« Tilbage

Matobos National Park

Imponerende store, vejrbidte og smukt afrundede granitklipper kan ses mange steder i Afrika, og enkelte steder ligger der endda enorme løse sten ovenpå i op til flere ”etager”, så det ligner menneskeskabte varder i gigantstørrelse. Intet sted ses dette fænomen bedre end i Zimbabwe, og især i og omkring Matobo nationalparken, der beskytter det særegne klippelandskabs usædvanlige skønhed sammen med dets vegetation og dyreliv.

Parken rummer ikke storvildt på højde med f.eks. Hwange og Mana Pools, men sammen med naboreservatet Whovi findes her en række specialiteter. Det hvide næsehorn ses let græssende på de åbne stræk, mens det mere sky sorte næsehorn også findes her, selvom det kræver mere held at se det. Områdets toprovdyr er leoparden, der er ualmindelig talrig og ofte ses i skumringen, mens fuglenes svar herpå, den store sortørn, har sin tætteste bestand netop her. Der kan også ses giraf, zebra, gnu, vortesvin, bavian, marekat, et mindre udvalg af antiloper samt flodheste i et par vandhuller.

Matobos største attraktion er dog stadig de enestående klippeformationer, som man kan få et helt specielt overblik over fra udsigtspunktet ”View of the World”. Parken rummer også fine huler og historiske klippemalerier udført af buskmænd. Det er tilladt at gå frit rundt i Matobo omkring seværdighederne, mens besøget i Whovi er forbeholdt biler eller guidede gåture. Området er let tilgængeligt og ligger i Zimbabwes højland kun godt 50 km syd for landets næststørste by Bulawayo.

 

Højdepunkter:

  • Enestående udsigtspunkter og smukke granitformationer der ligner gigant-varder
  • Mulighed for at se både det store hvide næsehorn og det mindre sorte næsehorn

Højsæson: Juni til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m