« Tilbage

Mikumi National Park

Den mere end 3.000 km2 store nationalpark er meget let tilgængelig, idet den asfalterede hovedvej TanZam highway krydser parken knap 300 km fra Dar es Salaam. Denne vej forbinder Zambias hovedstad Lusaka langt inde i landet mod sydvest med Det indiske Ocean. På sydsiden af vejen er Mikumi kuperet og skovklædt, mens en stor og flad græsklædt flodslette omkranset af fjerne bjerge breder sig ud over landskabet på nordsiden af vejen.

Vel er Mikumi ikke så stor og spektakulær som det tilgrænsende Selous reservat mod syd og Ruaha nationalparken længere mod vest, men her findes dog en pæn bestand af bl.a. elefanter, bøfler, giraffer, flodheste, zebraer, gnuer, hyæner og løver - og så ligger parken perfekt placeret, hvis man er på en solid Tanznia bilsafari og skal besøge begge de to store naboer, da Mikumi ligger imellem dem og omtrent halvvejs mellem Ruaha og Dar es Salaam.

Parken giver dermed et tiltrængt og dejligt stop på denne lange tur, men er også et godt udgangspunkt for besøg i den nærliggende regnskovsklædte og næsten 2.000 km2 store Udzungwa nationalpark ca. 75 km mod sydvest. Her kan der gås dejlige ture i den stærkt kuperede og frodige regnskov med mange smukke fugle og to arter af aber, der kun findes her. Man kan også gå til toppen af det 170 meter høje vandfald, der er et af Afrikas højeste, og få sig en tiltrængt svømmetur i nogle klippe-pools efter den fugtige og varme gåtur.

 

Højdepunkter:

  • Smukke solnedgange bag bjergene der omkranser flodsletternes store vidder
  • Gåtur i den frodige Udzungwa regnskov med højt vandfald og sjældne dyr

Højsæson: Juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m