« Tilbage

Selous Game Reserve

Med et areal på 55.000 km2 er Selous væsentligt større end Danmark og et af de største beskyttede naturområde i Afrika – og så er der endda planer om en stor udvidelse mod syd. Selous er et vildtreservat (Game Reserve), hvor den sydlige del har statskontrolleret storvildtjagt, mens den nordlige er forbeholdt fotosafari. Her er reservatet domineret af den mægtige Rifijiflod med flere store laguner, der i tørtiden er afsnøret som søer.

Selv i tørtiden er der så meget vand i floden, at det giver mulighed for bådsafari, der er en meget yndet aktivitet i reservatet. På disse ture kommer man meget tæt på flodens store bestand af flodheste og krokodiller, kan nyde det meget rige fugleliv med bl.a. farvestrålende isfugle, biædere og afrikanske flodørne og kan fra vandsiden se klassisk storvildt komme ned for at drikke. Der er også gode muligheder for safari til fods med rutinerede guider.

Reservatet er opkaldt efter den britiske storvildtjæger, forfatter og kaptajn, Frederick Selous, der blev dræbt af tyskere under første verdenskrig. Hans grav kan stadig kan ses dybt inde i området. Nordligst i parken løber jernbanen gennem reservatet og forbinder kystbyen Dar es Salaam med Zambia og det sydlige Afrika. Ud over almindelige tog kører også det ekstremt luksuriøse tog fra Sydafrika, Rovo´s Rail, på denne bane på dets længste rute fra Cape Town. Selous rummer stort set alt det klassiske afrikanske storvildt, selvom næsehorn meget sjældent ses. Især elefanter, bøfler og flodheste, der tælles i 10-tusinder, men f.eks. også giraffer, zebraer, gnuer og stor kuduantilope ses ofte. Selous har Afrikas største bestand af den sjældne afrikanske vildhund med den smukke spraglede pels, hvorfor den på engelsk ofte kaldes ”Painted Dog”. Omkring en tredjedel af kontinentets ca. 4.500 tilbageværende vildhunde lever i Selous, hvor de jævnligt ses i flokke på 5 til 20 stk.

Mange flyver ind til en af Selous gruslandingsbaner med sportsfly, hvilket kun tager omkring en halv time fra Dar es Salaam, men det er også muligt at køre ind til reservatet. Dette kan enten gøres ad ca. 100 km gode asfaltveje, efterfulgt af ca. 150 km sandede veje fra kysten ved Dar es Salaam, ad grusveje gennem kuperede skovklædte områder fra Mikumi nationalparken, der grænser op til Selous mod vest, eller via smukke, men dårlige veje gennem regnskoven i Uluguru bjergene. Mange camps har lukket i de våde måneder april og maj.

 

Højdepunkter:

  • Bådsafari på Rufijifloden blandt flodheste, krokodiller og rigt fugleliv
  • Dyrerig safari langs den store flod og de omgivende laguner og søer
  • Spektakulære solnedgange, hvor Rufiji ligner en glødende lavaflod

Højsæson: Juli til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m