« Tilbage

Panorama ruten

Panorama ruten ligger i Mpumalanga provinsen og ruten spillede en vigtig rolle i Sydafrikas historie i 1800-tallet. Dengang blev dele af ruten brugt som transportvej mellem Lydenburg og Delagoa Bay. Under guldfeberen sidst i 1800-tallet blev flere af de byer der er på ruten grundlagt, men idag er ruten mest kendt for sine naturoplevelser og smukke landskaber. På Panoramaruten kommer man igennem både bjerge, dale, mange flotte vandfald, nåleskov og frodig næsten jungle-agtig natur. Mange steder på ruten er der mulighed for at vandre eller klatre, men mange vælger at køre fra den ene naturperle til den anden.

Drakensberg er Sydafrikas længste og højeste bjergkæde, og er også en del af Panoramaruten.

Blyde River Canyon er opkaldt efter Blyde River, der løber igennem kløften. Blyde River Canyon ligger på den nordlige del af Drakensberg og er nogle steder 800 meter dyb og 26 km lang, den er kendt som verdens grønneste kløft, da den i modsætning til andre store kløfter er meget frodig. Det er verdens tredje største kløft næst efter Grand Canyon i USA og Fish River Canyon i Namibia. 

Bourke's Luck Potholes er nogle klippe formationer eller huller, der ligger hvor de to floder Blyde River og Treur løber sammen. Det har gennem århundreder skabt et smukt landskab af formationer, hvor vandet har gravet sig igennem klipperne. Fem kilometer nord for Bourke's Luck Potholes ligger Lowveld View som giver en flot udsigt og fornemmelse af størrelsen på Blyde River Canyon.      

The Three Rondavels er en stenformation af tre store søjler, som ligner de traditionelle afrikanske hytter kaldet Rondavels. Formationerne har været kaldt "Chief's troublesome wifes" og referer til høvding Maripi Mashile af Pulana stammen som beskyttede sit folk mod en Swazi invasion. Søjlerne er 700 meter høje og består primært af skifer og kvarts. Ca. 50 km fra The Three Rondavels ligger "God's window" og som navnet indikerer er det "Guds vindue" da der på denne udsigts post er skovbeklædte bjerge så langt øjet rækker. Fra parkeringspladsen er der et lille stykke at gå og på vej derop er der fantastisk frodigt og smukt, det er næsten som en jungle i regnskoven.   

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m