« Tilbage

Sasan-Gir nationalpark

Nationalparken er det eneste tilbageværende levested for asiatiske løver, der engang var almindelige fra det sydøstlige Europa og her til det vestlige Indien. Det er altså det eneste sted man nu kan se vilde løver udenfor Afrika. I starten af 1900-tallet var der kun ca. 20 tilbage, men en effektiv beskyttelse af dem og deres naturlige miljø har sendt tallet op på ca. 525 stk., med en stigning i bestanden på 27 % alene fra 2010 til 2015.

Det beskyttede areal er på i alt 1.412 km2, hvoraf nationalparken udgør 258 km2 mens resten er et reservat udlagt omkring parken som bufferzone. Sasan-Gir ligger i det sydligste område af Indiens vestlige delstat Gujarat ikke langt fra Det Indiske Ocean. Parkens vegetation er domineret af åben og tør skov med mange teaktræer og akacietræer, og med spredte åbne græsklædte arealer imellem. Den gennemskæres af syv små floder og der er etableret fire dæmninger som skaber livsvigtige reservoirs for dyrelivet sammen med en række vandhuller.

Ud over løverne er Sasan-Gir også kendt for sin store bestand af relativt let synlige leoparder, mens sjakal, junglekat og desmerdyr hører blandt parkens øvrige rovdyr. Blandt plante- og græsæderne findes bl.a. den smukke plettede axishjort, den store sambarhjort, den impnerende Nilgai antilope og den elegante indisk gazelle ligesom vildsvin er almindelige i området.

Fuglefaunaen er fantastiks rig og varieret. Her findes bl.a. mange arter af gribbe, ørne og ugler, mens den prægtige påfugl er meget almindelig ligesom flere arter af de meget farvestrålende parakitter. I og omkring parkens mange vandreservoirs og vandhuller ses krybdyr som sumpkrokodiller, varaner og flere arter af sumpskildpadder.

 

Højdepunkter:

  • Det eneste sted tilbage i verden med asiatiske løver, men nu med en stor bestand
  • Mange og ret synlige leoparder samt andre rovdyr som sjakaler og desmerdyr
  • Mange byttedyr for de store katte f.eks. hjorte, antiloper, gazeller og vildsvin
  • Et fantastisk rigt og farvestrålende fugleliv samt sumpskildpadder, varaner og krokodiller

Højsæson: November til maj

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m