« Tilbage

Mt Elgon National Park

Mount Elgon bjerget ligger på grænsen mellem Kenya og Uganda og er opkaldt efter Mount Elgon, en uddød vulkan, som brød ud for mere end 24 millioner år siden. Nationalparken ligger i Vestprovinsen i Kenya og tæt ved Mbale i det østlige Uganda. Mount Elgon har det største overfladeareal af alle uddøde vulkaner i verden, og dens 4.321 meter top er den ottende højeste i Afrika.

Meget af Mount Elgon er beskyttet inden for Mount Elgon National Park, der strækker sig på begge sider af grænsen. Den kenyanske del, hvor Kitum-hulen ligger, dækker 169 km2. Den ugandiske del er 1110 km2 og Mount Elgon nationalpark ligger 140 km nord for Victoriasøen.

Mount Elgons nationalpark skaber et bevaringsprojekt som er grænseoverskridende, og er blevet erklæret som et UNESCO Man & Biosphere Reserve.

Bjerget er opkaldt efter Elgonyistammen, som engang boede i store grotter på bjergets sydside. Det var kendt som "Ol Doinyo Ilgoon" (Brystbjerget) af masaifolket og som "Masawa" på den ugandiske side.

Dyreliv
Mount Elgon National Park er hjemsted for over 300 fuglearter, herunder den truede Lammergeyer. Gode game drives kan opleves i dette område, da dyrelivet er mangfoldigt.

Grotter
Mont Elgon er berømt for de mange lavagrotter, Ngwarisha, Makinyen, Chepnyalil og Kitum, hvoraf den sidstnævnte er over 60 meter bred og 200 meter lang. Den besøges af elefanter som slikker salt som de fritlægger med stødtænderne.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m