« Tilbage

Matobo National Park, Zimbabwe

Matobo National Park i Zimbabwe er beliggende ca. 35 km fra Zimbabwes næststørste by Bulawayo og danner kernen i Matobo eller Matobos Hills. Det er et helt specielt landskab med enorme afrundede klipper, såkaldte kopjes, i alle mulige og umulige faconer vekslende med skov- og bushklædte områder.Det blev udnævnt til Unesco World Heritage Site i 2003.

Nationalparken er den ældste i Zimbabwe, etableret i 1926 som Rhodes Matobos National Park, en arv fra Cecil John Rhodes.

Landskabet blev dannet for over 2.000 millioner år siden af smeltet sten, som gennem årene er eroderet og forvitret og dermed er der blevet dannet glatte, hvallignende formationer, såkaldte dwalas, samt kæmpestore klippestykker, som man kan forestille sig, at en enorm kæmpe har smidt ud over området.

Bakkerne dækker et areal på omkring 3.100 km2, hvoraf 424 km2 er nationalpark, resten er stort set kommunal jord og en lille del er kommerciel landbrugsjord. En del af nationalparken er afsat som et 100 km2 stort vildt reservat, hvor man kan finde landets største bestand at sort og hvidt næsehorn, så chancen for at opleve disse fantastiske dyr er ganske høj. Herudover kan man også finde mange forskellige antilopearter, og det klippefyldte landskab er også en perfekt biotop for leoparder.

De store kampesten giver rigelige naturlige beskyttelsesrum og har været forbundet med menneskelig bosættelse fra den tidlige stenalder. I klipperne og hulerne er det også muligt at opleve en imponerende mængde, mere end 3.000, af flere tusind år gamle klippemalerier. For lokalbefolkningen er Matobos også et vigtigt sted, og de bruger stadig helligdomme og hellige steder tæt knyttet til traditionelle og sociale aktiviteter.

I Matobo finder man også gravstedet for Cecil John Rhodes. Han havde besøgt området nogle år før sin død, og havde nydt den fantastiske udsigt til horisonten, som han beskrev som ”World's View', og proklamerede, at her ville han stedes til evig hvile.

Mzilikazi, grundlægger af Ndebele-nationen, gav området sit navn, hvilket betyder "skaldede hoveder", og han er også begravet i Matobo Hills kun en kort afstand nordøst fra parken.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m