« Tilbage

Ruaha National Park

Efter en nylig udvidelse er Ruaha Tanzanias største nationalpark med over 20.000 km2, og således er parken nu større end Serengeti. Det meste af året er naturen ret tør, men det kuperede terræn, de mange forskellige typer af træer og buske samt den smukke røde jord giver Ruaha en helt egen skønhed. Parkens livsnerve er Ruahafloden og nogle af dens mindre bifloder. De sandede bifloderne tørrer ud det meste af året men har vand under sandet, som især de mange elefanter kan grave ned til. Derimod har Ruahafloden, selv i den tørreste årstid mellem juni og november, altid lidt vand tilbage, og i de klippefyldte stræk er der flere støre pools, hvori flodhestene holder til. Det er i den tørre årstid, at stort set alle de klassiske store savannedyr - bortset fra næsehornet - ses bedst, da de koncentreres omkring floden. Til gengæld er naturen smukkere og mere frodig resten af året, hvor plante- og fuglelivet er på toppen.

Ruaha rummer mange rovdyr og både løver, leoparder, geparder, plettede og stribede hyæner samt afrikanske vildhunde kan ses. Her er også en god bestand af elefanter, bøfler, giraffer og zebraer. Flere nordlige og sydlige savannearter af træer og buske i Ruaha tiltrækker antiloper, og man kan møde sabelantilope, roanantilope, den store elandantilope og både stor og lille kuduantilope for blot at nævne nogle få af de mest markante. De mange imponerende baobabtræer, der ses i store områder af Ruaha, danner levested for bl.a. egern, papegøjer, dværgpapegøjer og 8 arter af næsehornsfugle.

De fleste vælger at flyve til Ruaha, da parken ligger centralt og næsten midt i Tanzania langt fra indgangsportene Arusha og Dar es Salaam. Den noget isolerede beliggenhed giver til gengæld en vidunderlig intim safarioplevelse uden ret mange andre turister og biler. Kører man i bil herind følges den glimrende hovedvej mod Zambia, TanZam highway, til Iringa, der ligger ca. 500 km fra Dar es Salaam. Herfra fører en 125 km lang men god grusvej ind til parken. På grund af den store afstand kombineres næsten alle bilsafarier til Ruaha med et ophold i Mikumi på vej til og fra parken. Ruaha er et af Afrikas bedste og mest specialiserede steder for safari til fods, hvilket kan arrangeres fra alle camps i parken.

Højdepunkter:

Billedskønt kuperet og fuglerigt landskab med smukke træer og flodløb
Intim bilsafari i den varierede natur med mange forskellige store dyr
Safari til fods langs Ruahafloden eller en af dens sandede bifloder

Højsæson: Juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m