nationalparken på ca. 1.600 km2 omkring 120 km syd for Kigoma er langt den største, mest isolerede samt dyreste og mest eksklusive af de to destinationer, hvor man med sportsfly lander på en lille lokal landingsbane før sejlturen til parken og overnatningsstederne. Den lokale chimpanseflok er blevet fulgt af et japansk forskerteam siden 1965 og tilvænnet menneskets nære tilstedeværelse ligesom dem i Gombe Stream – og efterfølgende mange andre steder på kontinentet. Det er en privilegeret oplevelse for livet at sidde blandt chimpanserne i de vidunderlige omgivelser som de to parker kan byde på.

 

Højdepunkter:

  • Chimpanse-trekking i den smukke bjergskov med udsigt over søen
  • Afslapning på tropestranden og aktiviteter på og i den krystalklare sø

Højsæson: Juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m