Pretoria
« Tilbage

Pretoria

Pretoria, hovedstaden i Sydafrika (administrative) ligger ca. 55 kilometer nord-nordøst for Johannesburg i den nordøstlige del af Sydafrika. Byen ligger i en højde på ca. 1.339 meter over havets overflade, i en varm, beskyttet og frugtbar dal som er nær Magaliesberg bjergene.

Byen blev anlagt i 1855 under boernes Store Trek og opkaldt efter en af voortrekkernes ledere, Andries Pretorius. I 1860 blev den hovedstad i Transvaal og i 1910 for Sydafrika. Landets statsfunktioner er dog geografisk tredelt, idet Højesteret ligger i Bloemfontein og parlamentet i Cape Town. I 2000 ændredes den administrative enhed, så den nu omfatter et større område. Det nye hovedstadsområde fik navnet Tshwane for at lægge afstand til navnet Pretorias relation til kolonitiden og apartheidregimet. Navnet Pretoria bruges dog stadig om den gamle bymidte.

Selvom de gennemsnitlige vinteren er milde, kan det blive rigtig koldt på grund af den klare himmel. Den natlig lave temperatur i de senere år, er i området faldet fra 2 til -5 °C. Den gennemsnitlige årlige temperatur ligger på 18,7 °C.

Seværdigheder som bestemt er værd at nævne hvis man skal besøge Pretoria, og som man bør overveje at opleve er; Kruger House eller Transvaal som begge er et museum. Byen har tilmed nogle gamle smukke bygninger af bemærkelsesværdig arkitektur, som pynter byen betydeligt.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m