« Tilbage

Samburu

De tre reservater nord for Kenyas højland, på tilsammen ca. 500 km2, har det til fælles, at man fra deres smukke tørre busksavanne på en klar dag har udsigt til Mt. Kenyas over 5.000 meter høje savtakkede tinder, samt at de rummer en række specielle dyr, hvis farve, form eller mønster afviger fra deres nære slægtninge sydpå: Netgiraffen er genetisk set den, der afviger mest fra de øvrige giraffer, mens Grevy´s zebra er større og har meget smallere striber end andre zebraer. Den lokale gazelle, girafgazellen, der også kaldes gerenuk, har længere hals end de øvrige gazellearter og står ofte på bagbenene, når den æder blade højt fra buskadset. Strudsen kaldes somalistruds heroppe, hvor især hannerne har blålige ben, mens den almindelige struds, der lever syd for Kenyas højland, har røde ben. Den i Østafrika allestedsnærværende hjelmperlehøne har her mod nord selskab af gribbeperlehønen med den glinsende blå hals.

I reservaterne ses også en række klassiske dyr, der ikke er forskellige fra andre steder. Her findes bl.a. gode bestande af bavianer, marekatte, elefanter, bøfler, løver, geparder, leoparder, hyæner og den almindelige zebra ses også – og ofte sammen med den lokale finstribede slægtning. Den smukke oryx antilope er et speciale i det tørre nord blandt en lang række andre antiloper, der ses i området. I de senere år er den meget sjældne afrikanske vildhund vendt tilbage til området og ses med jævne mellemrum.

De tre reservater ligger op ad hinanden og er kun administrativt adskilt. Ud over dyrene deler de også den livgivende flod, Ewasi Ngiro, der betyder den brune flod. Størstedelen af året er floden dog tilsyneladende udtørret og fremstår som en bred stribe af sand med tættere vegetation og større træer og palmer end omgivelserne, men der er vand under sandet, hvilket elefanter og andre dyr kan grave ”brønde” ned til. Først når floden i regntiderne tilføres vand fra højlandet mod syd viser den, hvorfor navnet er sigende, idet vandet har en kraftig rødbrun farve, der afspejler farven på den omgivende jord.

Det farverige lokale folk, samburuerne, ses ofte i området og er slægtninge til de mere kendte masaier mod syd. De deler sprog og livsstil med masaierne, der begge er nomadiske folkefærd med en tradition for hold af kvæg og geder. Reservaterne ligger ca. 350 km nord for Nairobi og nås ad gode asfaltveje.

Højdepunkter:

  • Områdets mange særegne dyr med anderledes former, farver og mønstre
  • Den pittoreske tørre og kuperede savanne med smukke fugle og træer
  • Klassisk Afrika safari med fin og relativt let synlige bestand af løver, leoparder, geparder og elefanter

Højsæson: Januar til marts og juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m