« Tilbage

Phinda vildtreservat

Phinda vildtreservatet ligger ca. 300 km nord for Durban nær Det Indiske Ocean og er blandt de fineste privatejede reservater i Sydafrika. Det fulde navn Phinda Isilwane betyder ”vildtets tilbagevenden”, hvilket hentyder til, at det siden 1990 har fået reetableret naturen fra tidligere landbrugsland. Efter at have drevet kvæget ud blev det store område hegnet, og forskellige antiloper samt elefanter, hvide næsehorn og sidst løver og geparder supplerede den tilbageværende naturlige bestand af vildt.

Naturen i reservatet er meget varieret med skov, savanne, vandhuller og floder i området, hvor det tropiske nord møder det tempererede syd. Næsten alle de store afrikanske planteædere kan findes i Phinda, f.eks. zebra, giraf, bøffel, elefant og hvide næsehorn, mens det sorte næsehorn kan ses på en afstikker til naboreservatet Mkuzi. Phinda rummer også en stor variation af antiloper, mens løver og leoparder er toprovdyrene. Mest kendt er stedet dog nok for geparderne, som der næsten er garanti for at se, og som det er muligt at komme ualmindeligt tæt på netop her. Området har desuden mange fugle med blandt andet nogle sjældenheder der ses bedre end normalt.

Ud over klassisk safari i bil er der mange andre aktivitetsmuligheder, bl.a. safari til fods med sporing af sorte næsehorn i Mkuzi vildtreservatet, kanosejlads i tilstødende Greater St. Lucia Wetland Park, hvor der er mange flodheste og krokodiller, eller en smuk flyvetur over området og ud til havet. Det er også muligt at snorkle eller dykke i det Indiske Ocean nær reservatet, hvor pukkelhvaler, hvalhajer og havskildpadder med lidt held kan ses. Kvaliteten af Phindas camps er uovertruffen.

 

Højdepunkter:

  • Fremragende safari, hvor chancen for at se især næsehorn og gepard er i top
  • Mange spektakulære aktivitetsmuligheder til lands, til vands og i luften

Højsæson: Maj til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m