« Tilbage

Neethlingshof

Denne smukke gamle sydafrikanske vingård kan dateres tilbage til 1692. Neethlingshof ligger lige en kende vest for selve Stellenbosch by. Den er bla. kendt for sin flotte lange allé af gamle pinjetræer på begge sider af vejen ned til vingården.
Selve ejendommen stammer fra 1692 og hed oprindelig De Wolvendans, altså ulvedans. I 1788 blev ejendommen købt af Charles Marais og hans dengang kun 18-årige hustru Maria. De startede med at udvide vinmarkerne og bygge en stor vinkælder til produktion af egne vin, men Charles døde efter nogle år og efterlod Maria som en meget ung enke på ejendommen alene med 3 børn.

Det afholdt dog ikke Maria fra at videreføre projektet. Hun udvidede sammenlagt vingården til 397 hektar og efterhånden med hjælp fra børnene, to sønner og en datter. Datteren blev i 1828 gift med Johannes Henoch Neethling, som dermed blev medejer af vingården og faktisk endte med at købe hele vingården. Han ændrede også gårdens navn til Neethlingshof. Han var en levemand, som elskede det gode liv og fordybede sig i forskellige aktiviteter i Stellenbosch, hvorfor han også fik øgenavnet Lord Neethling.

I dag er ejendommen moderniseret – dog holdt i den gamle klassiske hollandske stil. Til at forestå driften har man sat vinmageren De Wet Viljoen i spidsen for driften. Han er uddannet ønolog fra Stellenbosch universitetet og har også studeret mikrobiologi. Han har tidligere arbejdet hos Kendall-Jacksons La Crema projekt i Californien og har nu styret produktionen på Neethlingshof siden 2003.

Neethlingshof har i dag samlet 276 hektar jord, hvoraf alene 110 hektar er vinmarker, og er kendte i området for det store miljøarbejde og store fokus på biodiversitet. En side effect er desværre mus, som ødelægger vinstokkenes rødder. For at løse dette har man udsat en stort antal plettede hornugler, som har løst problemet med musene. Til gengæld har naturen så givet inspiration til navnene på nogle af vine, fx The Owl Pinotage eller The Caracal, den lokale vildkat aka Rooikat, som det kaldes på Afrikaans.

Udover vinproduktionen danner den smukke og historiske ejendom også rammen om en restaurant og udlejes også til store bryllupper og fester. Derudover er der en butik, som forestår store vinsmagninger og sælger gårdens vine.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m