« Tilbage

Malawi Søen

Flyver man over Malawi søen selv i stor højde, fremgår det tydeligt, at det er en ganske særlig sø. Vandets farvenuancer fra dyb blå til kraftig turkis samt hvide sandstrande mellem klippekysterne leder tankerne hen på det tropiske ocean, og søens størrelse understreger kun dette: Den måler 570 km fra nord til syd og er op til 75 km bred. Med et areal på næsten 30.000 km2 er den Afrikas tredjestørste og blandt verdens ti største søer, mens dybden på over 700 meter kun overgås af naboen mod nord, Tanganyika søen, og af Bajkal søen i Rusland.

Når det kommer til fiskefaunaer er søen nummer et, da den rummer op mod imponerende 1.500 arter, hvoraf 99% kun lever dette ene sted. Langt de fleste af disse er de meget farvestrålende cichlider, der er beslægtet med vores aborre. De er blevet meget populære som akvariefisk i hele verden, da de ikke alene er ualmindeligt smukke, men også er meget hårdføre og relativt nemme at opdrætte i fangenskab. De passer nemlig rigtigt godt på deres æg og unger, da de er det der hedder mundrugere. Det betyder at hunnerne samler de befrugtede op og har dem i munden mens de klækker, men også længe efter de er klækket søger ungerne tilflugt i moderens mund, hvis der er fare på færde.

Søen rummer også andre specielle fisk som f.eks. store maller og marmorerede ål, mens den kraftigt blå ferskvandskrabbe er meget almindelig. David Livingstone kaldte søen ”Lake of the Stars”, hvilket skyldtes de mange fiskere der sejlede ud på søen om natten, hvor de med lanterner lokkede stimer af små ferskvandssardiner op til overfladen, så de kunne fange dem i store mængder med deres net. Denne tradition lever stadig i bedste velgående, da den lille sølvblanke fisk er søens mest talrige, og mange steder kan man se store arealer, hvor de tørrer de små fisk inden de sælges på markedet.

I mindre befolkede egne langs søen findes stadig en fin bestand af flodheste, oddere, krokodiller og varaner, mens fuglelivet omkring søen er fantastisk, hvor fiskeædende fugle selvsagt dominerer. Der findes mange aktivitetsmuligheder på søen, bl.a. med sejlads i alt fra kajakker til store sejlbåde, samt vandski efter hurtigtgående speedbåde. Mest unikt er en snorkel- eller dykkertur nok, da Malawi søen kan frembyde et undervandsskue, der på mange måder minder om det man kan opleve på koralrevet. Aktiviteterne under vand er på toppen i august til oktober, hvor vandet er klarest og vindforholdene mest rolige.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m