« Tilbage

Sariska nationalpark

Sariska ligger i Rajasthan, godt 100 km øst for delstatens hovedstad Jaipur. Det er den nærmeste større nationalpark til Indiens hovedstad Delhi, der ligger ca. 200 km mod nordvest. Sariska´s areal er på 866 km2 og det kuperede landskab består primært af tør løvfældende skov med spredte klippefyldte og åbne græsklædte arealer, mens der på kanten af parken findes en sø, hvor der bl.a. ses krokodiller. Der findes flere historiske bygninger i parken, bl.a. Sariska Palace, Kankwadi Fort fra 1600-tallet samt Hanumans Temple, der tiltrækker mange pilgrimme.

Efter i mange år at have rummet en god bestand af tigre var disse helt forsvundet fra parken i 2004, antageligt på grund af krybskytteri. I 2008-10 flyttede myndighederne så fem tigre, to hanner og tre hunner, fra den nærliggende Ranthambore nationalpark, så der igen kunne ses tigre i Sariska. Fire af disse klarede flytningen fint og er p.t. blevet til mindst 13 takket være en god bestand af byttedyr, hvilket gør parken til det første sted i verden, hvor det er lykkedes at genudsætte tigre. Der er nu planer om at flytte yderligere tigre til parken for at undgå indavl.

Sariska har en solid bestand af Axis og Sambar hjorte, og her findes tillige firehornet antilope, den store Nilgai antilope og vildsvin. Langur og Makak aber er talrige, mens rovdyr som leopard, junglekat, stribet hyæne og sjakal også kan ses med lidt held. Den imponerende påfugl er meget almindelig i parken, der rummer et varieret fugleliv, som bl.a. tæller en række sjældne arter.

 

Højdepunkter:

  • Smukt kuperet park med tør skov, mange klippepartier samt åbne græsarealer
  • Mange planteædere og stigende bestand af tigre, der nu trives i parken efter års fravær
  • Sø med krokodiller, mange påfugle og andre fuglearter, og flere historiske bygninger

Højsæson: Oktober til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m