« Tilbage

South Luangwa Valley

South Luangwa nationalparken ligger i den østligste del af Zambia nær grænsen til Malawi, og regnes af mange for Zambias fineste safarilokalitet og blandt kontinentets allerbedste. Er dette den eneste destination på safarien kan man med fordel tag udgangspunkt i Lilongwes internationale lufthavn i Malawi, hvorfra der er gode forbindelser med små fly eller på 250 km vej.

Parken ligger i den vestlige gren af Rift Valley og består af en lang nord-syd gående dal med let skrånende savanne ned mod Luangwa-floden. Denne afvander mod Zambezi-floden længere mod syd, og sammen med en lang række små ofte udtørrede bifloder udgør den livsnerven for det rige plante- og dyreliv. Parkens natur er meget varieret med en mosaik af skovsavanne, græssavanne, små afsnørede laguner og en smal flodslette langs Luangwa-floden.

Her findes flere specielle underarter af ellers kendte dyr, bl.a. den mindste giraf, Thornicroft´s giraf med de ensfarvede gulbrune underben, den meget kontrastrige Cookson´s gnu og Crawshay´s zebra med de tynde striber, der rækker helt ned til hovene. Elefanter og bøfler er talrige, mens floden har masser af flodheste og krokodiller. Blandt det store udvalg af antiloper ses stor kudu, puku, vandbuk og impala hyppigst. Rovdyrene er præget af en god bestand af løver og især af leoparder, der siges at have en af de største tætheder på hele kontinentet netop her, og hyppigt ses på bilsafari såvel om dagen som på natsafari i projektørernes skær. Blandt det rige fugleliv, der specielt findes omkring floden og lagunerne, kan hejrer, storke, ørne, krontraner, dværgpapegøjer og biædere fremhæves.

Safari til fods er et af de store specialer i Luangwa Valley, hvor guiderne har ry for at være særligt dygtige og erfarne. Turene kan være korte omkring de større permanente lodges og camps, men også på flere dage mellem mindre camps eller sågar med små telte, der medbringes af hjælpere. Mod nord ligger North Luangwa nationalparken, hvor den helt dominerende aktivitet er safari til fods, da her er meget få veje i parken.  South Luangwa er i modsætning til flere andre parker i Zambia tilgængelig hele året.

 

Højdepunkter:

  • Luangwa-floden med de mange forskellige dyr i, ved og omkring floden
  • Safari omkring solnedgang og efter mørkets frembrud med projektører
  • Safari til fods, hvor især opsporing af løver er en specialitet for parken

Højsæson: Juni til oktober

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m