« Tilbage

Meru National Park

Nationalparken, der ligger godt 350 km nordøst for Nairobi, er sjældent med på safariprogrammerne, hvilket faktisk er synd. Det skyldes uden tvivl den relativt isolerede beliggenhed, men parken er absolut et besøg værd og den lidt lange vej kan evt. kompenseres ved at flyve hertil – og måske kun den ene vej, da turen i bil hertil er flot.

Mount Kenya er yderst vigtig for parken, der ligger i lavlandet øst for bjerget, da vandet til de talrige floder gennem området kommer herfra. Femten af floderne løber hele året og skaber grobund for såvel kuperede områder med busksavanne, som for mere flade sletter med græssavanne og med mange palmer omkring floderne og flere sumpe.

Her findes en stor og varieret vildtbestand i det sammenhængende uberørte naturområde, hvor Meru udgør ca. 800 km2 af det næsten 5.000 km2 store beskyttede område. Alle de store katte er godt repræsenteret sammen med mange hyæner. Elefanter er talrige i de tørre årstider, mens her findes mange bøfler, netgiraffer og et rigt udvalg af antiloper med såvel nordlig som sydlig udbredelse. I de større floder og sumpe ses flodheste og krokodiller, og disse fugtige områder er også en magnet for det imponerende fugleliv. Safari til fods med lokale rangere er en specialitet for parken som supplement til klassisk safari i bil.

Højdepunkter:

  • Stor og artsrig dyrebestand omkring de mange vandløb, floder og sumpe
  • Smukke sletter omkranset af palmer vekslende med kuperede områder med fine akacietræer

Højsæson: Januar til marts og juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m